Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Vezista Hajduka optimističan
9_230senijadkralj.jpg
Strijelac vodećeg gola za BiH protiv Armenije: Senijad Ibričić

vise_4.jpg
VEZANE VIJESTI
strelica.gif
Supić se odužio Ćiri
strelica.gif
Ćiro: Nije bilo na nivou, ali bodovi su tu
strelica.gif
Bajramović izmolio Ćiru
strelica.gif
Zmajevi preletili Armeniju

Ibričić uvjeren u prolazak u baraž

Piše: M. Dautbegović
Nedjelja, 06.09.09. 15:07.
Strijelac vodećeg gola za Bosnu i Hercegovinu sinoć u Jerevenu protiv Armenije bio je prvotimac splitskog Hajduka Senijad Ibričić.

Virtuoz sredine terena i jedan od fudbalera u koje selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević ima najveće povjerenje, na najbolji je mogući način vratio ukazano. Senijad je već u 6. minuti načeo mrežu golmana Armenaca Kasparova i omogućio našim Zmajevima, ali i svim navijačima BiH, lakše igranje (gledanje) utakmice.

"Pobjeda je tu, ali treba reći da smo do nje došli puno teže nego smo to očekivali. Ipak, prelijep je osjećaj vratiti se kući ispunjenog cilja. Sada se na miru možemo spremiti za Tursku", kaže Senijad Ibričić i nastavlja:

Pobjeda i sva tri boda u Armeniji veliki su podstrek uoči gostovanja Turaka u Zenici.

"Naša sudbina je u našim rukama. To je također veoma bitno. Ne moramo osluškivati rezultate drugih utakmica i čekati dobar rasplet događaja. Sve je do nas. Ukoliko pobijedimo Tursku to je to. Ma, uvjeren sam da ćemo stići do baraža, a tu nam neće biti pretjerano bitno ko će nam biti s druge strane terena".

Selektor sprema taktiku za Zenicu
3_6_230cirodilema.jpg
Miroslav Ćiro Blažević

vise_4.jpg
VEZANE VIJESTI
strelica.gif
Džeko: Penal? Najvažniji su bodovi

Ćiro ne spava misleći o Turcima

Nedjelja, 06.09.09. 12:15.
Prva prepreka u vidu Armenije je preskočena. Sada reprezentaciji Bosne i Hercegovine slijedi mnogo teži ispit, jer u Zenicu stiže moćna Turska.

Armenci su pokušali fanatičnom igrom zaustaviti Zmajeve, ali nisu mogli. Bh. reprezentacija je u ovom trenutku daleko kvalitetnija ekipa. Međutim, Ćirini izabranici u pojedinim trenucima utakmice i nisu djelovali na terenu kao ekipa koja predstavlja jedno od najprijatnijih iznenađnje kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Ćiro je sa svojim sinovima jutros sletio na Sarajevski aerodrom. Neispavan, ali uvijek raspoložen za razgovor, selektor Bosne i Hercegovine sijao je od zadovoljstva.

"Malo smo strahovali od Armenije. Bila je to veoma važna utakmica za nas i nalazili smo se pod pritiskom. Međutim, kada se sve analizira, odgovorno tvrdim da smo jedna od najjačih ekipa u Evropi", smatra Ćiro.

Armenci su apsolvirani. Na Bilino Polje u srijedu dolaze Turci. Može li se do pobjede i u Zenici?

"Sine, sinoć cijelu noć nisam spavao. Samo sam vrtio u glavi moguće kombinacije i taktike protiv Turske. U goste nam dolazi renomiran protivnik, a ta nam je utakmici biti ili ne biti. Međutim, ja očekujem pobjedu. Na tribinama će se oriti pjesma naših navijača, uz čiju pomoć očekujem sva tri boda".

"Izborili smo jednu jako važnu stvar, a to je da odlučujemo sami o sebi. Doduše, do prvog mjesta ne možemo. Prognozirao sam da Belgija neće biti poražena u Španiji, a oni primiše pet komada. To samo potvrđuje činjenicu kako sam loš prognozer", dodao je Ćiro.

Osim podrške publike na Bilinom Polju, Ćiro će protiv Turske na raspolaganju za sastav ponovo imati našeg virtuoza Zvjezdana Misimovića, čije se neigranje u Armeniji itekako osjetilo.
120dolazaksa.jpg
597dolazaka.jpg

Golman opravdao povjerenje
597nemanjasupicdze.jpg
Edin Džeko i Nemanja Supić

Supić se odužio Ćiri

Foto: Dado Ruvić
Nedjelja, 06.09.09. 17:04.
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević dugo se dvoumio: Koga staviti na gol protiv Armenije, Nemanju Supića ili Asmira Begovića.

