Štimac zadovoljan: 'Nadam se da ste ponosni na nas, trebalo je istrpiti sve te uvrede'
Taj zna uvijek okrenuti pricu za sebe. Cobra, problem jeste kod vas, da su vam treneri neprovjereni kadrovi koji nemaju nikakvog iskustva vodjenja klubova iza sebe. Ali to ne radite samo vi. I Holandija je postavila jednog Van Bastena kojemu je to bio prvi posao u karijeri, prije toga je Holandiju vodio Rijkaard 2000. na europskom prvenstvu, tj. prakticki je tad tek iz kopacki izasao. Njemacku je na SP 2006 vodio Klinsmann, veliko igracko ime, bez trenerskog iskustva. Francusku je vodio Laurent Blanc, isto tako frisko "penzionisani" igrac, tako da niste vi jedini koji postavljate trenere bez iskustva i dokazanog rada, a kojima su jedine reference to sto su bili velika imena - slicna stvar sa Sinisom, ali eto ovaj je ko bajagi vodio Fiorentinu.
Sto se tice igre, nije mi se nesto Bilic pretjerano svidjao u trenerskom smislu, ali imali ste Euro 2008 i 2012 odradili stvarno dobro, jedini njegov grijeh su kvalifikacije za SP 2010. Vas najveci problem, to sto OSCILIRATE. Npr. izgubite od Gruzije i Grcke, a onda razvalite u sred Istanbula Tursku i na EP odigrate odlicno sa Italijom i Spanijom. E to je vas problem, da nemate kontinuitet dobrih igara.
Posto nisam jucer analizirao nase Orlove, evo sad cu za svakog igraca po jedan/dva komentara:
-Stojkovic; bez ocjene, posto jedan sut upucen ka golu nije odbranio, ali opet, nije kriv za gol.
-Ivanovic; jednom rijecju, "zvjer" od igraca, isjekao 50% napada, pretrcao 15km, u napadu ucestvovao skoro svaku akciju.
-
Kolarov; svaka cast za trud, puno upotrebljivih lopti, ali ostao bez snage poslednjih 15min. Nema kondicije da izdrzi u visokom tempu cijelu utakmicu.
-
Subotic; solidan,ali mi je cesto unosio strah ne znajuci sta ce s loptom.
-
Nastasic;uvijek dobro postavljen, sto ga i cini dobrim igracem, ali mora da radi na agresivnosti. Previse statican za stopera.
-
Fejsa; osim sto je isekao par lopti, 90% pokupljenih je islo stoperima. Generalno, dobro postavljan, ali sa pasevima konstantno u strahu od greske.
-
Matic; uz Baneta, najsvetlija tacka, bez obzira na crveni, koji je, po meni, prestrog. Pretrcao je boga oca, sjekao napade, razigravao i to skoro bez greske. Za tri dana treninga sa ekipom, ostavio najbolji utisak.
-
Tosic; konstantno forsiranje driblinga sa krila ka unutra. Bez upotrebljivih lopti, previse davio loptu.
-
Markovic; aka "Run Forest run. Previse sprintova u zid. Mnogo izgubljenih lopti. Biser naseg fudbala, ali ce s godinama nauciti da stane na loptu.
-
Djuricic; skoro da nisam ni shvatio da je u igri, dok nije izasao. Naravno, Mihinom krivicom, jer mislim da je trebao vise da ga rotira sa krilima.
-Mitrovic; drzak, kretanje jako dobro, sa malo upotrebljivih lopti, kretanjem stvorio puno sansi sam sebi. Vidim ga kao vrhunskog napadaca, ali mora da poboljsa tijelesnu agilnost. Djeluje tromo u nekim situacijama, a ima samo 19god. Ok, stvar konstitucije, ali ne smije slauf da ima. Mnogo je mlad za to.
-Tadic; slab, spor i bez dobrih lopti.
-Petrovic; previse malo vrijemena na terenu da bih sta rekao.
-Sulejmani; neprijedvidiv! Nekad mislis, moze sve, a nekad suprotno.Jucer,za kratko vrijeme, sjajan. Nadam se da je dobro nakon Simunicevog fauliranja.