Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Tuzla - Bosnien und Hercegowina

28563_115339998499097_100000692930246_136628_756946_n.jpg

FAKE von Mostar!!!! :)

"FRONT" i "MLADI ANTIFAŠISTI BiH" OŠTRO OSUĐUJU NAČELNIKA TUZLE IMAMOVIĆA

Predstavnici nevladinih organizacija FRONT i MLADI ANTIFAŠISTI BIH, oštro osuđuju skandalozan potez Općine Tuzla i načelnika Jasmina Imamovića, koji su donijelo odluku o zabrani tradicionalnog okupljanja mladih na kultnom okupljalištu „Jala“.
Ovaj potez, praćen konstantnom akcijom policije koja je zadužena za rastjerivanje mladih sa pomenute lokacije zbog navodnog konzumiranja alkohola, samo je još jedan u nizu dokaza odnosa Općine Tuzla i Jasmina Imamovića prema mladim ljudima ovog grada, koji nemaju obezbjeđenu lokaciju za zadovoljavanje svojih potreba.

Općini Tuzla i načelniku Imamovići preče je od grada praviti Kuću velikog brata i vlastite građane nadgledati video nadzorom, po uzoru na najmračnije totalitarističke režime, nego mladim ljudima obezbjediti sadržaje koji su već tradicionalni.
Važno je napomenuti da na kultnom okupljalištu „Jala“, još nije bilo incidenata, kao što se to dešavalo u Domu mladih, koji je Općina Tuzla oduzela omladini i dala na upravljanje Imamovićevim prijateljima, gdje na mlade pucaju čak iz automatskog naoružanja.

Na „Jali“ su se, umjesto incidenata, već preko 20 godina dešavale nove ljubavi, mladi su se organizirali u razna udruženja kako bi dali doprinos društvu, a sve to im je uskraćeno zbog sujete nekoliko pojedinaca.
Udruženje „Front“ i Udruženje „Mladi antifašisti BiH“ pozivaju vijećnike Općinskog vijeća Tuzla da na narednoj sjednici Vijeća delegiraju ovo pitanje i vrate ovo okupljalište mladim ljudima, čiji roditelji nisu raspoređeni na funkcijama i koji nemaju dovoljno sredstava za obilazak kafića i diskoteka, nego sastavljajući po marku – dvije, večer provedu u društvu mladih ljudi iste socijalne moći.

Autor: Bnet Press
Objavljeno: 17. May 2010. 19:05:38

Wan war den Kollegah in Bosnien ist sicher schon etwas länger her oder ?

Als Ihn Slick One unter Vertrag genommen hat gab es ja 2 Bosse bei Selfmade Records. Flipstar war der andere, der hat Selfmade mitgegründet. Er kommt aus Tuzla. Elvir hat immer Urlaub in Sarajevo gemacht.

Wo Kolle noch seine Boss der Bosse Mixtapes veröffentlicht hat kannte den fast niemand und auf seiner MyspaceSeite hatte er Bilder wo er in Sarajevo/Tuzla war. Selbst beim beten in der Begovi Moschee Sarajevo hatte er Bilder mit Flipstar ... Hat dann aber alles gelöscht und das einzigste was ich noch von der Zeit habe (ist ja paar Jahre alt) ist das hier

l_5069efe6ecd1a8.jpg

Die ersten Auftritte hatte er in Bosnien .....

YouTube - Frenkie feat. Flipstar - Veza

Wenn du die alten Lieder kennst, dann weist du wann und wo die aufgenommen worden sind ... im FMJAM Studio Tuzla

Als Ihn Slick One unter Vertrag genommen hat gab es ja 2 Bosse bei Selfmade Records. Flipstar war der andere, der hat Selfmade mitgegründet. Er kommt aus Tuzla. Elvir hat immer Urlaub in Sarajevo gemacht.

Wo Kolle noch seine Boss der Bosse Mixtapes veröffentlicht hat kannte den fast niemand und auf seiner MyspaceSeite hatte er Bilder wo er in Sarajevo/Tuzla war. Selbst beim beten in der Begovi Moschee Sarajevo hatte er Bilder mit Flipstar ... Hat dann aber alles gelöscht und das einzigste was ich noch von der Zeit habe (ist ja paar Jahre alt) ist das hier

l_5069efe6ecd1a8.jpg

Die ersten Auftritte hatte er in Bosnien .....

YouTube - Frenkie feat. Flipstar - Veza

Wenn du die alten Lieder kennst, dann weist du wann und wo die aufgenommen worden sind ... im FMJAM Studio Tuzla

ich mag die stadt tuzla gar nicht.
was ich mit ihr verbinde ist : rap, keine kultur, kriminalität , hässliche frauen
sorry
die vororte von tuzla sind schon besser, zivinice und sowas

Strauss za Ginisa: Plesom u novi dio života

Nakon što su oplesali “qadrille“ upriličen je i Maturantski party na kojem su maturanti uz tuzlanski bend Big Brothers nastavili proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Maturanti su u petak u Tuzli plesom uljepšali ne samo svoje trenutke sreće i zrelosti, već su svakom prolazniku dali do znanja da ples, osmijeh i prijateljstva čine ovaj svijet lijepim i jedinstvenim.

Točno u 12 sati na Trgu slobode u Tuzli začuli su se zvuci Straussa i oko tisuću maturanata Tuzlanskog kantona zaplesali su povijesni ples “qadrille“ za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda.

Maturanti iz Tuzle, Sarajeva, Mostara, Travnika i šezdesetak gradova Europe satelitski povezani radijskim signalom plesali su “qadrille“ i na simboličan način, plesom završili svoje školovanje. Iako kišovita i tmurna, Tuzla je danas bila sva rasplesana.

Znamo da je ovo ujedno i znak da se rastajemo, ali svi vjerujemo da ćemo zauvijek našim srcima i sjećanjem ostati povezani, rekla je maturantica Kristina Duspara.

„Sada svi hoće da mi preko noći budemo odrasli. To nije baš tako lako. Ipak znamo da mi sada postajemo samostalniji i zato vjerujem da ćemo svi upisati fakultete koje želimo i volimo. Svojim prijateljima želim sve najljepše i naravno da nikada ne dopustimo da nas okruži i zaokupi svijet negativnosti, več da se svojim entuzijazmom odupremo svemu negativnom što nas okružuje“, poručila je Kristina.

Quadrille je učinio mnogo više, jer je preko tisuću maturanata sklopilo nova prijateljstva. Jasmina Numanović Stjepanović, trenerica u Plesnom studiju Sandoval kaže da je to zapravo i bio cilj:

„Naš cilj je bio da kroz dva mjeseca koliko su se maturanti pripremali za ovaj ples povežemo ih i da njihov završetak školovanja ostane im u jednom lijepom prijateljskom sjećanju“, kazala je Jasmina.

Iako su odrasli i veliki, u duši su ipak čini se još uvijekm razigrana djeca prepuna najljepših želja za svoje kolege.

„Osjećam se predivno. Moji prijatelji su uz mene i željela bih da zauvijek ostanemo povezani“

„Sretan sam i želim svim svojim prijateljima da me nikada ne zaborave. Ni ja njih neću zaboraviti jer kako bih zaboravio nekoga kome želim svu sreću svijeta“

„Nikad se nećemo rastati. Sreća pa ima facebook. Svaki dan ćemo opet biti povezani“

Nakon što su oplesali “qadrille“ upriličen je i Maturantski party na kojem su maturanti uz tuzlanski bend Big Brothers nastavili proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Zurück
Oben