Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nelegalni referendum / tajne ratne istorije Sarajeva !

Dinarski-Vuk

Vuk sa Dinare
@Balkansurfer

Da mi nastavimo ovdje dalje sa nasim "razgovorom", necu da "kvarim" druge teme ... !

Evo prvo da postavim prosle razgovore vezane uz tu temu, tako da je sav nas razgovor na vidiku :

Dinarski Vuk

- Serbien hat nicht Sarajevo belagert und dir ist woll entgangen das serbische Stadtteile/Vororte von Sarajevo wie z.B. Dobrinja, Grbavica, Lukavica, Ilijas, Vraca, Vojkovici, Ilidza unter moslemischen Dauerbombardement waren?
Diese serbische Stadteile sind jahrelang durch Heckenschützen & Bomben angegriffen worden !!!!!
Tausende von Serben "nur" in Sarajevo sind zum Opfer gefallen und 20x so viele sind vertrieben worden !!!!!!
Was ist auch mit dem Vorort Pofalici, der 1992 im Mai ebenfalls unter Beschuss war ?
Balkansurfer

dinarski vuk bedient uns schon mit längst vergessener propaganda der serbischen seite. die meisten der gestorbenen serben starben durch den beschuss ihrer eigenen leute, denn sie waren IN sarajevo und haben auf bosnischer seite gekämpft, aber das vergisst der kleine zu erwähnen. als dann der krieg vorbei war waren der serbischen seite alle mittel recht ihre opferzahlen zu erhöhen also schuf man eine liste mit allen gestorbenen serben und hatte doch glatt vergessen zu erwähnen wie ein großteil dieser menschen starb.
ebenfalls amüsant ist auch die behauptung serben wären eingekesselt gewesen was nur beweist, dass dir vuk die geografie dieser stadt gänzlich unbekannt ist, aber für die serbische propaganda ist es ja sogar militärisch möglich, dass man aus dem tal heraus die berge ringsrum belagert. das ist putzig, aber das hatten wir hier alles schon. du kannst uns natürlich noch mehr amüsantes aus den balkan archiven der serben posten, das lieben wir hier alle.

EDIT:
warum hätte man dem plan zustimmen sollen? im februar fingen bereits die separatistischen aktionen der serben an und mit so einem nicht-zentralistischen staat hätte man nur die vorbereitung zu einer serbischen abspaltung gefördert. bereits weit vorher waren die gleichen rechte für alle drei ethnien in bosnien festgelegt. wieso reichte den serben nicht die gleichberechtigung in bosnien? bitte um eine antwort.
Dinarski Vuk

Ma sve je kod vas "Propaganda" kad se radi o srpskim zrtvama ...
Nista novo kod vas !!!
- A jeli je i bila "srpska Propaganda" napad na kolonu JNA u Dobrovoljackoj ulici u Sarajevu 3.Maja 1992 ?
JNA se povlacila prema kasarni u Lukavici ... nekoliko neduznih oficira, vojnika i civila bili su ubijeni ili ranjeni !!!

- Da se vratimo jedan dan ranije, 2. maj 92, tada su Zelene Beretke izvrsili napad na dom JNA, znaci vojnici JNA su bili opkoljeni od strane muslimanskih snaga i Zelenih Beretki (bilo ih je preko 200) !
Taj napad su predvodili onaj Juka Prazina (mislim da se tako zvao bio) i onaj Emin Svrakic (ma da sumljam da znas o kojim se to osobama radi) !!!

- Tog 3.Maja 92 vodjeni su pregovori izmedju kanadskog generala (neznam mu vise tacno ime, valjda Mekanzi ili tako nesto slicno, a znam da je bio prvi komandant UNPROFORA u BiH) i generala Kukanjca !!
Tu se dogovaralo o razmeni Alije Izetbegovica (koji je tada bio uhapsen), a zatim se jamcilo JNA, da se vojska i oficiri iz komande povlace prema Lukavici!
Uz laznog "blagoslova" i laznih obecanja od Alije, da ce konvoj biti potpuno bezbedan, vojska je kasarnu oko veceri pocela napustati !!

