Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Tirana - Bauprojekte

04.09.2010

140920100021024x768.jpg

140920100011024x768.jpg

140920101024x768.jpg

Zwanse (SSC)

prizren du anti shqiptar

tirana hat was besonderes weil sie die hauptstadt jedes albaners ist auf diesem planeten

warst du jemals dort in den letzen 5 jahren ?

Topalli: Parlamenti mund të ndërtohet tek Piramida

TIRANE - Kryeparlamentarja Jozefina Topalli u shpreh sot se godina e re e Parlamentit të Shqipërisë mund të jetë godina e Piramidës.
“Idenë ma kanë propozuar disa deputetë dhe unë jam duke e shqyrtuar këtë, pasi është me interes nga ana ime. Mendoj se tek Piramida duhet ngritur dhe tempulli i sovranit (Popullit)”, theksoi Topalli pas takimit me kryetaren e Dhomës së Lordëve të Mbretërisë së Bashkuar, Baronesha Helene Hayman.

Topalli theksoi se në 100-vjetorin e pavarësisë Shqipëria meriton që të ketë një ndërtesë të re të parlamentit. Piramida per te cilen, më parë kryeministri Sali Berisha tha se ndërtesa duhet të kthehet ne nje te, sot sipas Topallit eshte vendi ideal per parlamentin e ri.

Duke e quajtur një "sfidë e rëndësishme në 100-vjetorin e shpalljes së Pavarësisë", Topalli tha se "edhe Shqipëria duhet të ketë një parlament dinjitoz në të gjithë komponentët. Kam pasur propozime nga disa deputetë që parlamenti i ri, së bashku me godinën të zhvendoset aty ku sot është Piramida. Kjo është edhe një lloj simbolike për të zhdukur simbolikën e piramidës së një diktatori dhe për të ndërtuar godinën e sovranit, ku merren vendime dhe reforma që transformojnë vendin tonë Shqipërinë dhe e bëjnë atë pjesë të BE-së".
Sipas saj, gjithçka do të diskutohet, me qëllim që godina aktuale e kryesisë së Kuvendit t'i kalojë e gjitha gjyqësorit dhe të bëhet godinë e tij, ndërsa parlamenti, salla plenare së bashku me godinën të vendoset aty ku ka qënë godina e diktatorit Enver Hoxha.

Topalli me pas rreth vizites me Baroneshen, vlerësoi marrëdhëniet mes dy vendeve duke veçuar ato politike si mjaft të shkëlqyera.
“Kisha fatin që ta falenderoja Baroneshën Helene Hayman për mbështetjen që Britania i ka dhënë Shqipërisë në të gjitha proceset integruese” theksoi Topalli.
Topalli theksoi se vizita e zyrtares britanike vjen në një kohë kur Shqipëria është duke përmbyllur procesin e liberalizimit të vizave dhe pret rezultate në integrimin në BE.

Balkanweb | Topalli: Parlamenti mund të ndërtohet tek Piramida - Shqiperi

Topalli: Parlamenti mund të ndërtohet tek Piramida

TIRANE - Kryeparlamentarja Jozefina Topalli u shpreh sot se godina e re e Parlamentit të Shqipërisë mund të jetë godina e Piramidës.
“Idenë ma kanë propozuar disa deputetë dhe unë jam duke e shqyrtuar këtë, pasi është me interes nga ana ime. Mendoj se tek Piramida duhet ngritur dhe tempulli i sovranit (Popullit)”, theksoi Topalli pas takimit me kryetaren e Dhomës së Lordëve të Mbretërisë së Bashkuar, Baronesha Helene Hayman.

Topalli theksoi se në 100-vjetorin e pavarësisë Shqipëria meriton që të ketë një ndërtesë të re të parlamentit. Piramida per te cilen, më parë kryeministri Sali Berisha tha se ndërtesa duhet të kthehet ne nje te, sot sipas Topallit eshte vendi ideal per parlamentin e ri.

