Can alıcı sahnedeyse rüyasında kendisi kapıdan girer ve kendini boğmaya kalkar. Uzun lafın kısası bu adam kendinden de şüphelenir. Birincisi neden? Bir insanın kendinden şüphelenmesi ne demek olabilir? Bu sorunun cevabını bulamadım ve ben sorularıma cevap bulamayınca çok huysuz olurum.
Ikincisi de karısının kendinden şüphelenmesini güvensizlik olarak kabul eder, bunu da kendi karısından gereksiz yere şüphelenmesine rağmen. İnsan pisikolojisine meraklı olduğumdan senin yorumunu okumak istedim. Banal bir filim gibi gözükse de filim derin mesajlar içeriyor.
Filmi az önce sonuna kadar seyrettim.
- - - Aktualisiert - - -
Mesudiyeli Mesut'un düzenli bir hayatı var, kendi rutin işlerini takip ediyor.Tren saatleri belli, stresli bir iş ortamı yok, kendini her gün yeniden ıspat etmesi gerektirmeyen bir düzende yaşıyor.
Karısının beklentileri yüksek. İstasyon şefi, yıllar içinde egosu bir hayli yüksek olan eşini idare etmeyi öğrenmiş.
Yılbaşı piyangosunda büyük ikramiye Mesut'a çıktığında alışık olmadığı düzeyde yüksek bir stres ortamına maruz kalıyor. Rasyonel bir şekilde düşünemiyor, panikliyor.
İnsan, aşırı stres altında olduğu zaman vücut bazı hormonlar salgılamaya başlar, var olan bazı hormonların ise seviyesi değişir ki vücut bu yeni stres ortamına adapte olabilsin.
Bana göre istasyon amiri böyle bir durumla karşı karşıya kaldığı için kendisinden şüphelenir duruma düştü, yani stres altındaki vücudunun salgıladığı hormonlar onun halusinasyonlar görmesine hatta eşini boğazlamasına sebep oldu.
- - - Aktualisiert - - -
Mesut, kendi kendisiyle mücadele halindeyken ve iç dünyasında hesaplaşırken geçici bir süre, yani rüyasında eşinden şüphe duydu. Eşi ise soğukkanlı, bütün verileri topladıktan sonra kocasıyla ilgili bu sonuca vardı. Aslında kadın, kendi karakterine uygun, ikramiye kendisine çıksaydı kocasına karşı sergileyeceği tavrı Mesut'a mal etmeye çalıştı.
Kısaca Mesut'un tavrı anlık bir olaydı karısınınki ise kadının kendi karakterini yansıtan bir durum.