Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Thessaloniki, Das Tor zum Balkan...

DSC_5815.jpg


DSC_5818.jpg


DSC_5858.jpg




Hippokrates
 
Alexander der Große "bringt" französische Touristen in Mazedonien!

Ο Μέγας Αλέξανδρος "φέρνει" Γάλλους τουρίστες στη Μακεδονία!
Την «όρεξη» των ξένων -κυρίως Γάλλων- τουριστών να γνωρίσουν τη μακεδονική γη, το 2012-2013, έχει ανοίξει η εντυπωσιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο, που ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου 2011 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.

Τα 600 εκθέματα λειτουργούν σαν μαγνήτης για τους Γάλλους, που καθημερινά «βομβαρδίζουν» τα γραφεία του ΕΟΤ στο Παρίσι με ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, σχετικά με τους τουριστικούς προορισμούς και τα αρχαιολογικά αξιοθέατα της Β.Ελλάδας.

Χιλιάδες e-mail και τηλεφωνήματα με ερωτήσεις για τη Μακεδονία!

«Καθημερινά επισκέπτονται την έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο περίπου 6.000 άτομα και εκτιμούμε ότι μέχρι την ολοκλήρωσή της, τη Δευτέρα, θα έχουν περάσει από τους χώρους της πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Την ίδια στιγμή, τα γραφεία μας δέχονται καθημερινά περίπου 20-25 τηλεφωνήματα και άλλα τόσα e-mail, από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες για τη Μακεδονία [σ.σ.3.500-4.500 τέτοια αιτήματα στο τρίμηνο]», σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος των γραφείων του ΕΟΤ στο Παρίσι, Θεόδωρος Χαρτοματσίδης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το 2012 θα κλείσει συνολικά για την Ελλάδα με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις Γάλλων τουριστών σε σχέση με το 2011 (οπότε την επισκέφτηκαν 1.050.000 Γάλλοι) και το 2010 (868.000), ενώ σημαντικό μέρος των επισκεπτών θα προσελκύσει -χάρη και στην έκθεση του Λούβρου- η Μακεδονία.
1500 + 10.000 Γαλλοεβραίοι τουρίστες έρχονται στη Θεσσαλονίκη!

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται τον Απρίλιο, με την ευκαιρία του εβραϊκού Πάσχα (Πέσαχ), περίπου 1500 Εβραίοι της Γαλλίας, οι οποίοι θα ταξιδέψουν με πτήσεις τσάρτερ ως γκρουπ, προκειμένου να γνωρίσουν την πόλη, από όπου μεταξύ άλλων κατάγονται οι πρόγονοι του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Όπως σημείωσε ο κ.Χαρτοματσίδης, οι 1500 τουρίστες θα βρεθούν στην πόλη, στο πλαίσιο συμφωνίας, που του κοινοποιήθηκε μόλις χθες, την οποία έχει κλείσει ένας εκ των έξι μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων της Γαλλίας, που ειδικεύονται στα ταξίδια μελών της γαλλικής εβραϊκής κοινότητας.

Δεδομένων των στενών ιστορικών θεσμών της εβραϊκής κοινότητας με την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και με πρόσθετο δέλεαρ το ενδιαφέρον που αφύπνισε η έκθεση στο Λούβρο, αντίστοιχη συμφωνία βρίσκεται στα σπάργανα και για άλλους 10.000 Γαλλοεβραίους τουρίστες, οι οποίοι αναμένεται να επισκεφτούν τη Βόρεια Ελλάδα τον Αύγουστο του 2012._
Quelle:
"" ! - Express.gr
 
Thessaloniki hat in den letzten Jahren diesen Kultur-Touristen-Boom verzeichnet. Nun seit der Louvre-Ausstellung wollen immer mehr Touristen - vorallem aus Frankreich - das wahre Makedonien und die archäologischen Exponate in unseren zahlreichen Museen sehen.

Hier in Thessaloniki bieten die Reiseveranstallter Komplett-Packete an mit Übernachtungen und Rundfahrten in der makedonischen Peripherie.




Hippokrates
 
Wie fändet ihr eigentlich eine Statue mitten in der Platia Aristotelous? Vllt eine Statue Kassanders oder sogar eine Frauenstatue, welche Thessaloniki darstellen soll? Oder doch den Agios Dimitrios?

Ansonsten denke ich täte der Platia ein neuer Boden gut. Sowas wie im Monastiraki in Athen.

monastiraki_2.jpg


...

Ansonsten ist die Platia Aristotelous wirklich wunderschön!

Aristotelous_Plateia.jpg
 
Wie fändet ihr eigentlich eine Statue mitten in der Platia Aristotelous? Vllt eine Statue Kassanders oder sogar eine Frauenstatue, welche Thessaloniki darstellen soll? Oder doch den Agios Dimitrios?

Ansonsten denke ich täte der Platia ein neuer Boden gut. Sowas wie im Monastiraki in Athen.

Eine Statue in der Mitte würde das gesamte architektonische Konzept zerstören. Es gab zahlreiche Vorschläge um den Aristoteles Platz zu modernisieren, doch der Platz blieb bei allen Vorschläge frei.

Der Zement muss auf jeden Fall (irgendwann) weg und was Ähnliches wie in Monastiraki kommen.




Hippokrates
 
Zurück
Oben