Ćiro je napravio možda i nelogičan izbor, davši priliku golmanu bez kluba, dok je čuvara mreže engleskog premierligaša ostavio na klupi i - pogodio! Jedna od odlika velikih trenera su prave odluke u pravo vrijeme, a Ćiro je, u to nema nikave sumnje, veliki trener.

Supić je dobio priliku stati između stativa od prve minute, a Ćiri se odužio sa nekoliko sjajnih intervencija. Nemanja je bio ponovo na visini zadatka, ne napravivši ni jednu grešku ostavio je svoju mrežu netaknutom.

"Prezadovoljan sam načinom kako se sve završilo. Pobijedili smo, to je najvažnije, a sada se mislima trebamo okrenuti ka Turskoj. Protiv Armenije smo imali perioda kada smo pali u igri, ali mislim da ćemo to protiv Turske popraviti, te da nam se takve stvari više neće dešavati", kaže prvi golman bh. reprezentacije u ovom trenutku.

Nemanja je nakon susreta u Belgiji i svog debija u dresu BiH postao jedan od miljenika navijača Bosne i Hercegovine. I Bilino Polje mu je ostalo u lijepo sjećanju.

"Ma, na Bilinom Polju Turci nemaju šta tražiti. U onakvoj atmosferi teško je izgubiti. Uz pomoć Boga i naših navijača siguran sam da možemo do nova tri boda i baraža", dodao je Supić.

Selektor BiH ramišlja o Turskoj
3_2_repkaokupljanjev.jpg
Miroslav Blažević

Ćiro: Terim ima pravo biti optimista

Ponedjeljak, 07.09.09. 12:11.
Fudbalska reprezentacija Turske u srijedu gostuje u Zenici našim Zmajevima u utakmici koja bi trebala odlučiti putnika za baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi.
Selektor Turske Fatih Terim izuzteno je optimističan uoči gostovanja na Bilinom Polju, ali ništa manje nema optimizima i u taboru Bosne i Hercegovine.

"Veoma poštujem svog kolegu Terima i mogu reći da je on jedan od najboljih trenera na svijetu. On jako dobro zna o čemu govori. Ima pravo na optimizam i to mu ide na čast", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Jeste li vi selektore optimista?

"Ama naravno da jesam! Kako ne bih bio kada imam jednu od najboljih ekip u Evropi. Međutim, moram dodati da je u ovom trenutku jako teško prognozirati rezultat u srijedu navečer. Ima tu mnogo faktora koji utiču na to".

Znate li koji ćete sastav izvesti pred Turke?

"Ne znam sine moj. Za sada nemam iskristalisan sastav. Trebaće mi još vremena da sastavim idelanih 11", dodao je Ćiro za SportSport.ba.

Hab gehört das Supic nach Mainz(oder Kalsruhe) wechselt, weiß einer mehr?
Das wäre der 6. bosnische Nationalspieler in der 1 BuLi :D:D

Vedo: Turci su dobri, ali mi
pobjeđujemo

Vedad Ibišević, reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine i njemačkog Hoffenheima, jedna je od udarnih snaga bh. Zmajeva. Napadač koji uživa veliko povjerenje selektora Blaževića, nakon duže pauze zbog povrede, polako se vraća u staru formu.
Pokazala je to i utakmica u Armeniji, kada je Ibišević izborio jedanaesterac nakon što ga je u kaznenom prostoru srušio golman domaćih Kasparov. Međutim, Vedin kolega iz vrha napada reprezentacije BiH Edin Džeko nije bio precizan sa bijele tačke.

"Cijelu smo tu utakmicu mogli i bolje odraditi. Tu mislim i na sebe i na ostatak ekipe. Da smo pogodili taj penal, dali bi Armencima još nekoliko golova. Međutim, najvažnije je da smo slavili i upisali nova tri boda i sada se moramo okrenuti mislima ka Bilinom Polju i Turskoj", rekao je za SportSport.ba Vedad Ibišević.

Važnost utakmice sa Turskom mogla bi podići tenzije. Kako se nosite sa pritiskom?

"Pritiska ima, to je činjenica. Međutim, i Turcima je ova utakmica od velike važnosti, pa je dio pritiska i na njima. Osim toga, mi ćemo imati, nadam se, ogromnu pomoć sa tribina, što u ovakvim utakmicama zna biti od presudnog značaja".

"Turska ima jako dobru ekipu i biće teško doći do pobjede. Ipak, uvjeren sam u našu pobjedu. U ekipi vlada sjajna, pobjednička atmosfera i imamo sve što nam je potrebno da bi u srijedu navečer slavili", dodao je Vedo.

Zurück
Oben