Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Mazedonische Hooligans verbrennen albanische Flaage

Adem

Tifozët maqedonas djegin flamurin shqiptar

Publikuar: Sot, më 23 dhjetor 2010
23-tifozet4.jpg

"Shqiptar i vdekur, shqiptar i mirë", "Dhoma gazi për shqiptarët", ishin brohoritjet e tifozëve maqedonas në lojën e së mërkurës në mes të "Rabotniçkit" dhe "KB Lirisë" në sallën e stadiumit të qytetit të Shkupit, raportoi agjencia e lajmeve INA.
Ata shkuan edhe më larg me veprime vandale, duke djegur edhe flamurin kombëtar shqiptar, skenë kjo e cila i ngjasonte asaj që para do kohësh ndodhi në Itali (foto ilustruese) dhe tronditi si botën sportive ashtu dhe atë politike.
Siç njoftoi agjencia e lajmeve INA, e vetmja që dallonte këtë herë ishte se kjo nuk indinjoi asnjë nga autoritetet e pranishme sportive apo ato të rendit. Të vetmit të cilët reaguan ndaj aktit vandal kryesia dhe lojtarët e "KB Liria".
Nga Klubi Liria deklaruan për agjencinë e lajmeve INA se kjo ndeshje, që nisi si sportive, u shndërrua në ndeshje psikologjike dhe "puna" e tifozëve maqedonas dha frytet e veta, meqë "KB Liria" dhe lojtarët e saj ishin tepër të shpërqendruar për të zvogëluar dallimin e pikëve.

Man schrie Sachen wie:Ein toter Albaner ist ein guter Albaner oder Gaskammer für die Albaner.

So viel zu dem:Wir Mazedonier wollen mit euch zusammenleben,aber ihr wollt ja nicht und wollt euch nur abspalten:rolleyes:

Zurück
Oben