Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Rashkaj pilgert nach Mekka

Welcher Albanische Sportler pilgert als nächstes nach Mekka?

• Elis Bakaj (Fußballer)

Stimmen: 0 0,0%
  • Hamdi Salihi (Fußballer)

• Ahmed Januzi (Fußballer)

• Luan Krasniqi (Boxer)

• Valon Behrami (Fußballer)

• Nuri und Sefer Seferi (Boxer)

• Samir Shaptahu (Basketballer)

• Haxhi Zeka (Fußballer)

• Anel Raskaj ist der Erste und der Letzte

• Umfrageteilnehmer
    10

UKI

Balkaner
Zëri • INFO - Sport - Futboll - Rashkaj pelegrin n Mek

Anel Rashkaj i përgjigjet thirrjes së Zotit. Kapiteni i ekipit përfaqësues të Kosovës në futboll dhe lojtari i Halmstadit të Suedisë u është bashkangjitur pelegrinëve myslimanë në Mekë të Arabisë Saudite.
Lajmin për shkuarjen e tij në haxh e ka bërë të ditur vëllai i tij më i ri, Fejza.
“Shkuarja në haxh ishte dëshira e tij e kahmotshme”, tha Fejza. “Aneli është një njeri që e adhuron zotin dhe kjo është gjëja më e mirë dhe më e paktë që ai të tregojë përkushtimin e tij për zotin”.
Vendimi për të shkuar këtë vit në vendin e shenjtë të myslimanëve ka qenë pak i papritur, tha Fejza, pasi që ai këtë nuk e kishte planifikuar ta bëjë sivjet. “Nuk e kemi pritur që Aneli të shkojë në haxh këtë vit, por në vitet e ardhshme. Megjithatë ai për këtë vendim e ka pasur mbështetjen e familjes, sikurse e ka pasur gjithnjë deri më tashti”.
Rashkaj edhe pse me obligime të mëdha në futboll, asnjëherë nuk e ka harruar fenë. “Dihet se një futbollist është shumë i ngarkuar me lojë e stërvitje, por kjo në asnjë moment nuk e ka penguar Anelin që t’i përkushtohet fesë islame dhe zotit dhe ai këtë vazhdimisht e ka bërë me kënaqësinë më të madhe”.
“Ai pavarësisht kësaj ka gjetur kohë që të kryejë obligimet ndaj zotit, pra të falet pesë herë në ditë dhe të gjitha obligimet që ka një mysliman, duke e kompletuar më shkuarjen e tij në Mekë”.
Prizrenasi edhe në grumbullimin e përfaqësueses së Kosovës në Zvicër në nëntor të vitit 2009, ku u luajt ndeshja miqësore me Neuchatel Xamax, ka kryer rregullisht obligimet e tij fetare, për çfarë ishte respektuar edhe nga shtabi teknik dhe bashkëlojtarët.
22 vjeçari është futbollisti i parë shqiptar që ka shkuar në haxh, e ndoshta edhe sportisti i parë shqiptar që e ka bërë këtë. Shumë sportistë në ditët e sotme njihen si besimtarë të mëdhenj të fesë islame dhe Allahut, por asnjëri prej tyre nuk e ka marrë rrugën e tokës së shenjtë të myslimanëve.
Mesfushori kishte emigruar më familjen në Suedi në moshën 14 vjeçare dhe përkundër kërkesave që të përfshihet në përfaqësuesen U-21 të Suedisë, i kishte mbetur besnik Kosovës, duke u paraqitur në të gjitha grumbullimet e saj.
Çdo vit me rastin e Kurban Bajramit me miliona besimtarë myslimanë nga e gjithë bota ia mësyjnë Mekës, vendit më të shenjtë të tyre. Haxhi, pelegrinazhi më i madh i përvitshëm në botë, është një nga pesë shtyllat e islamit që çdo besimtar mendohet ta kryejë të paktën një herë në jetë.
Rashkaj pas kthimit nga Meka, do të duhet t’iu kthehet obligimeve profesionale dhe nuk do ta ketë aspak të lehtë, pasi që ekipi i tij, Halmstad ka rënë në kategorinë e dytë të futbollit suedez dhe ai tani është në kërkim të një skuadre të re.

Kürze Übersetzung:

Der Albanische Fußballspieler Anel Rashkaj ist nach Mekka gepilgert.
Er ist der Erste Fußballer(vielleicht auch der Erste Sportler) mit Albanischem Blut, der nach Mekka gepilgert ist, dies gab sein jüngerer Bruder Fejza bekannt. Anel ist ein gläubiger Muslim, der 5mal am Tag betet, doch die Pilgerung nach Mekka kam überraschend, das haben Wir erst später erwartet betont Fejza. Der 22 Jahre Alte Prizrenase ist mit 14 Jahren nach Schweden gezogen und hatte auch ein Angebot vom U21 Schwedens, das er dankend ablehnte um für sein Heimatland Kosova zu spielen. Im Freundschaftsspiel zwischen Kosova und Neuchatel Xamax(Schweizer Club) war er sogar Kapitän. Er ist dieses Jahr mit Halmstads BK aus der Allvenskan(Höchste Liga Schwedens) abgestiegen und zurzeit Vereinslos. Doch mit seiner Klasse wird Er nicht lange Vereinslos bleiben.

Sein Profil auf Transfermarkt.de
Anel Raskaj - Spielerprofil - transfermarkt.de

1170050106.jpg

Möge Allah seine Sünden vergeben und Ich wünsche Ihm Alles Gute im Fußball.

Ich habe den Thread in Rakija eröffnet weil Ich noch eine Umfrage machen wollte. Nach der Umfrage könnt ihr es in den Sport oder Religion Thread schieben.

Also im Text wird erwähnt, das es sehr viele gläubige Muslime im Albanischen Sport gibt.

Meine Frage, Welcher Albanische Sportler wird als nächster nach Mekka pilgern?

Jahmir Hyka ist ein sehr gläubiger Moslem, wie er auch in jedem Interview immer wieder betont. Ich denke er wird demnächst auch nach Mekka reisen.

Zurück
Oben