Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Sammelthread: Bildung in Albanien

lupo-de-mare

Gesperrt
Katholische Universität in Albanien eröffnet

Das ist ein Beitrag von @Rhenea

Katholische Universität in Albanien eröffnet
Albanische Regierung hat das grüne Licht für die Eröffnung der erste Katholische Universität in Albanien gegeben! Die Unterrichtsprache ist Albanisch und Italienisch. Neben Medizin, BWL und Politikwissenschaft, es wird auch Architektur und Informatik gelernt! Die Förderorganisationen sind die Albanische Katholische Kirche und Vatikan.

Qeveria miraton hapjen e Universitetit katolik
E Shtune, 28 Gusht 2004
Keshilli i Ministrave ka vendosur hapjen, kete vit te ri akademik, te Universitetit jopublik, "Zonja e Keshillit te Mire". Ne Universitetin katolik do te mesohet ne gjuhen shqipe dhe ate italiane. Bashkepunime me universitete te rendesishme italiane, nga te cilat do te njihet edhe diploma

Ky vit i ri akademik do te gjeje arsimin e larte shqiptar me nje Universitet me shume. Qeveria ka miratuar ne mbledhjene e saj te djeshme vendimin per hapjen e Universitetit jopublik "Zonja e Keshillit te Mire". Pasi u morren ne shqyrtim te gjitha dokumentat kryesore dhe te dhenat e paraqitura nga Ministra e Arsimit, kabineti qeveritar vendosi qe universiteti te mund te filloje se funksionuari, duke filluar nga ky vit i ri akademik.

Selia qendrore e universitetit do te jete ne Tirane. Per ngritjen e ketij institucioni te arsimit te larte, prej vitesh eshte interesuar Kisha Katolike shqiptare, nen kujdesin e Selise se Shenjte, Vatikanit. Sipas programit dhe dosjes se paraqitur, mesimi do te zhvillohet ne gjuhen shqipe dhe ate italiane. Universitet do te kete marredhenie dhe shkembime me njesere universitetesh italiane. "Zonja e Keshillit te Mire", eshte konceptuar ne marredhenie partneriteti dhe bashkepunimi me disa universitete italiane si "La Sapiennza", "Torr Vergata", "La Cattolica", "Universita di Bari". Keto bashkepunime kane si qellim, pervec shkembimeve te eksperiences, edhe njohjen reciproke te diplomave perkatese.

Universiteti, fillimisht do te kete Fakultetin e Mjekesise, me deget Mjekesi e pergjithshme, Odontoiatri dhe proteza dentare, Farmaci dhe farmaci industriale dhe Infermjeri. Gjithashtu, do te hapin dyert e tyre kete vit te ri akademik edhe Fakultetet e Shkencave Ekonomijke dhe ato Politike. Fakultete te tjera qe do te jene pjese e ketij Universiteti do te jene ai i Arkitektures dhe Inxhinieria Informatike. Mesohet se numri i studenteve qe do te pranohen cdo vit akademik ne kete Universitet do te jete: ne fakultetin e Mjekesise 250 studente, ne fakultetin e Shkencave Ekonomike dhe Politike 100 studente dhe ne Fakultetin e Shkencave te Aplikuara 100 studente. Nderkohe, qeveria ka vendosur qe Ministria e Arsimit dhe Shkences, ne prag te fillimit te vitit akademik 2004 - 2005 do te kontrolloje dhe verifikoje plotesimin e te gjitha kushteve qe parashikon ligji per kete Universitet.

E. Gjencaj

Albanische Studenten halten ihre Professoren für Idioten

Albanische Studenten halten ihre Professoren für Idioten und glauben denen absolut Nichts.

Über die Situation in der Universität in Pristina, gibt es ähnliiche Ausagen sogar vom Co-Rektor und den Studenten, welche feststellen das man Nichts lernt.

Ebenso werden überwiegend Studien Plätze vor allem mit Geld vergeben, wobei die Pristina Universität und die selbst ernannte Mafia Universität von diesem F.S. den Rekord schlägt. Dort verlangen Professoren, gleich eine Eigentums Wohnung für einen Studien Platz.

, independent daily.

2/9/2004

-The opinion poll, students don't believe in the university teachers.

Sondazhi: Studentët nuk i besojnë universiteteve

Shekulli

Nuk kanë besim te pedagogët e tyre. Dhe për më tepër, në më të shumtën e rasteve as që ia kanë idenë se çfarë ndodh në auditore, si nxirren rregullat dhe si merren vendimet. Bëhet fjalë për studentët shqiptarë, të cilët sipas një monitorimi të bërë nga Qeveria Studentore, rezultojnë të marrë nëpër këmbë dhe të papërfillur nga administrata e fakulteteve. Monitorimi ka ngjallur debate të zhurmshme dje mes atyre që e prezantuan dhe dekanëve e rektorëve, të cilët i kanë hedhur poshtë të dhënat me të vërtetë pesimiste. Madje nuk i kanë pranuar ato.
I shtrirë në 5 muaj, monitorimi i Qeverisë Studentore e ka patur thelbin tek dhënia e informacionit nga fakultetet e Universitetit të Tiranës. Sa të hapura janë stafet dhe administratat akademike për të sqaruar një student kur u troket në derë? Si përgjigjen ato kur i riu u kërkon informacione për bursat, provimet, rezultatet? E pastaj, sa të njohura janë procedurat, statuset dhe rregullat me të cilat rrjedh jeta modeste e një fakulteti shqiptar?
Pak ose shumë pak, kjo është përgjigja në vija të trasha. Sipas sondazhdit, jo vetëm që studentëve shqiptarë nuk u afishohen informacionet bazë, por edhe kur i kërkojnë ato, më së shumti u mbyllet dera.
Shifrat e monitorimit, të mbështetura edhe nga Koalicioni Shqiptar kundër Korrupsionit, nuk lënë vend për optimizëm. “Në Fakultetin e Drejtësisë, kërkesat për informacion u refuzuan në 52% të rasteve, në 45% të rasteve ai u refuzua pa asnjë arsye”, -thuhet në faqen 4 të raportit, lëshuar dje për gazetarët nga qeveria studentore.
S’mbeten prapa as fakultetet e tjera, madje në atë të Historisë dhe Filologjisë informacioni është refuzuar në të gjitha rastet, po ashtu edhe në atë të Gjuhëve të Huaja.
Por nuk kanë qenë të një mendjeje ata që janë monitoruar, pra përfaqësuesit e fakulteteve. Dy rektorët e gjendur dje në prezantim, ai i Universitetit të Tiranës, Shezai Rrokaj dhe ai i Universitetit Politeknik, Përparim Hoxha, i kanë hedhur poshtë të dhënat dhe kanë deklaruar se niveli i dhënies së informacionit nga administrata e fakulteteve është shumë më i lartë. Dekanët kanë qenë në një mendje, po ashtu. Madje njëri prej tyre, ai i Fakultetit Juridik, Kudret Çela, është larguar nga salla. Si shenjë proteste ndaj rezultateve të sondazhit.

Gara për pranimet e sivjetshme në shkollat e larta shqiptare ka nisur dje tek Akademia e Arteve të Bukura. Ajo do të vazhdojë tek kjo e fundit për ditë me radhë, ndërsa sot ethet, përveç fakulteve në rrethe, përfshijnë edhe Universitetin Bujqësor të Tiranës.

Fakulteti i Drejtësisë:
U refuzuan kërkesat për informacion në 52% të rasteve
Në 35% të këtyre rasteve, dhënia e informacionit u refuzua për arsye se lloji i informacionit nuk ekzistonte
Në 45% u refuzua dhënia e informacionit pa arsye
Në 20% të rasteve informacioni i kërkuar nuk konsiderohej si informacion që mund t’i bëhej publik një studenti.
u vu re se në 87% të rasteve, kur informacioni kërkohej nga një student i konfirmuar si i afërt me autoritetin e dekanit, ai nuk refuzohej
Kërkesat për informacion të realizuara nga studentë të paafirmuar për ndonjë lidhje të veçantë me ndonjë autoritet drejtues u refuzuan në masën 79%.

