Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Srbija ili Republika Srpska protiv Hrvatske od 1991- do 1999?

Defacto

Gesperrt
Jedno pitanje da li je moguce da srbija i hrvatska nikad nisu ratovali "DIREKTNO" bas jedan protiv drugog, u to vreme cuo sam za mozda ti 300-500 Arkanovi tigrova u bosni
ali sta su oni mogli protiv 200.000 hrvata i jos neki muslimana... zato i pitanje
posto sam ja uvek mislio da je srbija direktno ratovala snjima sad nisam siguran? hvala za sve odgovore;).

Znas li ti razlku sto je razervista i sto pripadnik paravojne formacije??????

Zuletzt bearbeitet:
Arkanovci, Seseljovci, Hermani itd. su ti pripadnici paravojnih formacija, rezervisti su ti civili koji su mobilizirani i nosili JNA uniformu. Veliki broj rezervista iz Srbije i Crne gore je bio na RH ratistu 91-92. Sada sve jasno?

hmm ali nije ni blizu bilo tom broju da je moglo odbranit hrvatsku ili je zaustavit odnosno
nije puno moglo biti poslano... i drugo bi bilo da su srbi stvarno poceli da rekrutuju tako brzo i puno ko hrvatska bilo bi ondak ja bih reko malo vise vojnika nego 200.000... neznam, znaci srbija je tada jos kao offizielnu vojsku JNA
imala ah?

Na koju ti godinu sada mislis, nije mi jasno?
Rezervista u RH 1995 kako se ja sjecam nije bilo, nego samo pobunjenih Srba i paravojnih formacija.

Republika Hrvatska nije nikda imala 200.000 tisuca vojnika u Oluji na bojistu! Ta cifra od 200.000 koju si spomenuo odnosi se na sve Hrvate i Hrvatice koji su sudjelovali u borbama, pozadini, skladistima, medicinsko osoblje i uredima MORHa. Svi ti djelatnici su dobili odlikovanje Oluje i imaju status branitelja.

da da mislim na oluju jeste bilo 200.000 mislim sa muslimanima od ovog alije izjetbegovica cuo sam u onom dokumentarcu "Jedinica" a i sto da ne mislim cifra je svakako moguca

Ne, u Oluji je samo sudjelovao 5 Korpus Dudakovica na podrucju Bihaca i nekih manjih djelova Banovine (oko Dvora i Zrinjske gore) , ali samo iz tog razloga, zato sto je Bihac stajao pred padom. Sve ukupno sav njihov broj nije nikad pesao 120.000 tisuca vojnika u borbama. Tocna informacija se ne zna u RH kolko je policije i HVa sudjelovalo na bojistu, jer nikada ta cifra nije izdana u javnosi, nego samo ona gdje se svi racunaju.

Zurück
Oben