Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Predsjednik splitskog Hajduka s ustaškim obilježima

• Ersteller Ersteller Kingovic
  • Erstellt am Erstellt am
Halts Maul Transe

Wunderschön ist das

offtopic aber muss mal gepostet werden :D

boracbanjalukaal.png

630px-fk_sloboda.png

und so weiter ... :laughing6:

Hrvoje Maleš na policiji, Romi ga tuže, dogradonačelnik kaže: 'Možda ga smijenimo'

• _eljko_Male__395427S1.jpg

Autor: Slobodna Dalmacija

Objavljeno: prije 2 h i 8 min

Maleš je izrazio žaljenje. Ja kao čovjek u srednjim godinama mogu kazati da svi mi u mladosti imamo faze kada učinimo nešto bez razmišljanja - rekao je Šundov

Kako doznaje Slobodna Dalmacija , predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš u ovim trenucima nalazi se na obavijesnom razgovoru u prostorijama Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
Maleš je u zgradu policije na Trgu Hrvatske bratske zajednice ušao neopažen, iako ga je od ranog jutra čekala cijela svita novinara i fotoreportera.
Podsjetimo, jučer je objavljena fotografija na kojoj nedavno izabrani predsjednik Hajduka pozira s ustaškom kapom. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Maleš je u jednom društvu rekao da je fotografija snimljena prije sedam godina u Čavoglavama. Maleš se jučer ispričao zbog svojeg postupka i napomenuo kako je nošenje spomenute kape tek rezultat njegove mladenačke nepromišljenosti.
Google oglasi

Predsjednik Svjetske organizacije Roma za borbu protiv nasilja i netolerancije Toti Dedić danas je najavio da će podići tužbu protiv Hrvoja Maleša zbog fotografije sa ustaškom kapom.
- Tužit ću predsjednika Hajduka jer je javno nosio ustaško obilježje. Pod tom kapom u Jasenovcu je pobijeno 30 tisuća Roma na nehuman način. Namjeravam ga prijaviti i Fifi i Uefi, organizacijama koje se jako zalažu za borbu protiv rasizma. Moraju ga sankcionirati,rekao je Dedić, za Novi list.
Fotografiju predsjednika Hajduka komentirao je u srijedu i splitski dogradonačelnik Jure Šundov.
- Gospodin Maleš se već očitovao o tome i jasno izrazio svoje žaljenje. Ja kao čovjek u srednjim godinama mogu kazati da svi mi u mladosti imamo faze kada učinimo nešto bez razmišljanja. Ja mu ne bih oduzeo šansu, ali da mu to nije trebalo, to stoji. Vjerujem da će baš zbog svega još jače uhvatiti kormilo Hajduka. Izražavam mu potporu i žao mi je što mu se to dogodilo – kazao je Šundov.
Na novinarski upit kako će se Grad kao većinski vlasnik kluba postaviti ukoliko Maleš zbog isticanja ustaškog znakovlja bude kažnjen, Šundov je je kazao kako ipak ne bi tako daleko išao.
- Ja ga ne dovodim u pitanje. Imamo povjerenja u gospodina Maleša jer se izbor za predsjednika Hajduka odvijao u demokratskoj proceduri i nadam se da do toga neće doć. No, ukoliko dođe, Grad će morati učiniti određene korake – zaključio je dogradonačelnik.

Das foto hat ziemlich schlimme auswirkungen erreicht! Die Romas klagen und der Bürgermeister redet sogar von Entlassung.

Zurück
Oben