Cobra, Novak ima igru da pobjedi Nadala, a to je pokazao i na Rolan Garosu gdje je servirao za mec, imao ga je i u Cincinattiju pa smatram da ga je Novak imao cak i ovjde donekle na US Openu. Ali ponavljam od svih igraca iz "top 10", Novak je ove godine ubjedljivo najjslabiji, sto se tice psihicke spreme to je prosto nevjerovatno. Pogledaj meceve protiv Murraya na Wimbledonu, pa tu je Novak u svakom od 3 seta imao braek prednosti a Murray ga pocistio sa 3-0. Onda imamo mec protiv Berditcha na mastersu u Rimu, gdje je takodjer Novak imao break predosti u 2. setu, a on je mec odveo u 3. set i na kraj izgubio.
Ove godine Novak je imao i nekoliko fatalno iznenadjujucih poraza poput Dimitrova, Hassa, Isnera. Koliko god bili subjektivni, moramo biti realni i priznati da nije to. To i da Novak ove godine igra isto kao sto je igrao 2010 godine kada je ukupno osvojio 3. titule (ne bi me cudilo da ostane na tom broju do kraja godine). E sad "lako" je bilo Nadalu da se vrati posle povrijede, zato sto Nadal posjeduje totalno razlicit mentalni sklop od Novaka. Nadal je klasican borac koji gura do kraja, grize lavovski i vidite rezultate, dok Novak pa i nije bas tako mentalno superioran. Novace, pusti Fibaka uzmi psihologa najboljeg na svijetu i jos nesto: treniraj, pusti Dubrovnik, Monte Carlo, Budvu itd. Moras da treniras i da ti u glavi bude samo tenis i mijesto broj 1. a posebno Nadal. Mnogi ce reci "a mi Srbi nikad nismo zadovoljni", to nije tacno, nego zasto da ovakav talenat ostane samo na 6 GS titule kad moze da ima bar 10 GS-ma, jer on to moze, u sto sam uvjeren.