Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

ZAŠTO RONALDINJO NE IGRA ZA FRANCUSKU ILI ŠPANIJU

Crna_Gora_BP schrieb:
Crna_Gora_BP schrieb:
ZAŠTO RONALDINJO NE IGRA ZA FRANCUSKU ILI ŠPANIJU

Reprezentacija Crne Gore sljedeće godine izlazi na međunarodnu scenu. Može li da se računa na tebe?
- Podrazumijeva se, ja se sada marljivo spremam i za ta iskušenja. Mislim da ćemo imati dobru selekciju. Možda ćemo na početku imati i najbolju šansu da se pokažemo u pravom svjetlu jer će nam na startu uglavnom dodjeljivati ulogu autsajdera, s obzirom na našu veličinu i da smo nova članica u FIFA i EUFA. U savremenom fudbalu, međutim, nema autsajdera, a i da je drugačije, crnogorska reprezentacija to nikada ne bi mogla biti s obzirom na kapacitet talenata kojim raspolaže.
Nijesi se dvoumio za koju reprezentaciju da zaigraš, Crnu Goru ili Srbiju?
- U Srbiji sam se afirmisao kao igrač, ali, još prije dvije godine, kada je počela priča na tu temu, rekao sam da ću igrati za Crnu Goru. Sjećam se da me je jedan beogradski novinar upitao: "Kako za Crnu Goru kada si ponikao u Partizanu"?. Odgovorio sam mu kontra pitanjem - zašto Ronaldinjo ne igra za Francusku ili Španiju, pošto se nije afirmisao u Brazilu već u PSŽ-u i Barseloni?!

8)

Die rede ist um Simon Vukcevic

Mali laze. Der hat sich als klarer Serbe deklariert, nur jetzt wo er kaum Chancen sieht es in Serbien zu schaffen, bekennt er sich zur NM von CG. Bin zwar froh darüber, dass er für Monte spielen wird, doch eins muss uns allen bewusst sein. Ein Serbe aus Montenegro wird, wenn er kann alles versuchen für Serbien zu spielen und da muss der montenegrinische Verband frühzeitig dafür sorgen, dass man solche Spieler für sich gewinnen kann. Wobei ich es allderdings nicht so problematisch sehe bei uns in Montenegro im Vergleich zu den Serben Bosniens.

Zurück
Oben