Selektor sprema taktiku za Zenicu
Miroslav Ćiro Blažević
VEZANE VIJESTI
Džeko: Penal? Najvažniji su bodovi
Ćiro ne spava misleći o Turcima
Piše: M. Dautbegović
Nedjelja, 06.09.09. 12:15.
Prva prepreka u vidu Armenije je preskočena. Sada reprezentaciji Bosne i Hercegovine slijedi mnogo teži ispit, jer u Zenicu stiže moćna Turska.
Armenci su pokušali fanatičnom igrom zaustaviti Zmajeve, ali nisu mogli. Bh. reprezentacija je u ovom trenutku daleko kvalitetnija ekipa. Međutim, Ćirini izabranici u pojedinim trenucima utakmice i nisu djelovali na terenu kao ekipa koja predstavlja jedno od najprijatnijih iznenađnje kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.
Ćiro je sa svojim sinovima jutros sletio na Sarajevski aerodrom. Neispavan, ali uvijek raspoložen za razgovor, selektor Bosne i Hercegovine sijao je od zadovoljstva.
"Malo smo strahovali od Armenije. Bila je to veoma važna utakmica za nas i nalazili smo se pod pritiskom. Međutim, kada se sve analizira, odgovorno tvrdim da smo jedna od najjačih ekipa u Evropi", smatra Ćiro.
Armenci su apsolvirani. Na Bilino Polje u srijedu dolaze Turci. Može li se do pobjede i u Zenici?
"Sine, sinoć cijelu noć nisam spavao. Samo sam vrtio u glavi moguće kombinacije i taktike protiv Turske. U goste nam dolazi renomiran protivnik, a ta nam je utakmici biti ili ne biti. Međutim, ja očekujem pobjedu. Na tribinama će se oriti pjesma naših navijača, uz čiju pomoć očekujem sva tri boda".
"Izborili smo jednu jako važnu stvar, a to je da odlučujemo sami o sebi. Doduše, do prvog mjesta ne možemo. Prognozirao sam da Belgija neće biti poražena u Španiji, a oni primiše pet komada. To samo potvrđuje činjenicu kako sam loš prognozer", dodao je Ćiro.
Osim podrške publike na Bilinom Polju, Ćiro će protiv Turske na raspolaganju za sastav ponovo imati našeg virtuoza Zvjezdana Misimovića, čije se neigranje u Armeniji itekako osjetilo.