- Tu kolonu su znaci predvodili taj Mekanzi, general Kukanjac i Pusina ...
Bilo je otprilike 40 vozila i otprilike 300 vojnika !
Kad je kolona dosla u Dobrovoljackoj ulici, pocela ja paljba po vojsci .. u tom kukavickom i hladnokrvnom napadu, medju ubijenima bili su pukovnik Radulovic (on je bio nacelnik saniteta vojne oblasti tada) i onaj pukovnik Mihajlovic (koji je bio oficir bezbednosti) !!!!

- Zar nisu isto Ganic i Divljak predlozili Kukanjcu da oslobode Aliju a za uzvrat, da se JNA bezbedno povuce iz Sarajeva ?
General Kukanjac je pristao na te predlozene uslove !!!!

- Dalje balkansurfer, vojska je krenula znaci tom Dobrovoljackom ulicom, sa pravcem prolaza iz te tzv. "Sarajevske Vojne Oblasti" , preko Miljacke na Grbavicu, sa ciljem, da bi oni izasli na Lukavicu, u komandi sarajevske vojne oblasti, dje bi trebo biti Alija zadrzan, sve dotlen, dok se vojska potpuno ne povuce iz Sarajeva !!!

- U sredini kolone vozila, u jednom oklopnom transporteru, nalazio se Alija, znaci zajedno sa komandantom medjunarodnih snaga u Sarajevu !!
U drugome transporteru balkansurfer, nazalio se general Kukanjac sa svojim oficirima, koji su naravno pratili Aliju !
- Na raskrsnici u toj dobrovoljackoj ulici, transporter u kome se Alija nalazio, skrenuo ljevo i pod punim gasom su napustili planiranu "marsutu" !!!
Tek tada je i "naivni " general Kukanjac video, da je prevaren, produzio je preko raskrsnice s vojnom kolonom ....
- Tek balkansurfer, sto je polovina te kolone prosla blokadu, koju su drzale Zelene Beretke u Dobrovoljackoj Ulici, naredili su zlocinci Ganic i Jovan Divljak da " sveta Alahova vojska" otvori vatru na kamione JNA !!!

- Odjeknule eksplozije bombi i rucnih granata na jadnu prevarenu vojsku !!!
[FONT=&quot] Toliko od mene u vezi nekoliko cinjenica o Sarajevu "surferu" pa ti misli sta god hoces !!!![/FONT]
Balkansurfer

imas logiku ko malo djete. uopste ti ne dode u glavu kako jebena JNA moze doci na ideju da otme predjesdnika jedne suverene i PRIZNATE drzave jer je to kod tebe normalno. e pa nije kao sto si vidio tada.
ne vidim uopste problem u tom napadu jer su prekrsili na isti nacin dogovore kao sto ih je JNA u SVAKOJ kasarni rusila. prvo su se povukli da bi "ko fol" nazad u srbiju (gdje im i bilo mjesto jer bosna nije vise bila jugoslavija) pa su onda cim su izasli iz grada napadali grad. reci mi onda jedan razlog sto bi armija BiH opet bila budala koja se drzi dogovora dok joj protivnici otmu predsjednika? hajd nam to objasni jer si upravo dokazao kako tvoja logika radi kada se o srbima radi. oni smiju sve a drugi ako slazu, onda su razbojnici.

a naravno si zaboravio reci sta su srbi sa pomoci jna radili dva mjeseca prije toga izmedu marta i maja? od snajpera do nekih barikada gdje su radili sta hoce. imaju tu snimci koji su sasvim jasni i svaki od srpskih kriminalaca (kojima je JNA fino podjelila oruzje) se moze prepoznat na barikadama.

