Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Sammelthread Ante Gotovina

483127_10151120371850814_409937456_n.jpg
546958_433814863333145_1332379446_n.jpg

532185_492168970817652_1032360151_n.png

Nego da mi zapjevama za buducnost .

Bit ce presuda i sudjenja jos mnogo u zivotu .

To nama kao malim ljudima nista mnogo ne znaci ,nitko nece ici za nas ustajati ujutro u 5 sati i ici na posao .

Mi se trebamo vise okrenuti ka buducnosti i graditi ekonomske veze koje ce nas odvesti od ovoga duznickog ropstva sa zapada ,gdje ce svaka Republika bivse YU biti financijski toliko jaka da moze da pozajmi kredit onoj drugoj drzavi ,a ne da ga moramo pozajmljivati u inozemstvu po visokim kamatama.

SEVERINA FEAT. FM BAND - ITALIANA - OFFICIAL MUSIC VIDEO - YouTube

Dnevnik.hr - GOTOVINA: Okrenimo se budu?nosti!; MARKA?: U srcu sam uvijek nosio svoju domovinu!

GOTOVINA: Okrenimo se budućnosti!; MARKAČ: U srcu sam uvijek nosio svoju domovinu!

Oko 100.000 ljudi dočekalo je generale na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Gotovina je poručio da se treba okrenuti budućnosti, a Markač je rekao da je domovinu uvijek nosio u srcu.

'U boj, u boj za narod svoj!', uzvikivali su okupljeni dok su generali dolazili na pozornicu, a general Gotovina je pustio i suzu.
'Ovo je naša zajednička pobjeda. Ovo je pravna Oluja, pobijedili smo. Ovo je točka na 'i'. Rat pripada povijesti. Okrenimo se budućnosti svi zajedno', poručio je Gotovina.

Nakon Gotovine, okupljenima na Trgu obratio se i general Markač. 'Moram zahvaliti svima koji ste bili uz nas kada nam je bilo najteže. U srcu sam uvijek nosio svoju domovinu, a domovina ste svi vi. Znao sam da nisam sam i bilo mi je puno lakše. Znao sam da nije bilo zločinačkog poduhvata i da su Hrvatska vojska i hrvatska policija časno oslobodile svoju domovinu', rekao je Markač.
'Sretan sam da će u budućnosti svaki Hrvat i njegovi nasljednici bilo gdje u svijetu reći da mi imamo hrvatsku domovinu i oslobodili smo je bez ikakve mrlje. Sretan sam što ćemo u svijetu s ponosom govoriti: Naša domovina Hrvatska! Neka u njoj žive svi dobornamjerni ljudi i oni koji dođe i žele živjeti u njoj i koji žele Hrvatskoj dobro. U ratu smo izvojevali prekrasnu pobjedu, izvojevali smo pobjedu koja ulazi u svjetske anale vojnih pobjeda. Te će se pobjede izučavati, ali od sada bez ikakve mrlje. Hrvatska je slobodna!' nastavio je Markač, prekidan brojnim aplauzima okupljenih.
'Hrvatska je stvorila časnu silu, hrvatsku oružanu silu, koja je pobijedila agresora i stvorila svoju slobodu. U našu domovinu neka dođu ljudi iz cijeloga svijeta, ljudi dobre volje, i neka se dive našim ljepotama i suživotu. Za zahvaliti svima koji su bili s nama i uz nas, u domovini i izvan domovine, bit će prilike, ali svima skupa, duboko od srca, veliko vam hvala! Živio nam hrvatski narod i hrvatska domovina! Zauvijek!', zaključio je svoj govor general Mladen Markač.

Zurück
Oben