Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

oh nein:eek:

da ist mir ja cacau 100 mal lieber als der prinz und schlaudraff zusammen.heldt mach kein scheiß.....
na holt euch lieber dzeko. hat ja euch einen rein gehauen am samstag.
wäre doch ein sturm

-----------------dzeko--------gomez------------------
;)

wird wohl nie geben den diese sturm duo wird höchstens im bayern dress zu sehen sein.;)

Bogdane, tebe smo cekali..
ceko_bogdan_70x70.jpg
Bogdan Ceko novi je clan predsjednistva Nogometnog saveza BiH. Nominovan je kao "srpski kandidat" nakon sto je Jelic preselio na A'iret. Super! Poslije jednog anonimusa, dolazi nam drugi..

Ceko kaze kako je pozitivno to sto ne zivi od fudbala. Hmm, pa ne zive ni Munib, ni Pasa, ni Dominkovic ni Colakovic od fudbala. Oni zive od lopovluka..

Negdje procitah da Bogdan Ceko poziva navijace na razgovor, lafo pomirenje, ovo ono. Ceko savezov adut za smirenje navijaca? Uozbiljimo se, to je isto kao kad bi navijaci kao svog predstavnika na tim pregovorima poslali nekog iz Sejtana. Ili, Boze sacuvaj, iz Komandosa..

Bogdan Ceko je clan uprave FK Slavija iz istocnog Sarajeva. Na sjednici skupstine NS-a dobio je 85% glasova. Malo nakon toga je povucena optuzba protiv Leotara i Slavije zbog namjestanja utakmice prije koje su igraci Leotara igrali iz 2 u 1 te da ce biti vise od 6 golova na tekmi (zavrseno pobjedom Leotara 4-3 nakon 2-3 na poluvremenu). Nema dokaza, kazu. Kladionice skocile na glavu nekoliko miliona maraka. Dzaba video-snimci uplacivanja igraca Leotara, dzaba ocigledan primjer pustanja treceg gola Leotara, dzaba.. Ma dzaba sve, u grad je ujahao novi serif i po njemu je sve regularno. Yippee-ki-yaeee...

Znaci, gdje drug Milan stade tu ce drug Bogdan da produzi. Sta je slijedece? Penal svakih 45 minuta za domace na stadionu u Lukavici? Ili ce u cast pokojnog Milana, ipak Modrica da bude prvak? Ili mozda ukidanje Celika jer ima preglasne navijace? Reanimacija mrtvog NK Zepce jer "Montazi" direktora Ceke je zagarantvan posao u srednjoj Bosni? Ma nista me vise ne moze iznenaditi..

Bogdan Ceko sebe propagira kao politicki neangazovanog. Jasta. Ko je nasjeo na ovu fintu, gori je od onih indijanaca sto jos uvijek padaju na Berberovicev "laznjak"..

Fudbalska karijera Bogdana Ceke, po njegovoj izjavi Avazu, se svodi na igranje u Sarajevskoj Iskri kod rahmetli Setka. Odlicno! Kad vec ne mozemo pribliziti nekadasnje "zonase" Premijer ligi, mozemo onda Premijer ligu pribliziti "zonasima"..

I za kraj ono najtuznije. Ceko je 1952. godiste, tek mu je 55 godina. Ako ga ne pogodi sudbina pokojnog Milana, moracemo ga trpiti najmanje jos 10 godina. No, nema veze. Cekali smo i chekamo. Docekacemo valjda. A kad docekamo, tada za Ceku i druge Ceke nece biti mjesta ni u Slaviji ni u Sarajevskoj Iskri.
samofudbal.blog.ba

Wenn die ein normales Umfeld bekommen, dann spielen sie auch wieder ordentlich.
schlaudraff vielleicht,aber poldi bestimmt nicht.
ich finde es beschämend,dass der vfb sich ersatzspieler vom fcb holen will.macht das etwa der fcb beim vfb?
beide vereine sind auf augenhöhe,weshalb nur stammspieler vom fcb beim vfb spielen könnten

na holt euch lieber dzeko. hat ja euch einen rein gehauen am samstag.
wäre doch ein sturm

-----------------dzeko--------gomez------------------
;)

wird wohl nie geben den diese sturm duo wird höchstens im bayern dress zu sehen sein.;)

ja dzeko,der das erste tor fürn vfb verbockt hat;)

gomez wechselt niemals zum fcb,ist ja keine prodana dusa wie kevin kuranyi:D

TALENTI Asmir Begović, Bosanac u engleskom Portsmutu

Da li smo izgubili još jedan dragulj?

Mladi golman, rođen u Trebinju, branio je za kanadsku reprezentaciju na U-20 Svjetskom prvenstvu

img-resized.png
Smanjeno: 72% od originalne veličine [ 550 x 322 ] - Klikni da vidiš originalnu sliku
begovicdf7.jpg

Portsmut je hit engleske Premijer lige i nalazi se na petom mjestu. U prošlom kolu s gostovanja iz Birmingema kod Aston vile vratio se s pobjedom od 3:1. U tom se meču na klupi Portsmuta kao rezervni golman nalazio Asmir Begović.