-Da se prvo balkansurfer vratimo u vezi tvoje „suverene i priznate“ BiH i tvog „legalnog“ priznatog Alije !!!
Jel ti znas, da je Alija sa svojim (do tada jos politickim zaveznicima) HDZ-om, odbacio prijedlog od SDS-a, da se u skupstini BiH, posle prvih tzv.“ Visestranackih izbora“ koji su ako se dobro sjecam, bili odrzani u novembru 1990, da se uvede VJECE NARODA !!!
-Jel ti znas da su SDS & Srpski Pokret Obnove uzaludno objasnjavali, da bi VJECE NARODA odlucivalo konsenzusom (valjda znas sta je to) o nacionalnim interesima ne samo Srba, vec i Hrvata i Bosnjaka !!!
Znaci, na takav nacin, bi bio sprecen svaki pokusaj od bilo koga, da dovede jednog od tih tri naroda u „nezgodan“ polozaj !!!

-Zar nije i Alija sam u ljeto 91 izjavio, da ce muslimani, u slucaju sukoba Srba i Hrvata, stati na stranu „ovih drugih „ ?

-U avgustu su se srpski clanovi predsjednistva BiH (Plavsic & Koljevic) privremeno povukli iz kolektivnog SEFA REPUBLIKE !!!

-Zar nije surferu, cak posle 8 ili 9 mjeseci od KONSTITUISANJA , nije donjet Poslovnik o radu PREDSJEDNISTVA ?!
Znaci Alija je „privatizirao“ to Prijedsednistvo u svoju korist, sto je u stvari znacilo :
-1. Da se uopste nije znalo, ko koga zamjenjuje kad je neko naprimjer odsutan
-2. Ko uopste zakazuje sjednice i najvaznije odluke itd.

-Idemo dalje, Plavsic i Koljevic glasali su tacno 19.DECEMBRA 1991 protiv ponovnog izbora Alije za predsedavajuceg Predsjednistva BiH !!!!
Ako ti je takodjer poznata ta „epizoda“ tih dogadjaja, trebo bi vrlo dobro znati, da je na toj sjedinici Predsjednistva (muslimansko-hrvatska koalicija) usmjerila jedan vrlo „opasan“ zahtjev Evropskoj Zajednici : DA PRIZNAJU NEZAVISNOST BiH !!!!
Pa jel ti znas, da je bilo odredjeno da se o takvim pitanjima koja se odnose na tu tvoju nacionalnu ravnopravnosti odlucuje iskljucljivo KONSENZUSOM (sad znas sta sam gore htio da dokazem sa tim Konsenzusom ) !!!!!!!
Sto takodjer znaci, da ta odluka , ne vazi ni po vec vazecem ustavu i cak ne po nacrtu buduceg USTAVA BiH bez da na to pristane srpski narod !!! To je ta kljucna stvar koju vi zaboravljate ili ignorirate !!!!

-Takodjer bi i tebi trebalo biti poznato, da je 92, odrzana medjunarodna konferencija u Lisabonu !
Sve tri strane (Srbi, Hrvati & Bosnjaci) pristali su na taj plan, koji je predvidjao, kantonizaciju BiH na etnickom principu !!!
Ti si gore spomenuo bio, zasto je trebala muslimanska strana pristati na taj plan, a cemu je onda uopste na pocetku pristala na taj „lazni“ plan ?
Kutiljero (Portugalac, koji je napravio taj plan), je sam istakao, kako bi rat u BiH bio cak i te „lude“ 92 godine mogao biti zaustavljen, al to se nije desilo, posto je muslimanska strana odustala od njegovog predloznog plana !!!!
Warren Zimmerman (on je bio bivsi ambasador SAD u SFRJ) je imao mnogo veliki uticaj na Izetbegovica da odbaci taj „Lizabonski Plan“ !
Zimmermann je „New York Times-u“ rekao, da je to bila „losa procjena“, a da taj plan uopste nije bio los !!!

-Mnogi od vas neznaju uopste kada i zasto je formirana Srpska Republika BiH (kasnije naravno samo Republika Srpska)
Odluka o formiranju „Republike Srpske BiH“ tek je usljedela, kada je na zahtjev Predsjednistva BiH priznala nezavisnost BiH !!!
U toj odluci preglasani su srpski clanovi tog Predsjednistva BiH (Biljana Plavsic & Nikola Koljevic) !!!!!!

