Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Theodhoros Pangallos und Teuta Arifi werden auf albanisch verhandeln

IbishKajtazi

Furunkel am Arsch
Pangallos dhe Arifi do të bisedojnë shqip
pagalos.jpg

thumbnail.php

Zëvendës kryeministrja e Maqedonisë për çështje evropiane, Teuta Arifi dhe zëvendës kryeministri grek Theodoros Pangalos gjatë takimit që do të kenë në dhjetor të këtij viti do të bisedojnë në gjuhën shqipe. Burime diplomatike të “Lajm”-it pohojnë se dy zëvendëskryeministrat, do të komunikojnë në gjuhën shqipe, pasi shqipja është gjuha mëmë e të dy zëvendës kryeministrave. “Meqë, edhe Arifi ,edhe Pangalos si gjuhë mëmë kanë gjuhën shqipe, atëherë biseda mes tyre mund të realizohet në gjuhën e tyre mëmë, në shqip. Komunikimi n ë gjuhën mëmë është komunikimi më i mirë dhe jep rezultate më të mira”, tha për “Lajm” i njëjti burim.

Nga kabineti i zëvendës kryeministres për çështje evropiane, Teuta Arifi, as nuk e pohojnë dhe as nuk e mohojnë se biseda mes Arifit dhe zëvendës kryeministrit grek, Pangalos do të jetë në gjuhën shqipe. “Ne do të bisedojmë në gjuhën e marrëveshjes, në gjuhën e vullnetit të mirë. Nëse ajo gjuhë është gjuha shqipe, atëherë le të jetë ajo”, thanë nga kabineti i Arifit.

Zëvendës kryeministri grek Theodoros Pangalos është me origjinë arvanitas dhe e flet shumë qartë gjuhën shqipe.

Vizita e Arifit në Athinë bëhet me ftesë të zëvendës kryeministri grek Theodoros Pangalos. Pak ditë më parë, zëvendës kryeministrja e Maqedonisë për çështje evropiane, Teuta Arifi i shkroi një letër qëllim mirë Pangalos, ku dhe kërkonte nga ai bashkëpunim në shenjë të marrëdhënieve të mira ndër-fqinjësore. Përgjigjja erdhi shumë shpejt, ku veç ftesës për një takim bilateral në dhjetor të këtij viti, Pangalos është treguar i gatshëm që ti jap Maqedonisë ndihmë teknike sa i përket anëtarësimit në Bashkimin Evropian. Fjala është për fondet e përbashkëta, IPARD fondet.

LAJMPRESS - Pangallos dhe Arifi do të bisedojnë shqip

Die stellvertretende Ministerpräsidentin von Mazedonien, die mit Europaangelegenheiten betraut ist, und der stellvertretende griechische Ministerpräsident Theodhoros Pangallos werden bei dem Treffen im Dezember auf albanisch verhandeln. Beide haben albanisch als Muttersprache - sie Albanerin aus Mazedonien, er Arvanite aus Griechenland. Vllt. sind ja die beiden in der Lage, etwas Bewegung in die Beziehungen dieser Staaten zu bringen.
http://lajmpress.com/lajme/maqedoni/10902.html

Wenn Pangallos kaum standart albanisch beherrscht wird daraus nichts werden. Wäre wie wenn ein Schweizer aus Zürich der kein Hochdeutsch spricht versuchen würde mit nem Deutschen zu quatschen

Arvanitisch ist ein Dialekt des Albanischen, außerdem beherrscht Pangallos auch das Standartalbanisch.

versteh mich ent falsch habe net gesagt das arvanitisch nix mit albanisch zu tun hat

aber beide sprachen haben sich unterschiedlich entwickelt bedenke das die arvaniten im 13 jahrhundert in griechenland niedergelassen haben

darum kam es zu einer vermischung beider sprachen und so ist das arvanitika entstanden

soweit ich weiß versteht ihr arvanitika nicht so gut..:)

naja nichts desto trotz hoffe ich ma das die beiden was bewegen können

was ich leider net glaube

Zurück
Oben