shqip
Keyboard Turner
Na kajt nena me keta giliptera ne kosove. Ku te kqyrsh, a qeveritar, a mesues, a profesor apo punues te komunes, u budallakun krejt teresisht. Eshte java e tret qe shkollat ne kosove jane te mbyllura. Mesuesit mbajn greve, per rroga ma te mdhaja, kah 30-40 per qind ma shume. Te krahasojsh rrogat ne kosove me vendet fqinje ne vende publike eshte e turpshme te protestojsh per rrogat ma te mdhaja. Po edhe une jom per rroga ma te mdhaja per kirurg, sepse shume ne kete vend nuk i meritojn rrogat 1000€ sikur shoferat te politikanve te hamamit. Por jo per mesues apo profesorsh apo punojsit te komunave, rroga e profesorit eshte kah 1700€, merreni me mende. Edhe mesimdhensit i kane rrogat fort te mire. Ma heret dul nje gilipteri ne televizor te komunes te prishtines, thojke i meritoj ma shume rroge sepse "une punoj ma shume se krejt punojsit te tjerav komunave". Ev ta kajsha nanen bre analfabeti i prisht.
Ku eshte populi i varfer, qe nuk ka asnje pune, te cilit jetojne me ndhime sociale prej 100€ ne muaj. A do te mbajn edhe ata greve?
Ne shqiptar nuk jemi ne gjendje te qeverisim vendin, sepse jemi popull budall. Prej te parit deri te mbramit, krejt budall te pares dore.
Nje tekst fort i mire prej Radios Kombetare Shqiptare
https://www.radiokosovaelire.com/ah...-kerkojne-me-shume-ndersa-te-papunet-heshtin/
Nuk ka rëndësi nëse fëmijët tanë nuk shkojnë në shkollë për disa ditë, pasi ata përsëri do të arrijnë vendin e "parë" në testin Pisa ne te ardhshëm.
Unë do te kisha sugjeroj me mbyll plotësisht sektorin i arsimit, pasi vendin i parë në testen Pisa e kena sigurt.
Paret do të kishim investuar në diçka domethënëse, si makina te reja