E tek je onda usljedila faza proglasenja REPUBLIKE SRPSKE !!!
Sto znaci, da je to proglasenje tek usljedilo, nakon sto je SDA definitivno odustala od unutrasnjeg preuredjenja BiH ili bolje reci surferu, definitivnog odbijanja kantonizacije BiH koju je napravio Kutiljero !!!!!!!!

Da se sad malo i posvetim i tvom „legalnom referendumom“
Tebi bi isto trebalo biti poznato, da je skupstina BiH donjela odluku o raspisivanju referenduma, dje su se trebali stanovnici BiH izjasniti, dali su za nezavisnu BiH ili nisu, ali ta odluka je donjeta bez srpskih poslanika !!!!!!!
Cengic (koji je tada bio potpredsjednik Vlade BiH i takodjer potpredsjednik SDA) je predlozio, da se napravi nova unutrasnja organizacija BiH!!!
Smjesno je cak bilo, da je to u stvari bio Izetbegovicem prijedlog, al nakon sto je video, da muslimanski poslanici se uopste neslazu sa tim prijedlogom, Izetbegovic je zestoko napao Cengica !!!!!!
[FONT=&quot]Na tom referendumom na kojem nisu izasli Srbi, znaci manje od dvije trecine su bili za nezavisnosti BiH, sto uopste nije bilo dovoljno za mjenjanje ustavne pozicije BiH !!!!

To ti je moj odgovor za tvoju "suverenu i zakonito priznatu drzavu BiH" !!!!

[/FONT]

Meni se cini, da ti surferu negiras zlocine, koji su tada bili pocinjeni nad sarajevskim Srbima od strane Muslimana !!!
Ti pricas o secesijama Srba tjekom perioda marta i maja 92 …. ti vrlo dobro znas zasto su bile postavljene barikade, nije to tek tako usljedilo kako vi to zamisljate …

-Ako vec pricas o pocetku „secesija“ cudi me sto ne spomene zloglasnu 10. Brdsku brigadu 1.korpusa te tvoje tzv.“ Armije BiH „ (kasnije, nisam sasvim siguran, 110.brdska brigada)
Oni su u periodu 91-93 prilikom „cudnih racija“ po sarajevskim ulicama i stanovima, hvatali sarajevske Srbe poput divljaci !!!
Oni su ih zatim, odvodili na Trebevicu (trebo bi znati dje je to) na kopanje rovova !!!
Mozes i sam zamisliti, da su se Srbi rijetko vracali zivi !!!!
No takodjer bi i trebo znati, da se na Trebevicu nalazila „zloglasna pecina „ KAZANI !!

Balije su bacali tjela Srba (zive i mrtve) u toj provaliji !!!
No da bi unistili tjela ubijenih Srba, bacali su stare gume i zapalili ih, da nestane svaki trag ubijenih !!!
Bilo je mnogo takvih mjesta, no necu sada sve nabrajati dovoljan je i taj jedan …

Da li je tebi poznat surferu, Musan Topalovic „Caco“ koji je bio komandant te zlocinacke jedinice ?
Ta „elitna ceta“ je u svojoj osnovnoj skoli „izlagala“ zaklane glave Srba (i to nije sigurno cetnicka propaganda, vec cinjenica), jer su stvarno bili okrutni i zedni srpske krvi … !!!

Kasnije se istim „stopama“ nastavilo u Dobrinji, Novom Sarajevu, Hrasnici, klinickom centru, Otocima i jos drugim nelegalnim „zatvorima smrti“, koje necu sada sve pojedinacno razjasniti !!!!
Al nazalost se ta „ratna istorija Sarajeva“ cesto od vas negira kao da se ta „epizoda“ nikada nije dogodila !!!
Pa vi ste se tokom rata ( i dan danas) predstavljali kao jedinu zrtvu ovog proslog rata, tvrdili ste (i dan danas) da niste nikoga ubijali, nikoga mucili itd. Znaci svako zlo dolazilo je od strane „zloglasnih Cetnika“ !!

