Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Mazedonier demolieren Albanisches Museum

Status
Für weitere Antworten geschlossen.

Albokings24

Atministraktor
Deutscher Text:
Eine Gruppe Mazedonier demolieren ein Albanisches Museum. Sie haben Wertvolle Artefakte und Schriftrollen zerstört.

Albanischer Text:
Demolohet shtëpia e alfabetit në Manastir. Në orët e hershme të mëngjesit persona të panjohur deri më tani kanë dëmtuar muzeun e alfabetit duke thyer dyer, dritare dhe vitrinat me dokumentacionin ë Muzeut. Pavarësisht dëmit material, mesazhi është shumë i keq pikërisht në ditën e 24 majit-festës së arsimit sllav, thotë për Alsat-M drejtori i Muzeut Gazmend Hoxhaj duke shpresuar që fajtorët sa më shpejt të dalin para drejtësisë.

“Në 3 e 30 ora pas mesnate disa persona e kanë dëmtuar hyrjen, derën hyrëse këtu në muze, ka hyrë brenda dhe në hapësirë ku është ekspozita jonë i kanë dëmtuar 9 nga 11 vitrinat që I kemi me dokumentacion muzeor, kanë thyer edhe dritare, ka dëm edhe në dysheme dhe ato janë është kjo një dëm material. ..Kemi pasur problem edhe 3-4 herë të tjera është shkruar në fasadën e objektit, por cili të jetë lëshon një mesazh shumë të keq bile edhe në festën e sotme e cila është 24 maji- Dita e arsimit sllav”, tha Gazmend Hoxhaj, drejtor i Muzeut të Alfabetit.

Hoxhaj njoftoi se është formuar Komisioni i cili do të bëjë vlerësimin e dëmit të shkaktuar dhe premton që Muzeu të kthehet në gjendjen e mëparshme.

“Është fat neve i kemi të gjitha ato dokumente në formë elektronike ashtu që mund ti riprodhojmë edhe njëherë edhe atë do e bëjmë shpejt dhe do ta kthejmë muzeun në gjendjen në të cilin ishte më para demolimit”, deklaroi Gazmend Hoxhaj, drejtor i Muzeut të Alfabetit.

Në Ministrinë e Brendshme thonë se janë duke punuar për kapjen e autorëve të kryerjes së aktit vandal.

“Në mëngjesin e sotëm në muzeun e alfabetit shqip autor të panjohur kanë dëmtuar dhe thyer shumë dritare dhe janë larguar nga vendi i ngjarjes. Hetimi është kryer nga ekipi i Sektorit të brendshëm në Manastir dhe po merren masa për gjetjen e autorëve”, thuhet në kumtesën e MPB.

Link: Alsat-M - Demolohet Shtëpia e Alfabetit në Manastir

Ein angebrachter Titel wäre: "30 bewaffnete mazedonische Meerschweinchenbanden klauen in albanischen Museen Geschichte!"

wer wenn nicht die fyromslawen soll es gewesen sein? die albaner selber? klingt logisch... :funny11:

- - - Aktualisiert - - -

Täter unbekannt.

http://www.balkanforum.info/f9/nachrichten-mazedonien-212385/index206.html#post3718947

- - - Aktualisiert - - -

Im Artikel steht 30 Personen und nicht 30 Mazedonier

:lol: du redest immer nur müll. dieser post ist der beste beweis. da steht nichts von 30 personen. diese 30 im text steht für 3 uhr und 30 minuten. haha goran man größter forumslügner

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Zurück
Oben