Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nachrichten aus Albanien

Ich verstehs echt aber für mich persönlich wäre das einzig richtige solche Menschen für immer wegzusperren. Ich weiss, dass es dem Rechtsgrundsatz nicht entspricht und wollte übrigens auch nie sagen, dass es etwas "speziell Serbisches" ist. Meine Meinung ist einfach: Jeder, der Unschuldige auf dem Gewissen hat sollte für immer hinter Gitter kommen und das unabhängig von Volk/Religion. Die einzigen, die das nicht sollten sind die, die dazu gezwungen wurden zu töten, was ja auch bei ein paar der Fall war.

Ok, da wir das nun nochmal klargestellt haben bleibt meine Frage, woran du meine fehlende Akzeptanz der Realität festmachst? :D

P.S.: Recht =/= Gerechtigkeit

[SIZE=+1]Nachschub für die Heimatfront: Ungarn ersetzt 103 ukrainische Soldaten im Kosovo, 1,5 Mio. EUR an afghanische Armee

[/SIZE]
Während diverse Medien und Hobbyrechercheure die ungarischen Bahnlinien im Auge behalten, um etwaige weitere Transporte von militärischem Material Richtung ukrainische Grenze aufzudecken und sich das Verteidigungsministerium weiter ungehalten ahnungslos zeigt, manifestiert sich zumindest eine indirekte militärische Unterstützung Ungarns für die Ukraine.
ukrainekfor__Custom_.jpg
Ukrainische KFOR-Soldaten werden 2013 vom damaligen italienischen Kommandeur für ihren “beispielhaften Einsatz zur Friedenserhaltung” geehert. Nun ziehen sie in den Krieg...
Laut einer Mitteilung der KFOR-Mission im Kosovo werden ungarische Soldaten 103 ukrainische Soldaten im Kosovo ablösen, "damit diese zu Hause in den Kampf gegen die prorussischen Aufständischen eingreifen" können, wie es der serbische TV-Kanal RTV am Montag ausdrückte. Einige Verbindungsoffiziere aus Kiew sollen in Pristina bleiben, Ungarn ist im Rahmen der KFOR bereits seit 1999 engagiert.
Auch wenn manche afghanische "Schützlinge" ihre westlichen Ausbilder bisweilen über den Haufen schießen, halten die USA und ihre NATO-Hilfstruppen an der weiteren Ausbildung von Militär und Polizei fest. Das klamme Ungarn wird für dafür in den kommenden drei Jahren insgesamt 1,5 Mio. EUR bezahlen, wobei 80% davon in die Armee-, 20% in die Polizeiausbildung fließen werden. Laut Regierungssprecherin Nagy hält man das für einen "Beitrag zur Stabilisierung des Landes." Denn, "seit die NATO das Land verlassen hat, sind die afghanischen Kräfte noch nicht gänzlich in der Lage diese Stabilität selbst zu gewährleisten."
Ungarn hatte während seines Afghanistan-Einsatzes, bei dem zeitweise über 500 Soldaten + Hilfspersonal eingesetzt waren,
mehrere Tote zu beklagen, musste sich von den Amis jedoch als "nutzlos" beschimpfen und von den Neuseeländern nach einem tragischen "Vorfall" noch "Feigheit vor dem Feind" vorwerfen lassen.

[h=1]Serbi nga Gjilani Inskenoi Sulmin në Veturë[/h]
gjilan_11_829788.jpg

• 42 vjecari S.N. nga Gjilani nuk do të trajtohet më si viktimë. Tetë ditë pasi e kishte paraqitur një rast në polici, ai ka përfunduar vetë në pranga pasi që dyshohet për inskenim të sulmit.