Vrlo poznato je surferu, da je Alija licno zastitio onoga Ismeta Bajramovica, koji je 1.marta 92 na Bascarsiji ubio svata Nikolu Gardovica i ranio jos nekoliko Srba !!!!

ovo je klasicno srpski nacin svog paralelnog univerzuma koji nema nikakve veze sa relnim dogadajima. sasvim cudno je sto tvoje price upste nemaju veze sa realnim dogadajima, jer postoje cinjenice koje neces da vidis.
kao prvo da pocnemo od toga ko je postavljao prve divlje barikade u bosni i ko je imao prvo nasilje u BiH a to su bili srpski dobrovoljci vecinom iz crne gore koji su divljali po bosni kada su se vracali iz hrvatske a to moj mali vucko je bilo jos 91. godine kada se pucalo po katolickim crkvama ili uzimalo pare na barikadama. nisi jedini koji je bio tamo mali moj.
onda da nastavimo od koga su prvi konkretni potezi sto se tice odcjepanja i pogotovo sto se tice ne-pitanja drugog naroda. jos mnogo prije referednuma su srbi proglasili srpsku atonomne oblasti i to cesto u gradovima gdje uopste nisu imali vecinu stanovnistva. to si naravno opet slucajno zaboravio.
interesantna je naravno i tvoje decentna propaganda koju ovde prosipas kada na odjednom pricas o nekim zlocinima vec 1991. godine u BiH i to usred sarajeva. to je zaista cudno jer bi te racije i slicno onda bile pod srpskom komandom jednom dragana ako se mozda sjecas na cijoj je strani taj srbin bio? to su bajke za malu djecu koje se samo mogu po srpskim stranicama naci bez ijednog dokaza. ali naravno da nema problema da nam pokazes sta se to dogadalo 1991. godine. ovo ce biti sjajna komedija sa jednim od mnogih nacionalista ovog foruma.

a sto je najinteresantnije je da uopste neces da komentarises zasto srbi nisu mogli pristat na BiH kao drzavu jer bi imali potpuno ista prava kao u bivsoj jugoslaviji ali zato predbacujes kako to da muslimani nisu mogli pristati na neke dogovore. zasto neces da nam objasnis zasto srbima nije bilo dovoljno da imaju ista prava kao muslimani i hrvati?

naravno mozemo i o tome pricati ko je doveo rat u bosnu. da to nije slucajno vec bilo kada je JNA sravnila selo Ravno sa nekom pricom o teroristima a u sustini su i ovde beli orlovi jednostavno sve sravnili sa zemljom. a i to je bilo mnogo mnogo prije pravog rata.

naravno da mozemo pricati o stanju u sarajevu u martu 1992. kada su KRIMINALCI stajali na srpskim barikadama a imaju i snimci o pripremama tih blokada sto je dokaz da opkoljenje sarajeva i napad na sarajevo je bilo totalno planirano. ti snimci se mogu naci na stranici den haaga i divno se prepoznaje seljak mladic i jos veci seljak sa durmitora.

znaci odradili smo ko je prvo pokusao separaciju i ko je bio agresor. jos uvijek mi dugujes odgovor kako je otimanje predsjednika moglo biti normalno u tvojim ocima dok napadas muslimane sto se nisu drzali dogovora? koristis iste metode kao svaki srpski nacionalista koji je do sada bio u ovom forumu. odgovaras samo na ono sto ti odgrovara, mjenajs teme, pucas sa nekim nedokazanim teorijama. de da mi to malo konkretnije procesljamo a ne ovo sprdanje ovde.

naravno da kod tvoje teorije o "balijama" (taj izraz je vec dokaz da pricam sa kantom za smece) su te "balije" sve tako radile da naravno "slucajno" nema dokaza inace bi srbi sve vec dokazali. joj, tih teorija sam se naslusao na radio televiziji beograd od jutra do sutra. jedino srbi vjeruju to. znam znam, to je zato sto je citav svijet protiv glavne zrtve: srba.

