Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Kadetska selekcija BiH počela pripreme u Vogošći
kadetivaq345.jpg
Selekcija BiH U - 17

Stojnić uvjeren u uspjeh

Piše: S. Spahić
Četvrtak, 24.09.09. 09:09.
Kadetska nogometna selekcija naše zemlje, igrači do 17 godina pčeli su sa mini pripremama u Vogošći. Do putovanja za Vels najbolji bh. kadeti će odraditi 5 treninga u Vogošći.
Baza selekcije ovih par dana do odlaska je hotel "Park". Selektor Velimir Stojnić sa sardnicima Denisom Sadikovićem, Antom Kokićem i Danimirom Milkanovićem uvjeren je da će nas našoi momci obradovati vijestima iz Velsa.

stojinic.jpg
Selektor Stojnić vjeruje u uspjeh"Nadamo se da ćemo nastaviti kontinuitet uspiješnih rezultata ove selekcije u posljednjih nekoliko godina. Posljednje dvije utakmice protiv Hrvatske su pokazale da ova generacija ima šanse za visok domet. Od povreda su se oporavili Ivan Kukavica, ponovo je tu Dino Bevap i Darko Maletić, i zato sam uvjeren ou novi uspijeh a naš cilj je jasan prva dva mjesta koja vode u drugi elitni krug.", kaže selektor Velimir Stojnić koji ima sjajne rezultate i sa svojim matičnim klubom Borcem koji je lider Premijer lige BiH.

U posljednjem kolu Omladinske Premijer lige kadet Borca, Petar Kunić postigao je 4 gola za svoj tim, dok je kadet plavih sa Grbavice Armin Čerimagić bio dvostruki strijelac za Željezničar. Sjajne partije pružaju igrači koji igraju u inostranstvu (Prcić, Krajina, Avdić, Imširević, Maletić, Travančić, Šivšić), Sve ovo pokazuje da se radi o veomakvalitenoj selekciji koja ima veloiki potencijal.

"Borbenim zalaganjem i ozbiljnimm pristupom možemo doći do povoljnog rezultata. Vjerujemo u sebe i nebojimo se nijednog protivnika. Rusija, Vels i Islan su veoma jake selekcije ali mi smo uvjereni u naš uspijeh.", riječi su kapitena naše selekcije Sanjima Prcića nogometaša francuskog Sošoa.

Naša selekcija u nedjelju u jutarnjim satima avionom Sarajevo - Beograd - London putuje na kvalifikacioni turnir u Vels. Od Londona treba još dva sata vožnje prema Port Talbotu krajnjoj destinaciji. Prvi protivniik izabranicima Velimira Stojnića je Rusije 28.09, dva dana kasnije igramo sa domaćinom Velsom i na kraju 3.10. protiv Islanda. U nedjlju navečer 4.10 ekspedicija dolazi u Sarajevo.

IGRAČI:

kadetiu34.jpg
Kapiten naše selekcije Sanjin Prcić1. Jajalo Kristijan (NK Dinamo, Zagreb)
2. Gajić Luka (NK Lokomotiva, Zagreb)
3. Graovac Daniel (FK Sloboda, B.Mara - Bosanski Novi)
4. Imširević Emir (FC Grasshoper, Zurich, Switzerland)
5. Kukavica Ivan (NK Široki Brijeg, Š. Brijeg)
6. Bevab Dino (NK Zagreb, Zagreb)
7. Hadžanović Adis (NK Olimpik, Sarajevo)
8. Avdić Muamer (FC Viktoria, Plzen, Czech)
9. Sarvan Armin (NK Radnik, Hadžići)
10. Prcić Sanjin (FC Sochaux, France)
11. Zolotić Nermin (NK Željezničar, Sarajevo)
12. Maletić Marko (FC De Graafschap, Doetinchem, Holland)
13. Šivšić Safet (NK Dinamo, Zagreb)
14. Bilać Zdenko (NK Dinamo, Zagreb)
15. Krajina Amar (FC Slovan, Liberac, Czech)
16. Travančić Anid (NK Zagreb, Zagreb)
17. Kunić Petar (FK Borac, Banja Luka)
18. Ćerimagić Armin (FK Željezničar, Sarajevo)

STRUČNI ŠTAB:

