K
Kingovic
Guest
Was für Paprika mit Kraut, wo isst man sowas auf dem Balkan?
An alle Azzlacks...
Paprike sa kupusom u sirćetu
Potrebno je:
3 kg paprika babura
1 veća glavica kupusa
3 šargarepe
1 šoljica ulja
biber
so
Za preliv
1,5 l vode
60 g soli
5 kašika esencije
Priprema:
Odaberite zdrave zrele babure srednje veličine. Operite ih, izvadite im drške i seme. Kupus očistite od spoljnih listova i isecite ga na rezance. Posolite, pobiberite, pospite uljem i sirćetom da bude takvog ukusa kao kad pripremate salatu. Šargarepu očistite, operite i isecite na kockice. Pomešajte sa kupusom. Paprike kratko obarite u vrijućoj vodi da samo malo omekšaju. Ocedite ih od vode, ali vodu čuvajte, trebaće za preliv. Prohlaćene paprike napunite pripremljenim kupusom i slažite u tegle. Sada uzmite vodu u kojoj su paprike barene, odmerite potrebnu količinu, dodajte esenciju i so i stavite na štednjak da provri. Vrelim prelivom pospite paprike u teglama i povežite ih celofanom. Napunjene tegle stavite u pogodan sud koji ćete naliti toplom vodom, ali tako da grlići tegli budu izvan vode. Zagrevajte lonac sa teglama i vodom sve dok voda ne zašušti. Ne treba da vri. To je temperatura od 80° C na kojoj treba da držite tegle 35 minuta. Posle sterilizacije ostavite tegle na prohladno mesto gde držite i drugu zimnicu.