i naravno da se moraju ti svatovi spomenuti koji su imali samo cilj provokacije pa ih je na kraju jedan obicni kriminalac napao. hoces da ti kazem sto je alija stitio bajramovica? ajd eto da ti objasnim da nam ne places ovde: sasvim jednostavno jer je bajramovic bio veliki kriminalac koji je imao vec i oruzje i svoje trupe a znas ti muslimani koje hoces da postavis kao velike agresore su bili bez i jednog tenka ili aviona ili skoro bez teskog oruzja dok su nevini srbi imali citavu JNA sa kojom su napadali sarajevo. ali naravno i to okrenes i nesto neces da objasnis kako dolina moze da napada brda oko nje i da ih terorise jer je to tvoja teza u ovom svemu.

e pa sad mali moj vucko mozes nastavit sa svojim teorijama iz srpskih bajki. jer nekako nigdje tih dokaza a to naravno ima razloga: ne smije neutralna komisija nigdje doci jer je iz zapada pa ce biti garant protiv srba ili su "balije" bile tako efikasne se PALJENJEM GUMA da profesionalni forenzicari naravno i sasvim slucajno ne mogu naci dokaze. jooooooooooooj vucko, de jos malo toga. nesto mi dosadno a ti plaho zabavan.

da ti unaprijed kazem: nemoj boga ti pokusavat nesto lupat oko "islamista" i slicno jer sam iz crvene familije. kod nas niko nije birao SDA tako da je uzalud a znam sta ces kenjat.

Zajebi ti tvoju objektivnost...

Vrlo poznato je surferu, da je Alija licno zastitio onoga Ismeta Bajramovica, koji je 1.marta 92 na Bascarsiji ubio svata Nikolu Gardovica i ranio jos nekoliko Srba !!!!

Bajramovic ist der größte Mann in BiH. Er hat auch nach dem Krieg einen Menschen wegen nicht zurückgezahlten Schulden umgelegt und läuft trotzdem frei herum. Lag damals nicht an Alija, sondern daran, dass Bajramovic ein bekannter Mafiosi war und immernoch ist.

Edit: hat nicht Ramiz Delalic Nikola Gardovic umgelegt?