Policia e Gjilanit ka bërë të ditur se rasti i raportuar më 8 gusht si sulm ndaj një pjesëtari të komunitetit serb në Gjilan, ëshët ri-klasifikuar pas mbledhjes së disa provave
    Më 8 gusht, S.N. me banim të përhershëm në Gjilankishte ka paraqitur në stacionin policor një rast si “dëmtim i pasurisë’’ së tij.
    Policia rajonale në Gjilan ka thënë sot se gjatë procesit të ndricimit të rastit, përmes rrugëve operative, knë ardhë deri te informata të qëndrushme të cilat thonë se rasti ka qenë i inskenuar nga S.N.
    Një dëshmitare e rastit, kishte parë se S.N.e kishte dëmtuar vetë qëllimisht veturën për të cilën ai ankohej se i është dëmtuar nga dikush tjetër.
    “Në bazë të kësaj deklarate por edhe rrethanave dhe fakteve tjera dyshohet se i dyshuari S. N., me një tullë (material ndërtimor), e ka goditur disa herë parafangon e veturës së tij, e më pas e ka fotografuar atë ashtu të dëmtuar me një aparat fotografik. Dëshmitarja deklaron se ka qenë fare pranë tij në momentin e incidentit”, thuhet në komunikatën e policisë rajonale të Gjilanit.
    Të enjten S.N. është arrestuar dhe është intervistuar në prani të avokatit të tij.
    “Me urdhër të Prokurorit të Shtetit, rasti është ri-klasifikuar nga vepra penale e dëmtimit ose asgjësimit të pasurisë në veprën penale të lajmërimi apo kallëzimit të rremë. I dyshuari është liruar dhe rasti procedohet në procedurë të rregullt”, thuhet në komunikatën e Policisë.
    Ndaj këtij rasti kishte reaguar fundjavën e kaluar edhe Zyra për Kosovën në qeverinë e Serbisë e cila, me anë të një komunikate, e kishte dënuar incidentin dhe kishte kërkuar nga autoritetet që t’i gjejnë kryesit e këtij akti "sa më shpejt që të jetë e mundur”.
    Zyra thoshte se që nga kthimi në shtëpinë e tyre në vitin 2009, familja Nojiq është përballur vazhdimisht me provokime dhe kërcënime.
    “Ky dhe incidentet e ngjashme të drejtuara kundër të kthyerve në Kosovë, që po bëhen më shumë rregull se sa përjashtim, nuk i kontriboujnë normalizimit të marrëdhënieve dhe nuk shkojnë në favor të veprimeve të sinqerta të kthimit”, thuhej në reagim.

Arrestohet Veprimtari Naim Prelvukaj

timthumb.php

Sipas informatave që Portali MalësiaJonë.com arriti ti siguroi, mësojmë se Naim Prelvukaj u arrestua në bazë të një aktvendimit të Gjykatës komuanle të Plavës. Sipas këtij aktvendimi Naimi ishte akuzuar për pengim të personit zyrtar në kryerjen e detyrës.
Në bazë të ketij vendimi arbitrar Naim Prelvukaj sot në mëngjes u arrestua dhe u dërgua në vuajtje të dënimit 10 ditor në burgun e Bjello Poles.
Prelvukaj, tash një vit po përballet me presione të vazhdueshme nga policia malazeze e cila po asiston Komunen e Plavës në zbatimin e një vendimi të njëanshëm për ndërtimin e një vendgrumbullimi të hapur mbeturinash, 300 metra larg vendbanimeve dhe mbi 100 metra pranë kaptazheve dhe burimeve të ujit.
Lokacioni gjendet në Kodrën Jerina, mbi gërmadhat e qytetit të lashtë të perandoreshës ilire Jerina, ndërsa për rastin është njoftuar edhe Zyra Evropiane per Ambientin,në Bruksel.
Prelvukaj, është veprimar i shquar i çështjes kombëtare që nga vitet e 80-ta dhe ish-Koordinator i Përgjithshëm i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për brezin kufitar Kosovë-Shqipëri- Mal i ZI.

6 Albaner kandidieren in Schweden um Abgeordnete zu werden!

10580074_561168090672818_3894155705513966136_n.jpg

- - - Aktualisiert - - -

Eine Doku, welche den Verlauf des "Abkommens" zwischen Kosovo und Serbien zeigt!

Um diese Inhalte anzuzeigen, benötigen wir die Zustimmung zum Setzen von Drittanbieter-Cookies.
Für weitere Informationen siehe die Seite Verwendung von Cookies.

Zeri.info | Ja sa para dërguan mërgimtarët për 10 vjet në Kosovë!

- - - Aktualisiert - - -

[h=1]Serbi kërcënon turistët shqiptarë në Ulqin: Do t'ju vras![/h]
serbi-k-euml-rcenon-turist-euml-t-shqiptar-euml-n-euml-ulqin-do-t-ju-vras-video_hd.jpg

[h=2]Një turist nga Serbia, i cili ishte nën ndikim të alkoolit, ka shqetësuar turistët shqiptarë dhe të huaj duke bërë gjeste të pahijshme në korzon rreth Plazhit të Vogël në Ulqin.[/h]Gazetari i Indeksonline, i cili ishte në vendin e ngjarjes, raporton se turisti serb nuk është ndier rehat derisa dëgjonte këngët patriotike për Kosovën dhe UÇK-në.
Ai pa ndërprerë i drejtohej turmës me fjalët: I kill you... (Do t'ju vrasë).
Ndërsa, ishte i çuditshëm inferioriteti dhe "mbyllja e syve" nga ana e policëve malazezë ndaj veprimeve kërcënuese të turistit serb. Ata nuk ishin të zot të arrestonin turistin serb pasi që ky i fundit prishi rendin dhe qetësinë. /Indeksonline/

Zurück
Oben