Climber
Spitzen-Poster
Unsere Junioren sind Weltmeister und haben alles vernichtet was ihnen im Weg stand
Das ist die begabteste Generation an Handballern die wir je hatten( besser als Balic und co.), einer goldenen Zukunft steht nichts im Weg
Das ist die begabteste Generation an Handballern die wir je hatten( besser als Balic und co.), einer goldenen Zukunft steht nichts im Weg
Hrvatski rukometaši su prvaci svijeta!
Za njih kažu da su najnadarenija rukometna generacija koju smo ikad imali, bolji čak i od Balićeve. Potvrda je stigla iz Tunisa, sa SP-a, gdje su 'mali kauboji' pregazili sve i uzeli zlato.
- Hrvatski rukometni savez - službene web stranice
- Budućnost je već stigla
Hrvatska juniorska reprezentacija do 19 godina osvojila je naslov svjetskog prvaka na SP u Tunisu nakon što se u finalu poigrala s Islandom. Završilo je 40:35 (19:15), a prvi igrač finala bio je mladi pivot Zagreba Marino Marić sa devet golova iz 11 pokušaja.
Po šest pogodaka su postigli Vedran Huđ, Lovro Šprem i Nikola Špelić.
- Ovo je našim juniorima treća medalja na trećem SP-u
Izabranici Vladimira Canjuge su se poigrali Islandom, a zapravo su cijeli turnir odigralu u velikom stilu. Već na samom početku stvorili su šest pogodaka prednosti (8:2). Islanđani su se vratili u susret smanjivši na 9:8, no to je bilo sve. Na poluvrijeme se odlazi s vodstvom Hrvatske 19:15.
U drugom poluvremenu prednost je stalno rasla tako da je u 50. minuti rezultat bio 33:25. Do kraja susreta Islanđani su uspjeli smanjiti, no pobjeda i zlato niti u jednom trenutku nisu dolazili u pitanje.
- Srednji vanjski Vedran Huđ pravi je nasljednik Ivana Balića
U najbolju sedmorku turnira izabrani su pivot Marino Marić i srednji vanjski Vedran Huđ.
"Što da vam kažem, imam najbolje dečke na svijetu. Ponosan sam na sve njih. Superiorno smo odigrali cijeli turnir, dečki su bili jako motivirani u svakom susretu, a u ovom posebno. Ponovno imamo fantastičnu genereaciju koja će, uvjeren sam, iznjedriti puno reprezentativaca i donijeti puno radosti hrvatskom rukometu u budućnosti. Večeras pobjeda niti jednog trena nije došla u pitanje, ekipa je opet pokazala karakter", pričao je poslije utakmice presretni izbornik te dodao kako je ova reprezentacija zapravo još jača:
- 'Imam najbolje dečke na svijetu', ponosno je nakon finala govorio izbornik Vladimir Canjuga
"Pobjeda je utoliko slađa jer smo igrali bez dva najbolja vanjska igrača. Robert Markotić nije nastupio zbog ozljede, a Slaven Brdar već je u Hrvatskoj na pregledima. Imamo dva igrača u najboljoj sedmorki, Marić je najbolji pivot, a Huđ srednji vanjski. Da je igrao večeras, u sedmorki bi bio i Robert Markotić"; rekao je izbornik Canjuga.
"Razvalili smo ih! I ne samo Island, pokazali smo da smo najbolji na svijetu. Bilo je teško, bili smo malo umorni, igrali su nam 'brzi centar', ali mi smo se pripremili na to i zasluženo smo ih dobili. Čestitam svim suigračima, a moja je nagrada zasluga svih suigrača i izbornika. Hvala im!", rekao je najbolji strijelac u finalu Marino Marić.'Nema brige za budućnost!'Zlatni hrvatski juniori:
"Zlatnim rukometašima odmah su čestitali predsjednik HRS-a Sandi Šola, izvršni dopredsjednik Zoran Gobac i glavni tajnik Damir Poljak.
"Čestitam svim dečkima kao i stručnom vodstvu. Ovo je veliki uspjeh hrvatskog rukometa i dokaz da ne moramo brinuti za budućnost. Hrvatski će rukomet i dalje biti u svjetskom vrhu i osvajati medalje. Prestretan sam i još jednom čestitam svima koji su ugradili sebe u ovaj uspjeh", rekao je predsjednik Šola."
Vratari - Josip Pivac, Alen Grd i Ante Vukas
Lijeva krila - Lovro Šprem i Damir Vučko
Desna krila - Krešimir Ledinski i Dario Černeka
Pivoti - Marino Marić i Krešimir Kozina
Vanjski igrači - Nikola Špelić, Slaven Brdar, Ivan Slišković, Vedran Huđ, Luka Sokolić, Ivan Belfinger, Luka Stepančić i Robert Markotić
Net.hr/Hina/T.Hrga01.08.2009.