101 pitanje: Ismet Bajramović Ćelo
169683.jpg
1. Šta je pravda?
- Ne znam, mislim da je to još nepoznata riječ u našem društvu.
2. Kako provodite vrijeme u zatvoru?
- Odgovaram na vaša pitanja, šah... Kao i svi drugi. K'o lav u kavezu.
3. Kako nadoknađujete slobodu kretanja?
- Korak naprijed, nazad dva. Tako kaže i Zijo Valentino, a on mi je nešto posebno drag, ima veći nos od mene.
4. Šta Vam najviše nedostaje?
- Ringo, moj cuko.
5. Šta su za Vas rešetke?
- Rešetke su dio nekog objekta koji sprečava lopove da ne bi nešto ukrali.
6. Je li turpija najbolji alat?
- Turpija? Bezveze je pitanje, ovo je ipak 21. vijek.
7. Ima li išta lijepo u zatvoru?
- Ima, mnogo štošta. Recimo, Mira, medicinska sestra, Raza, vodnica, i Nijaz, medicinski tehničar.
8. Ko Vas najčešće posjećuje?
- Žena i advokati.
9. Je li zatvor životna škola?
- Ma kakva škola, fakultet, brate.
10. Da li Vam je ikada nanesena nepravda?
- Kome nije? A tek meni, hmmm...
11. Dokle ste dogurali s fakultetom?
- Gledam ga kroz prozor svaki dan.
12. Zašto Pravo?
- Da bih pronašao odgovor na prvo pitanje.
13. Jeste li položili rimsko pravo?
- Upravo ga spremam.
14. Advokat ili sudija i zašto?
- Advokat! Čuj, ja sudija! Šta misliš, kaže neko: Ćelo sudija?! Ha, ha, ha!
15. Prosjek ocjena?
- 20 godina.
16. Kakav ste bili đak?
a) uzoran,
b) prosječan,
c) problematičan?
- Problematičan, ali je bilo i gorih.
17. Ko su bili gori?
- Eto, prvo vaš direktor Dario, pa Hava i svi što su igrali lopte u Maci.
18. Kada ćete na slobodu?
- Ako nađemo rješenje za prvo pitanje, uskoro.
19. Trebaju li Vam tjelohranitelji?
- Nema potrebe. Imam Ringa.
20. Šta najintenzivnije pamtite iz djetinjstva?
- Osnovnu školu Franjo Kluz.
21. Batine koje Vas i danas bole?
- Kakve batine?
22. Kada ste se, i s kim, posljednji put potukli?
- Sa Sudom Ćupinom.
23. Šta nazivate perfektnim danom?
- Ženinu posjetu. Prč partija.
24. Jeste li religiozni?
- Ne.
25. Tri Vaša najveća grijeha?
- I ako sam nekada pogriješio, bilo je to davno. Ne sjećam se.
26. Jeste li se oženili u zatvoru?
- Da.
27. Kako Vam se zove supruga?
- Iris Hadžikadić-Bajramović.
28. Čime se bavi?
- Studira medicinu.
29. Volite li je?
- Najviše na dunjaluku.
30. Razmišljate li o starosti?
- Još sam mlad da razmišljam o tome.
31. Sanjate li rat?
- Ponekad.
32. Da li ste vjerovali da ćete preživjeti rat?
- Nisam imao vremena da razmišljam o tome.
33. Možete li opisati bol koju ste preživjeli za vrijeme ranjavanja?
- Kada se sjetim, i sad me boli.
34. Klinička smrt?
- Rekli su mi da sam se popišao, ali se ne sjećam na koga.
35. Ko je, prema Vašem mišljenju, najveći ratni heroj?
- Nazif Gljiva. On je, brate, bio komandant Umjetničke čete.
36. Je li Vas stid da pričate o seksu?
- Ne.
37. Toples ili tange?
- Toples.
38. Jeste li ikada probali seks u autu?
- Jesam. Ali mi nikako ne ide.
39. Šta mislite o kondomima s voćnim okusom?
- Preventiva dobro dođe, a za okus pitajte drugu polovicu, ja ih nisam probao.
40. Koliko žena ste voljeli u životu?
- Jednu.
41. Nedostaje li Vam seks?
- Nedostaje mi sve.
42. Na koji način u zatvoru rješavate taj problem?
- U skladu s kućnom redom.
43. Koliko sklekova možete napraviti?
- Mnogo, mnogo, mnogo...
44. A trbušnjaka?
- Ne brojim.
45. Kako se borite protiv stresa?
- Čitam Start.
46. Jeste li ikada probali neku drogu i koju?
- Jesam, davno, čini mi se sve osim heroina.
47. Najbolji prijatelj?
- Rahmetli Beno.
48. Najveći neprijatelj?
- Ja ne smatram nikoga neprijateljem, a ako mene neko smatra, onda je to njegov problem.
49. Najveći strah?
- Kad se žena izdere na mene.
50. Zbog koje ste pjesme redovno zvali turu u kafani?
