Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Mutter Theresas

hast du grade mutter theresa beleidigt

Ja das hat Er.

Kein Respekt würde ich sagen.
Mutter Theresa, hat ihr Leben für die Hilfe der Ärmsten geopfter u. so ein Vollidiot sagt scheiß auf Mutter Theresa.
Du wirst in deinem ganzen leben nur 5% gutes leisten, u. sagst zu einer Frau die immer 100% geben wollte ''Scheiß auf Sie'' sowas ist Idiotisch!

Jozefina Topalli vor dem Parlament in Tirana

ne_tirane_celet_ekspozite_foto.jpg

Geboren in Makedonien. Was hat sie mit Albanien zu tun:confused:

was ist das denn für ne dumme frage.
dir ist schon klar das es in mazedonien auch albaner gibt 25% der bevölkerung.
ihr vater stammt aus albanien ihre mutter aus kosova.
warum darf man denn nicht woanders geboren sein.
ich wette viele user hier sind auch in deutchland oder österreich,..., geboren und machst sie das zu deutschen oder österreichern???

Viti i Nënës Terezë
vija_lajmi.jpg
Viti 2010, i cili është shpallur nga Presidenti i Republikës, viti i Nënës Terezë, po shënohet me një varg aktivitetesh. Organizatorët nga Ministria e Kulturës, thanë se për të gjitha aktivitetet nuk ka buxhet të mjaftueshëm....Postuar: 11:56:23 / 27.06.2010

Ndërkohë, institucionet kulturore dhe shkencore, po vazhdojnë me disa aktivitete, të cilat deri në fund të vitit do të përfundojnë me përurimin e shtëpisë muze “Nëna Terezë”, në Prizren.

Aktiviteti më kulminant gjatë vitit të Nënës Terezë, do të jetë më 5 shtator, kur pritet të përurohet edhe Katedralja në qendër të kryeqytetit. Zëvendësministrja e Ministrisë së Kulturës, Lirie Kajtazi, tha se kjo do të jetë ngjarja me e rëndësishme për shënimin e 100-vjetorit të Nënës Terezë.

Ministria e Kulturës, ka hartuar një program të ngjeshur të ngjarjeve kulturore, shkencore dhe të veprimtarive të tjera, përmes të cilave do të nderohet dhe përkujtohet figura madhore e humanistes shqiptare. Kajtazi përmendi disa nga aktivitetet që janë shënuar deri më tani dhe ato të cilat do të organizohen deri në fund të vitit.

Por, për të gjitha këto aktivitete, buxheti nuk është i mjaftueshëm. Kajtazi, sqaroi se Qeveria ka ndarë 100 mijë euro për pjesën e aktiviteteve, ndërkohë Ministria e Kulturës, ka ndarë 100 mijë euro për mbulimin e projektit të shtëpisë muze “Nëna Terezë”. Sipas saj, të gjitha aktivitetet, që janë paraparë të zhvillohen gjatë këtij viti, nuk mund të mbulohen më këtë shumë.

Për shënimin e 100-vjetorit të Nënës Terezë, janë harmonizuar aktivitete të përbashkëta edhe me Shqipërinë, tha Kajtazi.
Uvertyrë e këtij programi, ka qenë Koncerti i Filharmonisë dhe Operës së Kosovës, kushtuar 30 vjetorit të marrjes së Çmimit Nobel nga Nënë Tereza, i cili është mbajtur në dhjetor të vitit të kaluar.

Të gjitha ngjarjet me karakter shkencor, kulturor po mbahen nën patronatin e Presidentit të Republikës së Kosovës, Fatmir Sejdiu, ndërkaq organizimi i tyre nga Ministria e Kulturës, dhe nga institucionet e larta shkencore dhe kulturore.

YouTube - Dava Gjergji - Nene Terezes - Live

YouTube - Nene Tereza -Biografia

YouTube - Dave Gjergji - Kenge per Nene Terezen

YouTube - Mother Teresa: How to Love God

Sie war mazedonierin
oder doch montenegrin
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Gonxha (das albanische Wort für „Blütenknospe“) wuchs in einer wohlhabenden katholischen albanischen Familie auf. Ihr Vater Nicolas Bojaxhiu, ein Kaufmann, stammt ursprünglich aus der Mirdita, einer Region im Norden Albaniens, und ihre Mutter Dranafile aus Gjakova im Kosovo. Sie wurde von ihren Eltern sehr religiös erzogen. Ihre Schulausbildung absolvierte sie an einer katholischen Mädchenschule in Shkodra.

was hat sie bloß mit albanien am hut und mit dem albanisch sein?

Zurück
Oben