Duke e quajtur një "sfidë e rëndësishme në 100-vjetorin e shpalljes së Pavarësisë", Topalli tha se "edhe Shqipëria duhet të ketë një parlament dinjitoz në të gjithë komponentët. Kam pasur propozime nga disa deputetë që parlamenti i ri, së bashku me godinën të zhvendoset aty ku sot është Piramida. Kjo është edhe një lloj simbolike për të zhdukur simbolikën e piramidës së një diktatori dhe për të ndërtuar godinën e sovranit, ku merren vendime dhe reforma që transformojnë vendin tonë Shqipërinë dhe e bëjnë atë pjesë të BE-së".
Sipas saj, gjithçka do të diskutohet, me qëllim që godina aktuale e kryesisë së Kuvendit t'i kalojë e gjitha gjyqësorit dhe të bëhet godinë e tij, ndërsa parlamenti, salla plenare së bashku me godinën të vendoset aty ku ka qënë godina e diktatorit Enver Hoxha.

Topalli me pas rreth vizites me Baroneshen, vlerësoi marrëdhëniet mes dy vendeve duke veçuar ato politike si mjaft të shkëlqyera.
“Kisha fatin që ta falenderoja Baroneshën Helene Hayman për mbështetjen që Britania i ka dhënë Shqipërisë në të gjitha proceset integruese” theksoi Topalli.
Topalli theksoi se vizita e zyrtares britanike vjen në një kohë kur Shqipëria është duke përmbyllur procesin e liberalizimit të vizave dhe pret rezultate në integrimin në BE.

Balkanweb | Topalli: Parlamenti mund të ndërtohet tek Piramida - Shqiperi

Tirana's iconic "Pyramid" could become Albania's next parliament building. The proposed idea was raised today to the media by current head of the parliament Jozefina Topalli.
The building is currently undergoing renovation of its exterior. The Pyramid was built in 1987 as a masoleum in honor of the late dictator Enver Hoxha.
The building was designed by the dictator's daughter Pranvera and son in law Klement Kolaneci.

324_An-Albanian-Agony-Pa341313.jpg

image hosted on flickr
2211978431_c6d43e682f.jpg

7t (SSC)

"Qemal Stafa" bëhet ekstra-modern

Prishtinë, 1 tetor - Një stadium që do të bëjë krenar gjithë tifozët e Kombëtares shqiptare në futboll, do të nisë të ndërtohet në nëntor të këtij viti, ndërkohë që punimet do të përfundojnë në nëntorin e vitit 2012, si dhuratë për 100-vjetorin e shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë.
Stadiumi kombëtar "Qemal Stafa" në Tiranë, për pak javë do të nisë së konstruktuari në tri faza dhe pamja përfundimtare e tij do të jetë magjepse. Bazuar në projektin e bërë nga firma spanjolle "RFA Fenwick Iribarren Architects" dhe të siguruar nga "Koha Ditore", nga lart stadiumi do të ketë pamjen e hartës së Shqipërisë, ulëset do të jenë tërësisht të kuqe, pista do të zhduket për t'i lënë hapësirë zgjerimit të kapacitetit të ulëseve. Nga brenda, stadiumi do të jetë katror i stilit anglez, me shumë hapësira VIP dhe kapaciteti do të rritet nga 18 mijë sa është tani në 33 mijë ulëse. Zyrtarë të Federatës së Futbollit të Shqipërisë pohojnë se stadiumi do të jetë i rangut të pesë yjeve sipas standardit të UEFA-s dhe FIFA-s dhe se në të mund të zhvillohen edhe ndeshjet më të rëndësishme të Ligës së Kampionëve.
"Kemi kohë që punojmë për këtë projekt. Është dhurata më e bukur, falënderojmë gjithë grupet e interesit, shtetin shqiptar, UEFA-n dhe FIFA-n. Shqipëria është i vetmi vend që s'ka stadium modern, por do ta ketë", ka thënë presidenti i FSHF-së, Armand Duka, të enjten për "Sport Ekspres".
Vlera e këtij projekti llogaritet të jetë 30 milionë euro, 10 milionë euro do të ndahen nga buxheti i shtetit shqiptar, ndërkohë që 20 të tjera nga FSHF-ja, FIFA dhe UEFA. Sipas marrëveshjes, stadiumi do të jetë pronë e FSHF-së në mënyrë që ta lërë si hipotekë për të ngritur kredi të mëdha.

"Qemal Stafa" bëhet ekstra-modern - Shqipëri - Sport - Koha Net

01-stadiumi4.jpg

"Qemal Stafa" bëhet ekstra-modern - Shqipëri - Sport - Koha Net

Am besten wäre es wenn man den alten Stadium abreißt, um dort platz für einen großen Park o.ä. zu schaffen. Den neuen könnte man i-wo in der nähe des See's bauen...

Zurück
Oben