Në Fakultetin e Filologjisë dhe Historisë:
Gjatë monitorimit u vu re kundërshtim total i të gjitha kërkesave për informim të studentëve
Në 22% të rasteve refuzimi u bë për arsye se informacioni që kërkohej mund të tërhiqej në Rektorat apo në Ministrinë e Arsimit
79% të rasteve refuzimi për dhënien e informacionit ishte i hapur, por në rastet e tjera nuk u kthye përgjigje për dhënien ose jo të informacionit

Në Fakultetin i Shkencave Sociale:
Ka patur dhënie të informacionit në 52% të rasteve
Nga refuzimet e dhënies së kërkesave, 11% lidhej me mospasjen e informacionit në fakultet
Në rastet e tjera kërkesat s’u morën parasysh

Fakulteti Ekonomik:
Përgjigja e kërkesave për informacion ishte Në masën prej 49% të të gjitha rasteve të paraqitura
52% e këtyre rasteve informacioni është refuzuar haptaz për t’u dhënë.

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja:
Refuzimi i dhënies së informacionit ishte i plotë, asnjë nga kërkesat për informacion nuk u mor parasysh nga administrata dhe organet drejtuese të fakultetit.

Rektorati i Tiranës:
Studentët që paraqitën kërkesa për informacion nuk arritën ta merrnin atë,
të vetmet raste kur u mor informacion ishin rastet kur informacioni kërkohej nga drejtuesit e Qeverisë Studentore.

Sa dinë studentët për rregulloret:
Mbi 84 % e studentëve të Universitetit të Tiranës përgjigjen se nuk e njohin statutin e universitetit të tyre
69% nuk e dinë që ekziston një statut i tillë
74.52% e studentëve të intervistuar nuk e kanë parë asnjëherë rregulloren të publikuar në ndonjë vend publik të fakultetit të tyre

Sondazhi
Qeveria Studentore: Sa u besojnë studentët pedagogëve

Pedagogët në fakultetin tim nuk janë të korruptuar - 45%
Pedagogët në fakultetin tim janë të korruptuar - 54,89%
Nuk kam besim në korrektësinë dhe transparencën - 78%
e drejtuesit të departamentit
Nuk kam besim tek korrektësia e dekanit të fakultetit - 67.84%
Nuk kam besim të efikasiteti i Këshillit të Fakultetit dhe fuqia kontrolluese e tij - 98.2%

6. Nuk jam kurrë i informuar në lidhje me :
Rregulloren e Fakultetit 43.4%
Mbledhjet e Këshillit të Fakultetit 78.7%
Mbledhjet e Këshillit të Departamentit 74.5%
Vendimet e marra nga organet drejtuese të fakultetit 89.45%
Kërkimet dhe projektet brenda fakultetit tim 94.89%

7. Nuk më kanë informuar asnjëherë për mënyrën e menaxhimit të tarifës vjetore që i paguaj fakultetit tim 96.5%
8. Nuk kam besim tek sistemi i vlerësimit të studentit 83%

http://www.shekulli.com.al/index.php?page=shownews&newsID=53413

Neues Volksblatt - Politik
Neue Zahler bei Uni-Gebühren - - Für rund 7500 Studenten aus der Türkei, Albanien, Weißrussland, Bosnien-Herzegowina, Bulgarien, Kroatien, Serbien und Montenegro wird das kommende Studienjahr teurer. Sie müssen erstmals an den österreichischen Universitäten Studiengebühren zahlen — und das sogar in doppelter Höhe. Grund dafür ist, dass diese Staaten von ausländischen Studenten selbst Beiträge einheben und damit die in bilateralen Verträgen festgelegte so genannte „Reziprozität“ (Wechselseitigkeit) wegfällt, die die jeweiligen Studenten dieser Länder bisher von der Gebühr befreit hat. Die Österreichische Hochschülerschaft (ÖH) hat deshalb am Mittwoch vor dem Bildungsministerium protestiert.

http://www.volksblatt.at/204NV_1103158.stm

Pisa: Albanien-Mazedonien" Schulsystem für Idioten

Als besonders dramatisch schätzt die Studie die Grundbildungssituation in den Entwicklungsländern ein. Während in den OECD-Ländern im Schnitt 18 Prozent der Schüler die niedrigste Stufe der Lesekompetenz erreichten oder darunter lägen, seien es in Albanien, Brasilien, Mazedonien und Peru weit über 50 Prozent. Diese Schüler seien in Gefahr, Analphabeten zu werden.