- Zbog tebe bih tucao kamen i Crna je ova sudbina moja.
51. Možete li zamisliti život bez mobitela?
- Zašto ne bih mogao!? Nisam Crnogorac!
52. Čitate li svaki dan?
- Uglavnom crnu hroniku i horoskop.
53. Koju knjigu ste posljednju pročitali?
- Novi Zakon o krivičnom postupku.
54. "Sarajevo" ili "Đerzelez"?
- Sarajevo.
55. Zašto?
- Dok sam bio mali, probudim se i na jedno oko vidim Koševo kroz maglu, umijem se, a ono k'o na dlanu.
56. Zbog čega duga kosa?
- Šišao me stari naćelavo pa malo da nadoknadim. Šalim se, volim kosu pravo, a predlažem i Mirku Banjcu da se ošiša kao ja. Kad može imati bradu kao i ja, zašto ne i kosu?
57. Kada ćete se ošišati?
- Nema potrebe. Jedino ako nekome od ovih političara zatreba za rasad.
58. Čime se ponosite?
- Svojim starim rahmetli.
59. Šta Vas najlakše nasmije?
- Emir Hadžihafizbegović.
60. Šta Vas čini depresivnim?
- Čekanje.
61. Šta je profesija kriminalac?
- Ako je profesija kriminalac, šta je onda političar?
62. Gdje ih je više, u foteljama ili na ulici?
- Kriminalac, a da nema fotelju? Ha, ha, ha...
63. Kakva je zatvorska hrana?
- I mrtva bi ih usta jela.
64. Najukusnije zatvorsko jelo?
- Kuharova jaja.
65. Najneukusnije zatvorsko jelo?
- Dva jaja i hrenovka uspravno.
66. A čuvari?
- Imam posebne mjere sigurnosti i paze me pravo.
67. Imate li kalendar na kojem križate dane?
- To mi uopće nije bitno, križaju drugi.
68. Koliko traje dan u zatvoru?
- Dva puta 12 sati.
69. Šta najčešće sanjate?
- Rijetko sanjam, a i to što sanjam, ne sjećam se.
70. Šta ćete prvo uraditi kada izađete na slobodu?
- Otići ću u ...
71. Kako ste se osjećali kada su Vam pročitali presudu?
- Nevino i smiješno.
72. Da li Vam je bilo teže tada ili kada ste ranjeni?
- Kad sam ranjen.
73. Koja je Vaša najsočnija psovka?
- Nabijem te na ...
74. Jeste li ikada ubili čovjeka?
- Nisam.
75. Ko je onda ubio Rahmana Ajdarpašića?
- Ja nisam.
76. Šta mislite o političarima?
- Mnogo obećavaju.
77. A o policiji?
- Sve naj!
78. Koja Vam je najveća životna želja?
- Da postanem kao don Ismet Corleone Dahić.
79. Sjećate li se prvog poljupca?
- Bio sam mali.
80. Kada i gdje je to bilo? I s kim?
- Rekoh već, bio sam mali, a ona još manja.
81. Kako ste dobili nadimak Ćelo?
- Šišao me stari naćelavo, dobio vaške.
82. Jeste li gledali film "Do koske" i sviđa li Vam se?
- Jesam, pa ponešto.
83. Koje vozilo imate?
- Dodge durango.
84. Nedostaje li Vam volan?
- Nisam kamiondžija.
85. Najveća brzina kojom ste vozili neki automobil?
- Pičim i sad 300 na sat.
86. Je li bolji rat ili mir?
- Mir, brate, ko još voli rat? Ko ga voli, u kući mu bio.
87. Koliko puta ste bili u zatvoru?
- Ovo mi je treći put.
88. Koga biste poveli na pusti otok?
- Ringa.
89. Čiji je sada kafe "Estrada"?
- Moj, brate, moj!
90. Ima li nešto čega se stidite?
- Ne.
91. Hoćete li napisati autobiografsku knjigu?
- Ako nađem nekoga ko bi se usudio da je štampa.
92. Ima mnogo svjedoka koji kažu da ste se na slobodi nasilno ponašali. Kako to komentirate?
- Ja više od drugih saznam o sebi nego što lično znam. Moguće je i to, ako tako kažu.
93. Šta mislite o Fahriji Karkinu?
- Moj stari rahmetli Azem, pa on.
94. O Ramizu Delaliću Ćeli?
- Dobar drug.
95. O rahmetli Juki Prazini?
- Rahmet mu duši.
96. O Seferu Haliloviću?
- General bez vojske.
97. O Rasimu Deliću?
- Ništa loše.
98. O Aliji Izetbegoviću?
- Sve najbolje.
99. Znate li ko je sada u Predsjedništvu BiH?
- Znam, trio fantastiko: Šarov, Tihi, Čova.
100. Koliko puta ste prekršili zakon?
- Ne znam, često sam parkirao pogrešno.
101. Šta je sloboda?
- Slobode mi, ne znam kako to da objasnim.

Zurück
Oben