Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Sutra i u četvrtak kadeti igraju s Hrvatskom

Kadetska selekcija BiH, boravi na Kozari
5_DSCN9453v.jpg
Kadetska selekcija BiH

Sutra i u četvrtak kadeti igraju s Hrvatskom

Piše: S. Spahić
Ponedjeljak, 31.08.09. 20:23.
Kadetska selekcija BiH, igrači do 17 godina u sklopu ljetnog kampa N/FS BiH i priprema za UEFA kvalikacioni turnir u Velsu od minulog četvrtka borave na Kozari.
Destinacija izabranika Velimira Stojnića i njegovih saradnika Denisa Sadikovića, Ante Kokića i Danimira Milkanovića je hotel "Monument" na Kozari. Od 25 pozvanih igrača našem stručnom štabu se zbog povreda nisu odazvali Dino Bevap igrač Zagreba, Marko Maletić iz holandskog De Graafshapa i Bojan Deretić iz beogradske Crvene Zvezde. Na Kozari boravi 24 igrača, a novajlije su Arman Idrizović iz konjičkog Igmana i Adonis Špica iz banjalučkog Borca.

U sklopu kampa tačnije na zavreštku sedmodnevnog boravka planirane su dvije prijateljske međunarodne utakmice sa vršnjacima iz Hrvatske. Prva utakmica igra se sutra (utorak) u 17:30 u Bosanskog Gradišci, a druga je na programu dva dana kasnije u četvrtak u Staroj Gradišci u Hrvatskoj sa početkom u 11:30.

Naša selekcija će kao što je poznato od 28.09. - 03.10 igrati evropske kvalifikacije u Velsu. Pored domaće selekcija Velsa protivnici su nam Rusija i Island, a dvije prvooplasirane ekipe idu u drugi elitni krug.

"Na Kozari radimo po zacrtanom planu i programu. Uslovi za rad i smještaj su na vrhunskom niovu. Zadovoljan sam sa radom i sguran sam da uspijeh neće izostati. Imamo dvije jake provjere sa Hrvatskom koje će nam otklonitineke nedoumice i siguran sam da ćemo spremno dočekati kvalifikacije i ostvariti zacrtani cilj i plasman u drugi elitni krug.", istakao je selektor bh. kadeta Velimir Stojnić.

Na Kozari su: golmani: Kristijan Jajalo (Dinamo - Zagreb) i Emir Prljača (Zvijezda-Gradačac), te igrači: Danijel Graovac (Sloboda - Bubamara_N. Novi), Emir Imširović (Grashopers- Švajcarska), Ivan Kukavica (Široki Brijeg), Adis Hadžanović i Alen Merajić (Olimpik), Nermin Zolotić, Faris Zeljković i Armin Čerimagić (Željezničar), Muamer Avdić (Viktoria - Plzen- Češka), Armin Sarvan i Ognjen Škorić (Radnik - Hadžići), Sanjin Prcić (Sošo - Francuska), Safet Šivšić i Zdenko Bilać (Dinamo - Zagreb), Almedin varatanović i Aldin Bešić (Sarajevo), Petar Kunić i Adonis Špica (Borac - Banja Luka), Amar Krajina (Slovan - Češka), Anid Travančić (Zagreb), Benjamin Nefić (Yang Boys - Švajcarska) i Arman Idrizović (igman - Konjic).

6_s10grbv.jpg

Zmajevi trenirali na Grbavici

Piše: M. Dautbegović
Foto: Dado Ruvić
Ponedjeljak, 31.08.09. 19:23.
Pod trenerskom palicom selektora Miroslava Blaževića fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine obavila je danas i prvi trening na stadionu Grbavica.

Svi danas pristigli fudbaleri izašli su na travnjak stadiona Željezničara, te su uvodnih desetak minuta radili na zagrijevanju i razgibavanju, a vremešni selektor naše reprezentacije Miroslav Blažević pokazao je zavidnu okretnost i pokretljivost, objašnjavajući Zmajevima šta da rade.

Cijeli trening u punom ritmu odradio je i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić, koji je na ovaj način pokazao da Ćiro može s punim pravom računati na njega već u subotnjem duelu sa reprezentacijom Armenije.

Na golu su naizmjenično stajali Nemanja Supić i Asmir Begović, koji je, očigledno, željan dokazivanja pokazao nekoliko zaista bravuroznih intervencija.

Ipak, pljesak oko 200 gledalaca koliko ih je prisustvovalo treningu na Grbavici pripao je Lyonovom vezisti Miralemu Pjaniću koji je predivnim lobom matirao kolegu iz reprezentacije Nemanju Supića.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u srijedu, sa početkom u 17 sati, odigrati kontrolnu utakmicu sa Famosom u Hrasnici.

Fudbalski reprezentativci BiH u ponedjeljak su se okupili u hotelu Hercegovina, gdje je Miroslav Ćiro Blažević odgovarao na pitanja velikog broja novinara.

Inače, u Hercegovinu je stigla većina reprezentativaca, a kašnjenje su najavili tek Muslimović, Misimović i Damjanović, koji su imali problema sa prevozom do Sarajeva, a u utorak bi se trebao pojaviti i Sanel Jahić, koji je u Ateni potpisao četverogodišnji ugovor sa AEK.

Jedini koji se neće pojaviti je vezni igrač Lecha Semir Štilić, koji je obavijestio stručni stožer reprezentacije BiH kako je povrijeđen. Ipak, uprkos ovom otkazu, selektor Blažević neće naknadno zvati nove igrače, piše Večernji.

Prvi je na okupljanje stigao kapiten Emir Spahić, čiji su posljednji nalazi na virus H1N1 bili negativni, te se mogao priključiti saigračima.

"Super se osjećam i spreman sam za treninge", kratko je rekao kapetan bosanskohercegovačke reprezentacije, koji je u Sarajevo stigao već u nedjelju, te je zapravo on bio taj koji je dočekivao ostale reprezentativce, a redom su stizali Bajramović, Supić, Mirvić, a nešto kasnije i Salihović, Muratović, Ibišević.

Sa njima je zajedno stigao i novi golman tima Asmir Begović, koji je odmah po izlasku iz kombija dao izjavu medijima.

"Za većinu reprezentativaca BiH znam gdje igraju, pogotovo za igrače iz Njemačke, i imam zaista veliki respekt prema njima. Sa nestrpljenjem očekujem trening kako bih se i službeno upoznao sa svima", kaže golman Portsmoutha i dodaje kako je uvjeren da će FIFA dati saglasnost za njegov nastup protiv Armenije.

Naravno, i selektor Miroslav Blažević je imao svojih "pet minuta slave".
"Cijela Evropa nam se klanja i svi imaju simpatije prema nama, drže nam palčeve", pomalo ljutito je rekao selektor Blažević, koji se zatim i brzo smirio, dodavši kako je svjestan da će imati simpatije novinara sve dok ga bude pratio rezultat.

Blažević je naglasio kako je atmosfera u reprezentaciji sjajna i da su svi jedna velika porodica, ali da ne može prognozirati ishode protiv Armenije i Turske.

"Optimist sam jer imamo jednu od najjačih ekipa u Evropi", kaže Ćiro, koji očito vjeruje u svoje izabranike, ali i upozorava:

"U fudbalu je sve moguće. Svako može izgubiti od svakoga i ne budemo li dali sve od sebe, to se i nama može dogoditi, ali mi to nećemo dopustiti".
Blažević tvrdi kako ne vjeruje u sabotaže, iako je sam u nekoliko navrata izjavljivao kako će Turci učiniti sve.
(24sata.info)​

Zurück
Oben