http://www.ksta.de/servlet/CachedCo...calledPageId=992283260305&listid=994948860605

Was soll man denn in diesen Ländern lernen? Da kommen ja nur noch Idioten hervor, bei dem Schul System und die könenn bestenfalls UCK Mörder und Terroristen Karrieren erreichen.[/b]

hahahaahaha, grad der richtige sagt etwas über bildung!!!

du würdest nicht mal die aufnahmeprüfungen für die oberstufe der kinshasa state school!!!

Totaler Streik der Lehrer und Studenten in Albanien

A week’s strike of students and teachers started in Albania, Albanian newspapers announce. According to representatives of students and teachers’ association they have not received a clear answer to their demands by the Ministry of Education. The first mass protest has taken place in Tirana in front of the University.

Source: FOCUS News Agency

http://www.southeasteurope.org/index.php?site=1

Hintergrund sind das teilweise die sehr niedrigen Gehältern nicht mehr für die Lehrer usw.. bezahlt werden.

Aussedem werden STrom ZÄhler und Telefon Abrechnungen durch die Fatosi Mafia in Tirana manipuliert.

Die Politische Mafia in Albanien muss weg und Albanien braucht eine Volks Revolution.

Re: Totaler Streik der Lehrer und Studenten in Albanien

Lupoc 2005 sollen in Albanien ja Wahlen stattfinden wer wird wohl gewinnen?

Re: Totaler Streik der Lehrer und Studenten in Albanien

TeQuIlA_BoY_KuMaNoVe schrieb:
Lupoc 2005 sollen in Albanien ja Wahlen stattfinden wer wird wohl gewinnen?

Salih Berisha und Fatos Nano, werden nicht mehr Schlüssel der Macht haben, weil die USA und Europa dies nicht mehr dulden werden.

Man spricht von Edi Rama, das er neuer Ministerpräsident werden soll. Ich bin ein fan von Edi Rama, aber auch er ist nur ein Aushänge Schild der Top Albanischen Mafia, welche sich derzeit im Agrar Minister Agron Duka, Lefter Koca (engster und wichtigster Freund von Fatos Nano und Bürgermeister von Durres) manifestiert.

Beide sind zusammen mit der Familie Hasanbeliu (sprich Hasani) im MOment die Top Albanischen Mafia im Drogen Handel und mit dem Vollstrecker dem Kosovaren Luzehim Beriasha, der mehrfach in Deutschland im Gefängnis war.

"Luli" Berisha war erstmalig in 1993 in Deutschland im Gefängnis und wurde dann 2000 nach Deutschland übestellt von den Italienern, welche ihn in Rimini im Mai 1999 festnahmen. Natürlich mit gefälschten Papieren usw.

Seit Ende 2002, ist Luli Berisha wieder in Durres, als eine Art Manager der Top Albanischen Mafia und er war zeitweise sogar Chef der Leibwächter Garde von Fatos Nano. ZUvor Leibwächter beim Kroaten Tuschjman und kurze zeit beim Plündern in Bosnien dabei in der Truppe von "Arkan"

Also zur Frage: Wer wird gewinnen! Antwort die Mafia, denn alle Kanditen Posten in den Parteien, werden an die Mafia für ca. 150.000 $ verkauft.

Also kommen erneut nur die Vertreter der "Narco-Demokratie" in das Parlament und werden auch erneut die Ministerposten stellen.

Der Verlierer wird erneut das Albanischen Volk sein, denn der Westen hat voll versagt.

Vielleicht richtet es der US Präsident noch, indem er Albanische Politiker einfach verhaften lässt, was durchaus sein kann.

lupo-de-mare schrieb:
Man spricht von Edi Rama, das er neuer Ministerpräsident werden soll. Ich bin ein fan von Edi Rama

Hoffentlich wird , er bald Albaniens Premier.

Er ist unsere einzige Rettung , er als Bürger meister hat Tirana aufgebaut und als Premier wird er ganz Albanien aufbauen.

Zurück
Oben