Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Wer Kennt Kurtlar Vadisi?

"Dolina na Volcite" kenne ich, dass ist die beliebteste Serie in Mazedonien schlechthin. :lol: Ich selber bin eher kein Fan davon.

Kurtlar Vadisi Pusu Kore'de! / Kurtlar Vadisi Pusu in South Korea!

Doğu Asya’nın güçlü medya kuruluşu Chosun'ın açtığı CS TV’nin ilk programının konuğu Kurtlar Vadisi Pusu… ”

"Dünyada televizyon” adlı programın yönetmeni Sunyoung Jang, ilk röportajını Güney Koreliler'in merak ettiği konuya yer verdi. Necati şaşmaz ile yaklaşık bir saat süren sohbet gösteriyor ki Necati Şaşmaz Güney Kore’nin yeni favorisi olacak.
Güney Kore'de bir ya da iki sezon devam eden dizilerin aksine 9 yıl boyunca bir dizinin reyting rekorları kırmasının nedenlerini araştıran programın yönetmeni hem Türk kültürüne hem de Necati Şaşmaz’a hayran kaldı. Kurtlar Vadisi Pusu’nun setinde gerçekleştirilen röportajda Türk Kahvesi sohbetin dikkat çeken diğer bir yönü oldu.

Jang, Polat Alemdar karakteriyle tanınan Necati Şaşmaz’a Türkiye’ye onu getiren soruya cevap aradı.

--> “Bizde diziler 60 dakikadan kısadır ve bir dizi en fazla 2 sezon boyunca sürer. Siz 9 yıldır aynı reytingi nasıl sağladınız?”

N.ŞAŞMAZ: Vatan, millet ve ülke değerleriyle alakalıdır. Bu dizide 9 yıldır aynı karakteri canlandırıyorum. Dizi dünyanın bir çok yerinden ses getirdi. Çünkü bunda önceki kahramanlar hep Avrupalıydı. İlk kez Asyalı ve doğulu bir kahraman yaratıldı. Kendimize özgü kuralları ve ilkeleri olan karakter ortaya çıktı. Doğu kültürü ile yetişen kahraman çok seviliyor. Ömer Baba karakterinin söylediği sözler aslında doğu felsefesinden beslenen sözlerdir.

-->Uzun süre bir karakteri canlandırmak zor olmuyor mu?

N.ŞAŞMAZ: Zorlulukları ve kolaylıkları var. Kolaylığı bildiğin bir karakter artık onun neler yapacağını nasıl davranacağını biliyorsun. Oynarken zorluk çekmiyorsun. Dünyada tek bir karakterle tanınıyor olmak gibi zorluğu var. Hâlbuki ben birçok karakter oynamak istiyorum. Ancak bu roller Polat’ı zedeleyeceğini düşündüğüm için oynamıyorum. Başka bir dizi ya da film için imkânım olmuyor. Diğer yandan aradan 9 yıl geçti. Polat’ın 9 yıl önceki çevikliği yok, yaşlandık tabi ki…

Yönetmenimiz ve diğer ekip arkadaşlarımız dublör kullanmamı öneriyorlar ama ben istemiyorum. Dizimizde aksiyon ve hareketli sahneler çok fazla, aynı zamanda benim olduğum sahne de çok fazla. Onlar başıma bir şey gelmesinden korkuyorlar ama dublör kullanmamak da ısrarlıyım. Sete gelmeden önce ısınma hareketleri yapıyorum. Ekip seti zarar almayacağım şekilde çok dikkatli hazırlıyor.

-->Aklınızda kalan bir sahne var mı?

N.ŞAŞMAZ: 9 yıl boyunca o kadar önemli sahne var ki... Birçok sahne beni duygulandırmıştır. Dizinin ilk yıllarından başlayacak olursak; Elif ile oynadığımız sahilde bankta oturduğumuz sahne beni çok etkilemişti. Kimin Oğlu olduğumu öğrendiğim zaman, gerçek anne babamın öldürüldüğü sahne… Çocuğuma kavuştuğum sahne. Aslında Kurtlar Vadisi Pusu senaryo dehası bir iş. Kesinlikle tam izlenmesi gerekiyor. Birçok kişi diziyi arşivliyor. Çünkü dizi gündemi takip ediyor, o günlerde gerçek hayatta neler olduğunu merak ettiğinde dönüp diziyi izleyip hatırlama imkanı sunuyor.

-->İnsanların sizi bu kadar sevmesinin nedeni ne olabilir?

N.ŞAŞMAZ: Diziyi başladığım zaman siz sevgi verdikçe sevildiğimin arttığını gördüm. İnsanlar Polat’ı her Perşembe evlerine konuk ediyor. Herkes beni kardeşi gibi görüyor ve seviyorlar. Polat karakteri ile beni tanıdılar ve sevgi verdikçe sevgim arttı.

-->Kore filmlerinden bildiğiniz var mı?

N.ŞAŞMAZ: Koreliler'in filmlerini çok beğenerek izliyorum. En son Ki-Duk Kim’in yönettiği 'Boş ev' adlı bir film izledik. Film boyunca hiçbir diyalog yok ve çok güzel. Tek bir söz var I love you…

Kurtlar Vadisi Pusu Kore'de! / Kurtlar Vadisi Pusu in South Korea!

Ich verstehe nicht, wie Hollywood-Stars sich für diese beschissene rechte antisemitische Hetze hergeben können.

Weil der großteil von ihnen ausgemusterte Stars sind,die in Hollywood kein Bein mehr auf den Boden kriegen,da muß man nehmen was man kriegt.
Oder wann hast du die zuletzt in einem Blockbuster gesehen?

Weil der großteil von ihnen ausgemusterte Stars sind,die in Hollywood kein Bein mehr auf den Boden kriegen,da muß man nehmen was man kriegt.
Oder wann hast du die zuletzt in einem Blockbuster gesehen?

Sharon Stone

LARGO WINCH 2 Die Burma Verschwörung -- Trailer deutsch - YouTube

Ich hab den Film "Tal der Wölfe-Irak" gesehen.
Ich weiss nicht was ich sagen soll aber der Beste Film aller Zeiten ist er sicher nicht!

Was verstehst du an dem Begriff Blockbuster nicht,du zählst hier Flops und Direct to DVD produktionen auf,der sicherste Weg um in Hollywood nie wieder in was großem mitzuspielen.

Zurück
Oben