Stojnić Velimir - Banja Luka, Selektor U-17
Kokić Anto - Široki Brijeg, Trener
Sadiković Denis - Tuzla, Trener
Milkanović Danimir - Bosanski Novi, Trener
Zaimović Admir - Sarajevo, Ekonom
Hamzić Arnel - Zenica, Fizioterapeut
Alagić dr. Ahmed - Sarajevo, Ljekar
Hadžibajrić Nermina - Vođa puta

Nemanja u Rumuniji živi život zvijezde
2_asupicvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv.jpg

Supić: U Estoniji snove pretvoriti u javu

Piše: A. Beganović
Petak, 25.09.09. 09:41.
Nemanja Supić, momak koji je svojni bravuroznim intervencijama ušao u srca svih Bosanaca i Hercegovaca u razgovoru za SportSport.ba osvrnuo se na svoju karijeru, reprezentaciju i nastupajuću istorijsku utakmicu u Estoniji.

SportSport.ba: Nemanja, nakon mjesec dana neizvjesnosti konačno si pronašao klub. Kako si primljen u Timisoari?

Supić: U klubu sam primljen izvrsno. Dočekali su me kao veliku zvijezdu i doista sam presretan što sam se konačno skrasio. Nadam se da ću dobrim intervencijama dokazati čelnicima kluba da nisu pogriješili što su me angažovali.

SportSport.ba: Već neko si vrijeme u Rumuniji, a još nisi debitovao. Koji je razlog zašto te još nismo vidjeli na golu Timisoare?

Supić: Istina je da još nisam debitovao, a jedini razlog je taj što još uvijek nisam dobio rumunjske papire. Mislim da će to biti završeno u nekoliko narednih dana i da ću nakon toga uzeti jedinicu.

SportSport.ba: Jedan si od najzaslužnijih za remi s Turskom. Začarao si gol, ali taj "žuti" odvojio te od istorijskog susreta u Estoniji. Da li ćemo već u Estoniji osigurati baraž?

Supić: Žao mi je što neću braniti u Talinu, ali to je ponajmanje bitno. Najvažnije je da odigramo dobru utakmicu i da se kući vratimo sa pobjedom pa da onda s Španijom odigramo za naše navijače, onako spektakularno bez nekog velikog pritiska. Mislim da ćemo u Estoniji ostvariti i naše ali i snove naših navijača, a ti snovi zovu se baraž.

SportSport.ba:
Ukoliko sve prođe kako svi očekujemo, odnosno ukoliko se plasiramo u baraž, ko bi nam po tvom mišljenju najviše odgovarao u ta dva susreta.

Supić: Prerano je još o tome, Estonija je najbitnija, ali ukoliko insistirtaš onda ću ti reči da nema te reprezentacije s kojom se ne možemo nositi. Ja lično bih bio volio da samo izbjegnemo Francusku, jer oni su po mom mišljenju koplje iznad ostalih.

Dijamant ne seli u Andaluziju
9_2_Clip.jpg
Edin Džeko

Džeko sasvim sigurno ne ide u Sevillu

Piše: M. Dautbegović
Petak, 25.09.09. 08:19.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Wolfsburga Edin Džeko i dalje je jedan od najtraženijih evropskih napadača, ali naš Dijamant sasvim sigurno ne ide u Sevillu.
Andaluzijska je ekipa prije nekoliko dana objavila kako je spremna ponuditi oko 22 miliona eura prvaku Njemačke Wolfsburgu za usluge našeg Edina Džeke. Međutim, od transfera na Sanchez Pizjuan, po svemu sudeći, neće biti ništa.

"Ne. Nema govora da Džeko pređe u Sevillu. Postigli smo ovog ljeta dogovor sa Wolfsburgom, a Sevilla je predaleko. Edinu je sada najvažnije da se koncentriše na igru i golove. Za sada, nema govora o odlasku", rekao je za SportSport.ba menadžer našeg reprezentativnog napadača Irfan Redžepagić.

Wolfsburg bi svakako teško pristao na ponudu Seville, ali bi u prvaku Njemačke sigurno razmislili o nekoj "nemoralnoj" ponudi. Sevilla, međutim, svakako nije ekipa koja bi mogla dati takvu ponudu.

Ok, endlich wieder Samstag, Bundesligazeit :)

Wolfsburg 1-0 Hannover, Tor Misimovic 8 min. (Freistoßtor ca. 17 m, direkt in den Winkel)
(Video folgt ;))

Zurück
Oben