Hör auf hier lügen zu erzählen kleiner Junge. Du hast absolut kein insider wissen was dieses angeht. Salih Berisha ermöglichte einem Adem Jashari und co in den Anfängen der
90er Jahre nach Albanien zu kommen und dort eine Ausbildung zu genießen. Dein Majko und Nano waren dafür verantwortlich das die Waffenlieferung für die Uck, die mit Diaspora Gelder investiert wurden, beschlagnahmt wurden.
Qerim Kelmendi, einer der Gründer der LPK (Vorgänger der UCK) sagte in einem Interview Folgendes:
Pra grupi i rezistencës kosovare nuk ka qenë i mirëpritur në Shqipëri në kohën kur Shqipëria kontrollohej nga ish-Presidenti Berisha?
Pas fitores së Sali Berishës në vitin 1992 është bërë një listë e zezë kundër ilegalëve dhe pjestarëve të LPK-së dhe është penguar dhe ndaluar kushdo që ka bërë përpjekje që në Kosovë të kalonte ilegalisht armatim për njësitet ilegale të LPK-së në atë kohë. Presidenti Sali Berisha në Shqipëri i strukturoi mirë pacifistët dhe strukturat e UDB-së të cilat ishin filiale të UDB-së së Prishtinës dhe Beogradit. Për këto zhvillime, besoj se është koha të shprehen dhe flasin ata njerëz që kanë qenë më kompetent se unë. Edhe Lista e Zeze e patriotëve të organizuar në LPK, por edhe të organizuar në LKÇK ekziston dhe është mirë të bëhet transparente.
Në intervistën ekskluzive për “DITA”-n ai rrëfen detaje të këtyre kohëve duke vënë theksin sidomos tek roli i ish-Presidentit Berisha për të shkatërruar dhe goditur strukturat e rezistencës në Kosovë, duke e akuzuar madje Berishën edhe për një takim që sipas Kelmendit ai ka zhvilluar me Zhelko Raznatoviç Arkanin në Shkodër në vitin 1992. Më tej Kelmendi hidhet në ngjarjet mes viteve 1997-1999 ku ndër të tjera sqaron edhe rolin e Berishës dhe Bukoshit gjatë luftës së Kosovës, ndërsa vrasjen e Azem Hajdarit ai e konsideron si një lojë të stisur nga qeveria serbe dhe Berisha për të krijuar luftë civile në Shqipëri, si e vetmja mënyrë për të eleminuar aktivitetin e UÇK-së brenda Kosovës.
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
‘Rrëfej Berishën e nëntokës serbe’ | GAZETA DITA
Opinion - PANDELI MAJKO, LUFTA NE KOSOVE, 26 mars 2013 - YouTube
Minute 55:30
Pandeli Majko will sich nicht dazu äussern, ob albanische oder ausländische Elitesoldaten im Kosovo-Krieg mitgemischt haben. Er sagt auch, dass albanische Offiziere und Spezialisten in den Reihen der UCK zu finden waren.
Auf die Frage von Blendi Fevziu, ob er die UCK mit Waffen unterstützt hat, sagt er: Ja!
Auf die erneute Frage ob albanische Elitesoldaten im Kosovo operiert haben, sagt Majko daraufin: "Trupat elite me t'mire qe luftonin ne Kosove kan qene trupat elite e Kosoves. Te vet UCK-se! Ata ishin jashtezakonshem, paimagjinueshem dhe mund them me bindje te plot: Ushtaret me t'mire qe mund kete prodhuar Ballkani shekullin e fundit!
Blendi Fevziu: "Te pastervitur?"
Pandeli Majko: "Absolutisht te stervitur!"
Blendi Fevziu: "Te stervitur ku?"
Pandeli Majko "Ku tjeter perpos Shqiperise?"
Blendi Fevziu: "Ne Shqiperi? Stervitshin nga officer shqiptar apo nderkombetar?"
Pandeli Majko: "Jo more vinin nga Hononolulu-ja. Vazhdojme me pyetje tjeter!"
Das Rambouillet Abkommen sah eigentlich auch keine Annerkenung des Kosovos vor. Daher haben es die meisten Albaner die bisschen Kopf hatten dieses auch abgelehnt.
Ja klar.
Fast die gesamte albanische Bevölkerung befand sich zu diesem Zeitpunkt in Albanien oder Mazedonien, da war die Ausgangslage der albanischen Seite natürlich so günstig, dass man eine eigenständige Republik hätte fordern können. Dy lidhje me tru s'i paske.
Wer sich illyrian_eagle nennt, soll andere nicht kleine Jungs nennen. Witzfigur!