M
Mačak
Guest
Dobro rece' baksuz, tema je "nema Like bez srba", a ovdje se prica o Jasenovcima, ratovima iz 90-tih itd.
Pogledajmo samo licku jesenicu i njeno mahom starije stanovnistvo i pored vodovoda izgradjenog nedje pocetkom 80-tih, odnosno samodoprinosom njenih mjestana danas placa racune opstine saborskog.
Tragicno je, sto jos malobrojni mjestani u 21.vijeku nemaju vode i ako su za lokalni vodovod izdvajali pare i samim doprinosom izgradili.
A danas nemaju vode jer se opstina toliko zaduzila, da nemoze podmiriti racune za struju.
Veliki dio forumasa uopste nije svjesan, u kakvom se stanju nalazi Lika i njeni stanovnici, o tome se uopste ne raspravlja, ali zato u svakoj drugoj rijecenici napise se o gotovini, mladicu, jasenovcu, partizanima itd. Kazem ja, bitno je jednim drugima nabacivati ... ko 'ebe Liku ...
To sto neki srbi smatraju sebe hrvatima, njihova je to stvar, nisu ni prvi ni zadnji, a bilo je toga i prije rata.
Ima jedna stara licka poslovica "ko od straha umire za dusu mu prde".
Toliko od mene.
Uh...vjeruj mi da znam..tamo kad snijeg zavali...ili ledena kisa pocne padati
Uglavnom htio sam reci kad sam jednom isao za Knin...vidio sam neka sela a nemaju ni struje...nigdje te "kablove"...ako znas na sta mislim...vidim ta sela s ceste dolje a ono nista kako te ljudi zive u takvim kucama....trebaju biti prikljuceni...
A znas li selo Srb?