@Kampfposter
Hm, tesko je rec', a pogotovo ovaka tema pruza dosta prostora za svakakve teorije. Mislim vratimo se oko Borova Sela, kada je stvarno krenulo sve k'vragu - nakon onih dogadjaja na Plitvicama i Borova Sela, bilo je svima jasno "koliko je sati". Isto tako se svojevrijemeno pricalo, da su ljudi iz MUP-a vozili arbruste i zolje u Borovo selo. Neki su tvrdili da je u toj "guzvi" Susak izgubio svoj pistolj, sa kojim je svojevrijemeno Blagoje Adzic mahao na onoj cuvenoj sjednici predsjednistva. Kir je rekao, da je to bio Suskov. Ocu' rec, nebi me iznenadilo, da se zbog velikih politickih ciljeva zrtvovao "obican" narod, gradovi i sela, da bi postigli po svakoj cjeni cilj - da zapocne rat i da se dobar dio politickih elita dobro obogati!
Dobar dio desnicarske struje HDZ-a i proratnih struja SDS-a gurali su ka ratnoj opciji (znaci oni "predratni" dogadjaji oko Plitvica, Petrinje, Borovo Sela, Kijeva itd.), znaci da sjekire odigraju ostali dio, onaj manji, umirniji dio politicara tih stranaka niko nije ni' uzimao za obzir ili ih je jednostavno "progutala" noc - ujeo vuk magarca. Zato Raskovic ili jedan Josip Kir nije odgovarao ni' Milosevicu, ni Tudjmanu, njima su trebali radikalni akteri poput Martica, Mercepa, Glavasa ili Babica.
E sad, koliko tu ima istine sta Seselj prica, to nebi' znao odgovoriti, ali znam da mi je puno stvari za vrijeme rata "smrdilo", a bogami i dan danas, tako da nista nebi' iskljucio, politika je prica za sebe, a pogotovo na nasim prostorima ...