![]()
Efes Tatbikatı 2016’da TOW ve MİLAN atışları yapıldı
Efes Tatbikatı 2016’da topçu atışları, TOW ve MİLAN silahlarına yönelik atışlı eğitimler yapıldı.
Bugüne kadar yapılan en kapsamlı tatbikatlardan biri olan Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı kapsamında Türkiye’ye gelerek tatbikata katılan yabancı ülke Silahlı Kuvvetleriyle tatbikata yönelik eğitimlere devam ediliyor. Bu kapsamda topçu atışları, TOW ve MİLAN silahlarına yönelik atışlı eğitimler sürüyor.
[video=youtube;yRrnisM_b-A]https://www.youtube.com/watch?time_continue=86&v=yRrnisM_b-A[/video]
![]()
Türkiyenin En Uzun Menzilli Silahı J-600T YILDIRIM Füzesi
Yıldırım J-600T , Roketsan tarafından üretilmiş taktik balistik füzedir.
Türkiyenin sahip olduğu en uzun menzilli silah konumundadır. Düşman hava savunma mevzileri , lojistik ve altyapı tesisleri gibi alanları etkisiz hale getirmek amacıyla tasarlanmıştır. Türk Ordusu tarafından 1998 yılından beri kullanılmaktadır. Yıldırım I-II-III ve şuan üretim aşamasında olan Yıldırım IV ile birlikte 4 versiyonu bulunmaktadır. Hazır durumda olan en gelişmiş versiyonun(Yıldırım III) etkili menzili 900 kilometredir.
Üretim aşamasındaki J-600T Yıldırım IV ‘ün ise etkili menzilinin 2500 kilometre olması planlanıyor.
Füzeler F-600T (MAN 26.372 6×6) aracı kullanılarak fırlatılmaktadır.
TEKNİK ÖZELLİKLER
Patlayıcı Tipi : TNT + RDX
Güdüm Sistemi : INS (Inertial Navigation System)
Füze Çapı : 600 milimetre
Füze Uzunluğu : 6.10 metre
Füze Toplam Ağırlığı : 2,100 kilogram
Harp Başlığı Ağırlığı : 480 kilogram
Füze Hızı : Süpersonik (Ses Hızının üzerinde:1,225 km/h’ den fazla )
Fünye (Ateşleme Mekanizması) : Proximity
Alles mit Vorsicht zu genießen meiner Meinung nach. Glaube dem nicht unbedingt. Weder glaube ich, dass die J-600 III eine Reichweite von 900 KM besitzt noch das eine Version in Planung ist mit einer Reichweite von 2500 KM. Mir fehlt da bis heute der Beweis.
Bu bilginin kayna ne?
![]()
Türkiyenin En Uzun Menzilli Silahı J-600T YILDIRIM Füzesi
Yıldırım J-600T , Roketsan tarafından üretilmiş taktik balistik füzedir.
Türkiyenin sahip olduğu en uzun menzilli silah konumundadır. Düşman hava savunma mevzileri , lojistik ve altyapı tesisleri gibi alanları etkisiz hale getirmek amacıyla tasarlanmıştır. Türk Ordusu tarafından 1998 yılından beri kullanılmaktadır. Yıldırım I-II-III ve şuan üretim aşamasında olan Yıldırım IV ile birlikte 4 versiyonu bulunmaktadır. Hazır durumda olan en gelişmiş versiyonun(Yıldırım III) etkili menzili 900 kilometredir.
Üretim aşamasındaki J-600T Yıldırım IV ‘ün ise etkili menzilinin 2500 kilometre olması planlanıyor.
Füzeler F-600T (MAN 26.372 6×6) aracı kullanılarak fırlatılmaktadır.
TEKNİK ÖZELLİKLER
Patlayıcı Tipi : TNT + RDX
Güdüm Sistemi : INS (Inertial Navigation System)
Füze Çapı : 600 milimetre
Füze Uzunluğu : 6.10 metre
Füze Toplam Ağırlığı : 2,100 kilogram
Harp Başlığı Ağırlığı : 480 kilogram
Füze Hızı : Süpersonik (Ses Hızının üzerinde:1,225 km/h’ den fazla )
Fünye (Ateşleme Mekanizması) : Proximity
Alles mit Vorsicht zu genießen meiner Meinung nach. Glaube dem nicht unbedingt. Weder glaube ich, dass die J-600 III eine Reichweite von 900 KM besitzt noch das eine Version in Planung ist mit einer Reichweite von 2500 KM. Mir fehlt da bis heute der Beweis.
Habe bisher keine Bilder der Yildirim-III ausmachen können. Infsofern....
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen