Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

U 21 EM-Quali Playoffspiele

Wer gewinnt das Spiel

• Serbien und Montenegro

Stimmen: 0 0,0%
  • Kroatien

Stimmen: 0 0,0%

• Umfrageteilnehmer
    0
G

Guest

Guest
UEFA Executive Committee member Marios N Lefkaritis conducts the draw (©UEFA)Italy handed Hungarian challenge
Thursday, 13 October 2005
e-mailPrint

Holders Italy have been paired with Hungary in today's draw in Switzerland for the 2006 UEFA European Under-21 Championship qualifying play-offs.

Home advantage
As Group 5 winners, Claudio Gentile's side will play the second leg of their tie against Hungary - who finished as runners-up in Group 8 - at home. All eight play-off ties for next year's final tournament will take place on 12 and 16 November.

Footballing neighbours
Elsewhere, England will face France, while the losing finalists in the 2004 edition of the competition - Serbia and Montenegro - take on neighbours Croatia. Meanwhile, Ukraine's hopes of progress will be tested by Group 7 winners Belgium.

Czech examination
Another European 'derby' will see Germany - who hosted the 2004 finals - tackle the Czech Republic, U21 champions in 2002, while in the remaining fixtures, Russia play Denmark, Slovenia meet the Netherlands, and Switzerland face Portugal.

Final tournament
The eight winners will advance to next summer's final round, which will be held between 25 May and 6 June, and hosted by one of the finalists.

2006 UEFA European Under-21 Championship
Play-offs - 12 and 16 November
England v France
Serbia and Montenegro v Croatia
Ukraine v Belgium
Russia v Denmark
Czech Republic v Germany
Slovenia v Netherlands
Hungary v Italy
Switzerland v Portugal

Wow wir spielen gegen Kroatien, die haun wir weg. Was denn sonst :)

Poljud spreman za vatreni doček mlade reprezentacije SiCG

PoljudSPlitv.jpg

DA warten schonmal paar wütende Bosnier auf die kleinen Serben! :?

NAKON što je mlada reprezentacija Hrvatske u ždrijebu dodatnih kvalifikacija za EP izvukla reprezentaciju SiCG, započela je groznica oko izbora grada koji bi 15. ili 16. studenog trebao ugostiti taj susret. I dok izbornik Slaven Bilić tvrdi da je Velika Gorica njegovo plodno tlo, Splićani iz sveg glasa najavljuju kako je sve spremno za spektakl na Poljudu.

Naime, grad pod Marjanom kandidirao se za domaćinstvo utakmice visokog rizika, a prema najnovijim informacijama, vrlo je izgledno da to domaćinstvo i dobije.

"Nakon ždrijeba razgovarao sam s tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem kako bi naglasio spremnost Hajduka i Splita u organizaciji susreta Hrvatska - SiCG. Smatram da samo dva stadiona u našoj državi, Maksimir i Poljud, mogu organizirati ovu utakmicu na kojoj se očekuje više od 15 tisuća gledatelja. Zato se nadamo da će Split biti domaćin mladoj reprezentaciji." - izjavio je za Sportske novosti direktor Hajduka Fredi Fiorentini.

Prema njegovim najavama, Split će mladoj reprezentaciji naših istočnih susjeda priredi pravu nogometnu feštu, a cijelu ideju podupire i izbornik naše A reprezentacije Zlatko Kranjčar.

"U Splitu bi bilo fantastično, to je odlična ideja. Sve ću učiniti da i Niko te večeri zaigra na Poljudu." - kazao je Kranjčar.

Zanimljiva je činjenica da se na ždrijebu u Nyonu nije pojavio nitko od predstavnika SiCG, zemlje koja u slučaju plasmana na EP razmišlja i o kandidaturi za domaćinstvo tog prestižnog sportskog natjecanja.

Izbornik mlade reprezentacije SiCG Dragan Okuka, bivši igrač Veleža i Arkanov suradnik u Obiliću, izrazio je svoje veliko oduševljenje ždrijebom, koji mu je, baš kako je i želio, za protivnike namijenio Bilićeve pulene.

"Većina nas u stožeru reprezentacije priželjkivala je Hrvatsku za protivnika i želja nam se ispunila, što ne znači da nas čeka lagan posao. Hrvati imaju kvalitetnu momčad, ali ipak smo izvukli manje teškog protivnika. Dobro ćemo analizirati Hrvate." - poručio je Okuka.

Nemojmo zaboraviti da je mlada reprezentacija aktualni doprvak Europe, ali i da je prošle godine porazila Hrvatsku u skupini Eura u Njemačkoj. To, čini se, malo znači Slavenu Biliću, koji čvrsto vjeruje u prolaz svoje momčadi.

"Sa sportske strane nemam prigovora na ishod ždrijeba. Drugo je što se uz takve utakmice vežu u neke druge stvari od kojih se, naravno, ne može pobjeći. Mi ćemo te utakmice nastojati dočekati hladnih glava." - prokomentirao je Bilić.

"Naravno da me raduje što se Split kandidirao za domaćinstvo, ali prije svega htio bih razgovarati s čelnicima Saveza." - dodao je izbornik naše mlade reprezentacije i brončani iz Francuske 98.

Odmaknemo li se na trenutak od euforije koja vlada uoči dolaska naših susjeda i posvetimo se stanju u redovima momčadi, zaključit ćemo da će se igrati jedna izjednačena i napeta utakmica. Ivica Grnja, trener u stožeru naše mlade selekcije pratio je protvničku momčad u Novom Sadu, a Bilića je upozorio na Partizanovog playmakera Simona Vukčevića i Zvezdaša Milana Purovića. Opasan je i kapetan Danko Lazović iz Bayera, no on se, prema najnovijim informacijama, oprostio od reprezentacije.

"Rekao sam nekidan našim domaćinima u Novom Sadu kako su nas zaista lijepo ugostili i počastili. Drago mi je da smo se sreli za stolom, ali nikako nisam htio da se sretnemo i na travnjaku." - kazao je Grnja novinaru Sportskih novosti.

unsre u21 serben sind hammergut. wurden doch letztes jahr 2 gegen italien bei der äh em ? ja glaube schon

die hauen kroaten weg wie noch was, diesmal werden wir es auch bei den u21 packen :lol:

ninja55 schrieb:
unsre u21 serben sind hammergut. wurden doch letztes jahr 2 gegen italien bei der äh em ? ja glaube schon

die hauen kroaten weg wie noch was, diesmal werden wir es auch bei den u21 packen :lol:

Träum weiter Pablo... :wink:

MorningGlory schrieb:
ninja55 schrieb:

spielerisch sollten sie vom papier her - keine probleme gegen kroatien haben. aber eben, hab langsam solche spiele satt, welche eine grössere politische als sportliche bedeutung haben.

nebenbei an der letzten EM hat serbien mit 3-2 gewonnen. :wink:

Secondos schrieb:
MorningGlory schrieb:
ninja55 schrieb:

spielerisch sollten sie vom papier her - keine probleme gegen kroatien haben. aber eben, hab langsam solche spiele satt, welche eine grössere politische als sportliche bedeutung haben.

Bei der letzten EM wart ihr gar nicht dabei. :wink: U21 intressiert mich gar nicht so sehr.Die Profis zählen. :D

MorningGlory schrieb:
Secondos schrieb:
MorningGlory schrieb:
ninja55 schrieb:

Bei der letzten EM wart ihr gar nicht dabei. :wink: U21 intressiert mich gar nicht so sehr.Die Profis zählen. :D

ja stimmt waren nicht dabei - nur vize europameister :wink:
warum postetst du dan diese berichte wenn es dir am arsch vorbei geht? :roll:

Secondos schrieb:
MorningGlory schrieb:
Secondos schrieb:
MorningGlory schrieb:
ninja55 schrieb:

ja stimmt waren nicht dabei - nur vize europameister :wink:
warum postetst du dan diese berichte wenn es dir am arsch vorbei geht? :roll:

Wollte dich nur ärgern. :wink: Die SCG U21 ist schon gut.

MorningGlory schrieb:
ninja55 schrieb:

jo wenns dich nicht juckt, dannn.......und gut is ! :lol: , sowar ich escobar heiße :lol:

serbien gewinnt, war auch vize-em-meister

In 2 stunden steigt das Spiel, pada 3:0 na Mari

auf plavi.org soll angeblich die übertragung über Stream bereitgestellt sein, mal kucken ob es wirklich der fall ist

poz
shvaler

Zurück
Oben