Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Papst in die Herzegowina?

Knutholhand

Oj Hrvatska Mati
Eventuell besucht der Papst seine treusten Mitglieder. Sollte er tun. Wenn ein Papst schon Baja Luka besucht ist es wohl seine Pflicht Mostar zu besuchen.

mfg

www.vecernji.hr

Donosimo detalje susreta predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića s papom Benediktom XVI. Posjeti Sv. Oca: Papa u Hercegovini? Autor Valentina RUPČIĆ

bih_papa.jpg

MOSTAR Razgovor sa Svetim Ocem o BiH bio je vrlo pozitivan i impresioniran sam. Trebali smo razgovarati, kako je bilo predviđeno, deset minuta, a ostali smo pola sata. Pozvao sam Svetog Oca da pohodi BiH.

Nakon toga sam i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Tarcisiom Bertoneom razmotrio mogućnosti dolaska pape u Mostar, jer je papa Ivan Pavao II. bio u Sarajevu i Banjoj Luci. Kardinal Bertone bio je obradovan tim pozivom, kazao je za naš list nakon povratka iz Vatikana predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Sada Mostar
Papa Ivan Pavao II. bio je pet puta u pohodu Hrvatima, i to tri puta u Hrvatskoj i dva puta u BiH. Posjetio je Sarajevo i Banju Luku. Upravo posljednji papin pohod Hrvatskoj bio je zamišljen kao obilazak mjesta gdje do tada nije bio. Posjetivši Rijeku, Dubrovnik, Zadar, Osijek i Đakovo, boravio je i molio s cijelom Hrvatskom. Zamisao je da Benedikt XVI. posjeti Mostar, odnosno da papa ovaj put pohodi Hercegovinu, u kojoj do sada nije bio.

Papin raspored
Kardinal Bertone mi je tijekom razgovora rekao da bi papa rado došao, samo treba vidjeti njegov raspored kazao je Komšić. Predsjedatelj Komšić istaknuo je kako je u razgovoru sa Svetim Ocem, pored navedenih tema, bilo riječi i o aktualizaciji samog Ugovora i osobito o zauzetosti Crkve na polju obrazovanja, socijalnih i karitativnih aktivnosti, kao i o pastoralnoj skrbi vjernika katolika. Potvrđen je doprinos katoličke zajednice u promicanju miroljubivog suživota između različitih etničkih i vjerskih grupa u BiH.

Oh da haben wir ja unseren Hardcore-Katholiken, der die Kirche meidet wie die Pest.^^ Warum wäre es nicht Pflicht für ihn, diesen Wallfahrtsort zu besuchen? Mehr als 1 Mio. Katholiken pro Jahr gehen da hin, warum sollte das Oberhaupt der kath. Kirche diesen Ort meiden?

was haltet ihr von einem kombinierten besuch

medjugorje um seinen spiritualistischen pflichten nachzukommen und einem besuch der gedenkstätte des KZ jasenovac um sich im namen der katholischen kirche für die im 2. WK begangenen verbrechen zu entschuldigen? würd den nationalisten den wind aus den segeln nehmen...

lg mardi

medjugorje um seinen spiritualistischen pflichten nachzukommen und einem besuch der gedenkstätte des KZ jasenovac um sich im namen der katholischen kirche für die im 2. WK begangenen verbrechen zu entschuldigen? würd den nationalisten den wind aus den segeln nehmen...

lg mardi

Sehr gute Idee, jedoch liegt Jasenovac nicht in BiH sondern in Kroatien. Das müsste er machen, wenn er HR besucht.

Zurück
Oben