ist eine strassenbahn überhaupt in plannung ?
also ich wäre eher für ein u bahn netzt ohne strassen bahn die buslinien reichen völlig aus
Topalli: Parlamenti mund të ndërtohet tek Piramida
TIRANE - Kryeparlamentarja Jozefina Topalli u shpreh sot se godina e re e Parlamentit të Shqipërisë mund të jetë godina e Piramidës.
“Idenë ma kanë propozuar disa deputetë dhe unë jam duke e shqyrtuar këtë, pasi është me interes nga ana ime. Mendoj se tek Piramida duhet ngritur dhe tempulli i sovranit (Popullit)”, theksoi Topalli pas takimit me kryetaren e Dhomës së Lordëve të Mbretërisë së Bashkuar, Baronesha Helene Hayman.
Topalli theksoi se në 100-vjetorin e pavarësisë Shqipëria meriton që të ketë një ndërtesë të re të parlamentit. Piramida per te cilen, më parë kryeministri Sali Berisha tha se ndërtesa duhet të kthehet ne nje te, sot sipas Topallit eshte vendi ideal per parlamentin e ri.
Duke e quajtur një "sfidë e rëndësishme në 100-vjetorin e shpalljes së Pavarësisë", Topalli tha se "edhe Shqipëria duhet të ketë një parlament dinjitoz në të gjithë komponentët. Kam pasur propozime nga disa deputetë që parlamenti i ri, së bashku me godinën të zhvendoset aty ku sot është Piramida. Kjo është edhe një lloj simbolike për të zhdukur simbolikën e piramidës së një diktatori dhe për të ndërtuar godinën e sovranit, ku merren vendime dhe reforma që transformojnë vendin tonë Shqipërinë dhe e bëjnë atë pjesë të BE-së".
Sipas saj, gjithçka do të diskutohet, me qëllim që godina aktuale e kryesisë së Kuvendit t'i kalojë e gjitha gjyqësorit dhe të bëhet godinë e tij, ndërsa parlamenti, salla plenare së bashku me godinën të vendoset aty ku ka qënë godina e diktatorit Enver Hoxha.
Topalli me pas rreth vizites me Baroneshen, vlerësoi marrëdhëniet mes dy vendeve duke veçuar ato politike si mjaft të shkëlqyera.
“Kisha fatin që ta falenderoja Baroneshën Helene Hayman për mbështetjen që Britania i ka dhënë Shqipërisë në të gjitha proceset integruese” theksoi Topalli.
Topalli theksoi se vizita e zyrtares britanike vjen në një kohë kur Shqipëria është duke përmbyllur procesin e liberalizimit të vizave dhe pret rezultate në integrimin në BE.
Balkanweb | Topalli: Parlamenti mund të ndërtohet tek Piramida - Shqiperi
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen