Was ich mich auch noch frage: Welcher Deutsche bzw. Österreicher würde wirklich nach Kosovo reisen um Party zu machen?
Aus dem Text:
Isabel Syrek aus Wien (Österreich, Westeuropa für die jenigen, die in Geographie ne 6 haben)
”Jeta e natës në Prishtinë nuk dallohet shumë me jetën që unë personalisht e jetoj në Vjenë. Prishtina me klubet e natës, kafenetë dhe restorantet e tij të jashtëzakonshme ka shumë potencial të bëhet metropol jo veç në Ballkan, por në gjithë Evropën”, ka thënë Syrek, teksa po pinte një “Fanta exotic”.
"Das Nachtleben in Prishtina unterscheidet sich nicht großartig von dem in Wien. Prishtina mit seinen Clubs, Cafes und Restaurants hat großes Potential eine Metropol, nicht nur des Balkans, sondern auch Europas zu werden" sagte Syrek, während sie eine "Fanta exotic" trank.
Adam Walker aus New York (USA, Nordamerika für die Hirnschwachen hier)
Amerikanit Adam Walker i kanë pëlqyer po ashtu klubet e natës në kryeqytetin kosovar. Në to ka vërejtur një detaj që i ka lënë përshtypje.
“Këtu ka shumë të rinj. Është mirë besoj, sepse është e padrejtë, p.sh. si në Amerikë, kur të rinjtë nuk mund të hyjnë në klube të natës pa i pasur 21 vjeç. Atje të rinjtë mezi presin të arrijnë këtë moshë që të ‘shfrenohen’ në jetën e natës”, ka thënë Walker.
Dem Amerikaner Adam Walker haben ebenfalls die Nachtklubs der kosovarischen Hauptstadt gefallen. Ein Detail hat ihn vorallem beeindruckt.
"Hier gibt es viele junge Menschen. (er schwadroniert darüber, dass er es scheisse findet, dass man in Amerika 21 sein muss um in die Clubs zu kommen)"
(Kosovo hat die jüngste Bevölkerung Europas, um auf deine Frage nach dem Potentiall zurück zu kommen.)
Lea Avend aus Berlin (das liegt in Deutschland, Westeuropa)
“Kurrë nuk kam menduar se në një vend si Kosova njeriu mund të kënaqet kaq shumë”, ka thënë Lea Avend, një gjermane njëzetvjeçare. Ajo e njeh shumë mirë jetën e natës në kryeqytetin gjerman, Berlin, ku është rritur. Ajo punon si Disk Jockey në Berlinin lindor, që njihet për “ndeja të shfrenuara”.
"Ich hätte niemals gedacht, dass man in einem Land wie Kosovo soviel Spaß haben könnte", sagte Lea Avend, eine zwanzigjährige Deutsche. Sie kennt das Nachtleben der deutschen Hauptstadt Berlin, wo sie aufgewachsen ist, sehr gut. Sie arbeitet als DJ in Ost-Berlin (...).
“Natën më të mirë në jetë e kam kaluar në Prishtinë”, ka thënë Avend.
"Ich habe die beste Nacht meines Lebens in Prishtina gehabt", sagte Avend.