Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Tennis Thread

Đoković u polufinalu

Đoković - Ljubičić 2:0 ( 6:4, 6:4 )
Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira Masters serije u Madridu, pošto je u četvrtini finala pobedio Hrvata Ivana Ljubičića sa 2:0. Po setovima je bilo 6:4, 6:4. Protivnik Novaku Đokoviću u polufinalu biće pobednik meča između dva Španca, Rafala Nadala i Fernanda Verdaska.
nole-mad2.jpg

Nakon pobede nad Sepijem od 2:0 (6:4, 6:4) u osmini finala Novak Đoković, treći nosilac, pobedio je i 54. igrača sveta Hrvata Ivana Ljubičića, takođe se 2:0. Po setovima je bilo 6:4, 6:4.
Ljubičić i Đoković su do sada odigrali dva međusobna meča, a rezultat je izjednačen - 1:1.
Pravo iskušenje za Novaka sledi u polufinalu, gde će sa druge strane mreže biti Nadal ili Verdasko. Protiv najboljeg tenisera današnjice Đoković je u dosadašnjih 17 mečeva ostvario samo četiri pobede, dok u duelima protiv Verdaska, osmog sa ATP liste, u međusobnim okršajima vodi sa 3:2.
Turnir u Madridu se igra za ukupan nagradni fond od 3,7 miliona evra.

Đoković - Ljubičić 2:0 ( 6:4, 6:4 )

Ljubičić je prvi serviorao u ovom meču, bio je siguran na svoj servis i poveo je sa 1:0.
Nakon odlične igre Ljubičića u gemu u kojem je Novak servirao, naš teniser je ipak osvojio svoj prvi gem na meču i izjednačio na 1:1.
Bez brejka je bilo i nakon trećeg gema prvog seta, tako da je Ljubičić servirao i poveo sa 2:1, ali ni Novak nije ostavljao protivniku priliku da napravi brejk. Izjednačio je na 2:2.
Izuzetno dugačak peti gem prvog seta u kojem je Novak imao dve brejk lopte. Nije ih iskoristio, tako da je Ljubičić poveo sa 3:2.
Novak je potom odlično servirao i lako došao do izjednačenja - 3:3. Ljubičić, koji je u tim trenutcima imao procenat ubačenih prvih servisa manji od 50 posto, osvojio je ubedljivo naredni gem u kojem je bio na servisu i poveo sa 4:3.
Novak izjednačuje na 4:4, nakon odličnih servisa. Đoković je osvojio taj gem bez izgubljenog poena.
Prvi brejk na meču. Novak Đoković je gubio je sa 40:15, ali je ipak osvojio gem na servis Ljubičića i poveo sa 5:4. U narednom gemu servirao je za prvi set.
Tako je i bilo, jer je naš teniser bio maksimalno siguran i nakon desetog gema prvog seta. Servirao je odlično, tako da je as udarcem završio ovaj gem i osvojio prvi set rezultatom 6:4.
I u drugom setu, Ljubičić je ponovo prvi servirao i došao do vođstva od 1:0. U narednom gemu, vodila se velika borba. Novak je servirao, Ljubičić je imao čak tri brejk lopte, ali ih nije iskjoristio, tako da je Đoković izjednačio rezultat u drugom setu na 1:1.
Hrvatski teniser je potom vrlo brzo i lako dobio naredni gem, prilikom svog servisa i poveo sa 2:1. Novo izjednačenje - 2:2. Odlična igra našeg tenisera na svoj servis.
Ljubičić je nastavio sa dominacijom prilikom svog servisa. Nije davao Novaku prostora za brejk, tako da je još jednom imao prednost, ovoga puta 3:2. Isto je činio i Novak. Držao je svoj servis i tražio prostor za brejk. Rezultat nakon šestog gema drugog seta bio je 3:3.
Brejk se i dogodio u narednom gemu. Nakon velike borbe, Đoković je pokazao da se nalazi u izvanrednoj formi, tako da je oduzeo servis protivniku i poveo sa 4:3.
U narednom gemu, Novak je bio i više nego ubedljiv i potvrdio da Ljubičić nema dovoljno snage da odigra čitav meč u ovako visokom ritmu. Rezultat je bio 5:3 za Novaka, nakon gema na svoj servis.
Hrvatski teniser ostao je u meč, nakon gema u kojem je dobro servirao i bio dobar, kako na mreži tako i na osnovnoj liniji. Smanjio je Ljubičić rezultat na 5:4, ali je u narednom gemu, naš teniser servirao za plasman u polufinale.
Novak je igrao izvanredno, kontrolisao je igri u desetom gemu drugog seta, na svoj servis i ostvario pobedu u drugom setu reultatom 6:4.
Dakle, Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Madridu, nakon pobede nad Ivanom Ljubičićem od 2:0. Po setovima je bilo 6:4, 6:4. Bio je to težak meča za našeg tenisera, koji će u polufinalu čekati pobednika meča izmeću dva Španca, Rafaela Nadala i Fernanda Verdaska.

