Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Srbija ili Republika Srpska protiv Hrvatske od 1991- do 1999?

Moras znati da je bio isto veliki broj vojnika raspordjena u istocnoj Slavoniji, jer se predpostavljalo da ce tamo doci do sukoba.

normalno da je to isto veoma puno ljudi, da te pitam procitam sam na wiki u da hrvatska nema rezervista danas u vojsci vec 16.500 aktivni mislim nec da kazem da je malo vec sto nemate rezervu?

Wikipedia nije nikakav izvor informacija, nebi se oslonio na nju, jer tamo moze svako pisati svakakve gluposi.

Tocno, Hrvatska ima sada profesionalnu vojsku sa ukupno oko 16.000 vojnika. Vojni budjet joj je 1 milijarde Eura.

Rezerva nam ne treba, mi smo u NATO ;)

bas ko vas napadne hehe imace malo problema^^ kako je sad situacija kod vas zbog slovenije posto jel nisu teli od vas istru i nesto?

Slovenci traze dio mora, ne komad Istre, da imaju izlaz na otvoreno more, makar Sloveci nikad u njiovoj povijesti nisu imali more i sporazum koji je regulirao granice u raspadu yugoslavije se odnosi na bivse socijalisticke republike, gdje Slovenci nisu imali nikakav izlaz. Njihov arumet je da oni imaju pravo na to, pa stalno spominju neku "pravednost". Dok Repubilka Hrvatska trazi da se taj sukob rijesi pred sudom, kao sto sve civilizirane drzave to rade (Njemci i Danci u 90tim su tako isto svoj spor rijesili) na sudu u Haagu ili pomorskom sudu u Hamburgu.

Hrvati su ogorceni na takav postupak i sve manje vjeruju u EU, tako da je danas dosta velika EU skeptika prema njima i ogorcenje prema Slovencima.

Hrvatska i Crna Gora ce isto svoj spor koji imaju rijesiti na sudu, to su vec dali do znanja obe vlade.

Za Kosove ste ipak sami krivi ;)
Niste im trebali odzueti autonomiji i 800.000 progoniti, oni nebi onda dobili svoju drzavu, makar bi imali po starom ustavu iz 1974 mogucnosti na taj korak. Samo, Albanci na Kosovu nebi dobili podrsku svijetske zajednice kao sto imaju sada.
Uz to, Rusi su vas gadno zeznuli, jer su priznali Juznu Osetiju i Ahaziju, koji su imali isti status kao Kosovo.

ja bih reko da su te dve drzave pravoslavne po tome odelili su se od katolicke gruzije russi su tako odgovorili nato za bombardovanje nas itd.. gradovi u georgiji bombardovani
unistene vojne baze sta i sve nisu imali razloga da pomognu ovima ali kad su ovi srali za kosovo ondak eto sacemo mi te dve pravoslaven drzave odelit tako russ

Gruzija nije katolicka, nego pravoslavna, zeznuo si se ;)
Nebi isao sada u dubinu tog sukoba, ali smatram da Rusi tu nisu u pravu i da vode agresivnu politiku prema susjedima, nego problem je nastao kad je SSSR crtao granice snamo na karti i nije nikad uracunao koje etnicke skupine tamo zive. Raspao se SSSR i eto ratva....

Zurück
Oben