Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

wo ist Veljko Kadijević?

Ne, Kadijevic kao Savezni sekretar Narodne odbrane (ili jednostavno ministar odbrane) nije bio ovlascen za tako nesto. Da se Milosevica (ovako za teoriju) htjelo ikako smjeniti, to nebi izvela JNA, vec milicija ili recimo sudstvo, ili jos lake, smjenom na nekoj od izvarednih sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista Srbije. Znaci kad sve to uzmemo u obzir, Kadijevic bez odobrenja tadasnjeg predsjednistva nije smio ama bas nista da uradi. Nezaboravi, da je i zbog toga i sazvana famozna sjednica predsjednistva (u bunkeru) da se prikupi legitimitet za jedno recimo vanredno stanje. Evo da je recimo Kadijevic preuzeo jednu takvu akciju na svoju ruku, to bi bilo protiv ustava SFRJ-a i vjerovatno osudjen od cijelog svijeta, sve do ekonomskih, diplomatskih i drugih vrsta sankcija. Jos nesto u vezi samog Kadijevica, on ima vrlo vrlo malo iskustvo iz trupe, iz rata izasao kao „polkom“, poslje 2.sv. rata je bio na raznim politickim duznostima (uh sad mi pada recimo njegov rad u Tenkovskoj armiji Jugoslavenske Armije napamet) ili u upravi glavnog staba (sa Bilandzicem, Franjom Tudjmanom i ostalom ekipom.) Njega bi svrstao u grupu „neradnika“ sa „generalima“ Capom, Sarcem, Petkovskim ili Kukoca.
:confused: sta ti to znaci?

@Cigo
Ne, on je jedan od krivaca, zasto Hrvatska 1991 nije vojnicki porazena (a bila je pred padom).

@jelenko
Nisam ti ja u JNA imao recimo neki podoficirski cin (vodnik prve klase recimo), imao sam normalni vojnicki cin, tj. mladji vodnik, nista posebno.

@Cigo
Ne, on je jedan od krivaca, zasto Hrvatska 1991 nije vojnicki porazena (a bila je pred padom).

@jelenko
Nisam ti ja u JNA imao recimo neki podoficirski cin (vodnik prve klase recimo), imao sam normalni vojnicki cin, tj. mladji vodnik, nista posebno.

a ko je jos kriv?znam da ti je karadzic kriv.ali sta je sa ostalima?babic,martic,mladic,milosevic?

a ko je jos kriv?znam da ti je karadzic kriv.ali sta je sa ostalima?babic,martic,mladic,milosevic?

Babic i Martic su samo male figure u cijeloj toj igri. Oni su krivi za neka desavanja vezano za period od 90-95 (koje sada necu da navodim, neke stvari nisu za net, a neke cu navesti drugom prilikom).
Mladic je u prvu ruku vojnik/oficir, on je odgovoran sta se desava na ratistu, nemozes ga stavit u ovu grupu. A da je dosta gresaka pravio, to stoji sigurno. Milosevic, on se brinuo o nama ko i ja za lanjski snjeg. Najbolje govori ova njegova izjava o nama: "mozes ih nabiti na kolac". Mislim da sam sa ovim sve rekao.

Babic i Martic su samo male figure u cijeloj toj igri. Oni su krivi za neka desavanja vezano za period od 90-95 (koje sada necu da navodim, neke stvari nisu za net, a neke cu navesti drugom prilikom).
Mladic je u prvu ruku vojnik/oficir, on je odgovoran sta se desava na ratistu, nemozes ga stavit u ovu grupu. A da je dosta gresaka pravio, to stoji sigurno. Milosevic, on se brinuo o nama ko i ja za lanjski snjeg. Najbolje govori ova njegova izjava o nama: "mozes ih nabiti na kolac". Mislim da sam sa ovim sve rekao.
e nemoj mi tako! uvijek govoris "drugom prilikom".pa kad cu vise docekati tu drugu priliku?

Zurück
Oben