Ivanović: Mogu da odbranim titulu

Srpska teniserka Ana Ivanović veruje da može da odbrani titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, koje u nedelju počinje u Parizu, a optimizam joj je povećan nakon što je izlečila poredu kolena.
ana_plaza.jpg

"Više nema upale ni bolova i ove sedmice normalno treniram. U ovom trenutku sve izgleda sasvim dobro i verujem da imam dobre šanse da odbranim titulu", rekla je Ivanović.
Trenutno osma teniserka sveta je zbog povrede kolena morala da otkaže učešće na turniru u Madridu, a njen trener Amerikanac Kreg Kardon pre par dana je izjavio da još nije sigurno ni da li će biti spremna za Rolan Garos.
Nakon prošlogodišnjeg trijumfa u Parizu, Ivanović je osvojila samo jedan turnir, u oktobru 2008. u Lincu. Urkos tome, ona je uverena da će demantovati sve koji su počeli da sumnjaju u nju.
"Činjenica je da nisam imala pripreme kakve sam planirala, ali ni uoči prošlogodišnjeg Rolan Garosa nisam igrala previše mečeva, pa sam trijumfovala", kaže Ivanović, koja bi u slučaju lošeg rezultata u Parizu sasvim sigurno ispala iz prvih deset na NjTA listi.
_spacer.gif

koja lepota!!!!!!!!!!!

tommy haas vs nole finale live auf zdf grade!!!!

Nole hat mir richtig leid getan wegen dem verlorenen Finale bei den Garry Weber Open.

Man hat richtig gesehn bei dem Interview das er sehr bedrückt war und hat trotzdem Haas in höchsten Tönen gelobt hat für seine Leistung.

Der Mann ist trotz dieser Niederlage ein Sieger und einer der besten Sportsmänner die es gerade gibt. Respekt

nedelja, 26. jul 2009, 14:06 -> 14:11
Nikola Milojević najbolji u Evropi

Mladi srpski teniser Nikola Milojević osvojio je u češkom Plzenu titulu prvaka Evrope u konkurenciji dečak uzrasta do 14 godina.
1Milojevic_Nikola-2.jpg

Teniski savez Srbije saopštio je da je Milojević u finalu ubedljivo pobedio Britanca Kajla Stivena Edmunda sa 2:0 (6:2, 6:0).
Milojević je u januaru ove godine u francuskom Tarbu osvojio i turnir "Mali šampioni", jedno od najznačajnijih takmičenja na svetu za decu uzrasta do 12 do 14 godina.
Titulu u Tarbu ranije su, između ostalih, osvajali i proslavljeni teniseri poput Rafaela Nadala, Majkla Čenga, Martine Hingis i Kim Klejsters.

_spacer.gif

JJ: "Ponovo uživam u tenisu"

16183491534a890bb76829e574142881_big.jpg

Beta​
Jelena Janković je posle pobede nad Dinarom Safinom u finalu Sinsinatija izjavila da ponovo uživa igrajući tenis i da je uspela da povrati osmeh na lice.

</B>
Srpska teniserka je pobedu posvetila majci koja je ostala u Beogradu, gde se oporavlja nakon operacije koju je nedavno imala. Jankovićeva je istakla da je srećna što joj se osmeh vratio na lice i što ponovo uživa u igranju tenisa. Peta teniserka sveta dodala je da je uspela da povrati koncentraciju i fokus koji su joj nedostajali prethodnih meseci.
Jankovićeva je pobedu posvetila majci Snežani, koja se oporavlja od operacije koju je imala nakon Vimbldona i umesto koje je u publici bio otac Veselin.

Želela sam da je usrećim, to je bilo važno. Imala je operaciju posle Vimbldona i sada se oporavlja i srećna sam zbog njeg. Mom tati je bilo teško da gleda, to ga čini veoma nervoznim“, rekla je JJ.

Srpska teniserka je izjavila da joj se vratilo zadovoljstvo u igranju tenisa i da je uspela da povrati fokus koji je u prethodnom periodu bio odsutan.

Vratio mi se osmeh i ponovo uživam u igranju tenisa. To je ono što mi je nedostajalo tokom proteklih sedam meseci ove godine. Dosta stvari van terena me je dekoncentrisalo. Veoma sam emotivna osoba i nisam uspevala da se fokusiram“, rekla je Jankovićeva.

Jankovićeva je dodala da je u meču sa Safinom uspela da pobedi umor.

Želela sam da ubedim sebe da nisam umorna, da se osećam sveže i da sam spremna da igram. Tako sam se i osećala tokom meča. Kada sam se jutros probudila, nisam se osećala najbolje, verovatno zato što sam legla u dva ujutru“, rekla je srpska teniserka.

JJ je dodala da veruje da se pobedom nad prvom teniserkom sveta vratila u sam teniski vrh.

Srećna sam što sam se vratila u grupu najboljih igračica na svetu“, zaključila je Jankovićeva.

Zurück
Oben