Idealne mjere

Asmir je rođen 20. juna 1987. godine u Trebinju. Životna sudbina ga je odvela u Kanadu, gdje se ozbiljnije počeo baviti nogometom. Portsmut ga je u svoj omladinski pogon doveo 2003., a tri godine kasnije potpisao je sa njim profesionalni ugovor. Prema riječima trenera golmana Portsmuta Dejvida Koulsa (David Coles), Asmir ima potencijal da postane jedan od najboljih golmana na svijetu. Visok je 198 centimetara i težak 95 kilograma, što su, prema riječima njegovog trenera, idealne mjere za vrhunskog golmana. Portsmut je Asmira u 2005. pustio na pozajmici u belgijski La Luvije. Zatim je bio pozajmljen Meklsfildu i Burnmutu, za koji je branio ove sezone. U Evropi je postao poznat i kao lice iz Adidasove serije reklama „Ništa nije nemoguće“.

Dok ne bude prekasno

Nažalost, Asmira Begovića, vjerovatno, nećemo gledati na golu nogometne reprezentacije
Bosne i Hercegovine. Nedavno je branio za kanadsku U-20 reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, a 14. avgusta ove godine je sjedio na klupi A-selekcije u prijateljskom meču s Islandom. Nama ostaje da se nadamo da će se odgovorni iz Nogometnog saveza BiH sjetiti i pokušati ga privoliti da nastupa za reprezentaciju zemlje u kojoj se rodio. Dok ne bude prekasno.

„Ništa nije nemoguće“

Kao maneken Adidasa, Asmir je u seriji reklama pod naslovom „Ništa nije nemoguće“ crtao sebe. - Kada sam bio mali, zbog rata nije bilo sigurno igrati nogomet napolju. Morao sam naučiti igrati unutra. Bacao sam se po svom krevetu. Tako sam naučio da branim na neobič an način. Nemoguće je jedino ako ti dopustiš – ispričao je za Adidasovu reklamu.

Portsmutova perspektiva

Vjerovatno će Asmir ubrzo stati na gol prve ekipe Portsmuta. Prvi golman je tridesetosmogodišnji veteran Dejvid Džejms (David James), čija se karijera bliži kraju. Na klupi za rezerve Begović se mijenja sa Džejmijem Ešdaunom (Jamie Ashdown), koji je sedam godina stariji i 20 centimetara niži.

Dnevni Avaz

Reklamni spot: YouTube - Impossible Is Nothing - Asmir Begovic ( adidas commercial )

Dokad cemo gubiti talente!!!!!
pjanic.jpg
Dokle ce glavni ljudi naseg saveza,gledati kako BiH gubi talente.Kako omladinski pogoni treniraju na obicnom blatu(SLJAKA).Niko nista ne cini klubovi samo gledaju i ocekuju neke rezultate...Kada Pogledamo samo terene gdje treniraju omladinski pogoni u glavnom gradu Sarajevu,to su obicni blatnjavi tereni(sljake),odmah zakljucujemo ako je ovako u glavnom gradu kako je tek onda negdje u nekim manjim mjestima.Ljudi iz saveza nisu se sjetili niti nekad posjetiti i finansirati ove klubove.Uefa je dala novac a mladi talentovani igraci u BiH nisu vidjeli nista od tog,Izgleda da je opet neko fino sebi to u dzep stavio.Kako je receno u tom pismnu Uefa je naglasila da taj novac treba ici u bolje uslove omladinskim igracima u BiH,ali to nije tamo otislo nista se ne radi.

Predsjednistvo saveza samo gleda kako ce ukrasti novac i boli ih briga hoce li nesto na stetu BiH nogometa uraditi.Dosta nam je vise da gledamo kako se svaki put gube nasi mladi igraci,evo ako ubrzo ne ucini nesto izgubili smo i Pjanica.Mladi igraci idu iz BiH jer ne mogu vise u BiH da gledaju nepravdu,svi sto prije zele otici iz nase domovine.
Nas savez gleda to koda je to normalna stvar,Pogledajmo Hrvatsku kako ona radi sa mladim igracima,vecinu igraca njihove reprezentacije cine igraci koji su nastali u HNL-u .Sve velike ekipe se bore oko Luke Modrica ,a za kojeg naseg igraca iz BH Premjer lige se bore,izgleda da je savezu dosta da nasi igraci odu u Istocno Europske klubove i tamo propadaju.Mi nekazemo da Hrvatska,Slovenija,Srbija,Belgija,Holandija imaju talentovanije igrace od nasih,upravo tako nemaju,nama je problem samo to sto BiH nema logistiku potrebnu za uspjehe u ovom sportu.Dokad cemo vise gledati kako savez radi kako zeli,kako ne pomaze omladinskim pogonima u BiH,ako nemoze svima zasto ne pomogne, FK Sarajevo,FK Zeljeznicar,NK Velez,NK Celik,FK Sloboda,HNK Zrinjski.Pomoc je dobro dosla al ovi ljudi koji sjede za foteljama sada ne zele da pomognu.Dokle vise da gledamo iz godine u godinu iste ljude kako se mjenjaju a stvari u BiH nogometu stoje na istom mjestu.
bhtalents

Zurück
Oben