Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Povratak iz snova
ibisevic_hertha_v.jpg
Tri gola i jedan iznuđeni jedanaesterac, je li moglo bolje?

Vedo hat-trickom najavio veliki povratak!

Piše: E. Škorić
Nedjelja, 27.09.09. 19:17.
Čekali smo dugo da proradi poslije one nesretne povrede, a danas nas je Vedad Ibišević, bh. reprezentativni napadač, iznenadio sa hat-trickom u dvadeset minuta, jednim iznuđenim penalom i velikim povratkom!

Hoffenheim - Hertha 5:1 /Ibišević 1'4'21', Obasi 58', Eduardo 63'(pen.); Raffael 45'/

HOFFENHEIM: Hildebrand, Beck, Compper, Šimunić /od 46. Nilsson/, Eichner, Salihović, Gustavo, Carlos Eduardo /od 74. Zuculini/, Obasi, Ba, Ibišević /od 67. Maicosuel/.
HERTHA: Ochs, Pejčinović, Bengtsson, Friedrich, Janker /od 46. Stein/, Nicu, Hartmann, Dardai, Piszczek, Ramos, Raffael.

Pogledajte i sva tri gola našeg reprezentativca na današnjoj utakmici.

rn

YouTube - Hattrick Ibisevica nakon dugo vremena

Ibisevic: Die Wiedergeburt des Torjägers

Die Hertha wollte in Hoffenheim ein Zeichen setzen. Ein Zeichen gegen die Krise, Platz 18 in der Liga, Pokal-Aus bei 1860, fünf Liga-Pleiten am Stück. Doch das Vorhaben wurde binnen 21 Minuten pulverisiert. Namentlich von Vedad Ibisevic, der erstmals nach seiner Kreuzbandverletzung im Januar 2009 in der Startelf der TSG stand. Der Bosnier traf nach 44 Sekunden, vier Minuten und 21 Minuten - der erste Bundesliga-Hattrick für den Torjäger in seiner Karriere. Die Berliner agierten bis auf ganz wenige Ausnahmen (Friedrich, Raffael) am untersten Limit, dem angezählten Trainer Lucien Favre blieb auf der Bank nichts als ungläubiges Kopfschütteln. Raffaels Anschlusstreffer unmittelbar vor der Pause hätte Hoffnung machen können, doch die Hoffenheimer kamen im zweiten Abschnitt auch ohne bis ans Limit gehen zu müssen zu einem 5:1-Kantersieg, der in der Hauptstadt viele Fragen auf sich wirft und die TSG auf Platz drei vorspült. Kapitän Arne Friedrich hatte vor dem Spiel wissen lassen, dass "wir nicht tot sind", der Auftritt am Sonntagabendwar mindestens blutleer.

Povratak napadačkog dvojca Zmajeva
230vedoooogoooooo.jpg
Vedad Ibišević

Ćiro: Vedo je bio spektakularan

Piše: M. Dautbegović
Ponedjeljak, 28.09.09. 16:07.
Napadački dvojac reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vedad Ibišević i Edin Džeko, vraća se u staru formu i ponovo postaje jedan od najubojitijih tandema u Evropi.

Džeko je proradio u pretprošlom kolu protiv Schalkea, kada je njegov Wolfsburg slavio sa 2:1, a naš reprezentativac postigao dva gola. Vedu smo čekali malo duže. Tačnije, do jučer i susreta Hoffenheima sa Herthom. Međutim, isplatilo se čekati jer je Vedo za samo 21 minutu postigao hat-trick.

Ovakve igre napadačkog dvojca Zmajeva oduševile su i selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslava Blaževića, koji je nakon meča kvalifikacija sa Turskom rekao da je ekipa odlično posložena, samo još fali da prorade Džeko i Ibišević. Ćiro je i to dočekao.

"Jako sam sretan nakon što sam jučer dobio informaciju kako je Ibišević odigrao. Ma presretan sam! Moram biti iskren i reći kako sam se nadao da će Vedo proraditi, ali zaista nisam očekivao da će taj povratak biti ovako spektakularan. Pa dati tri gola nikad nije lako. Svaka mu čast!", kaže selektor naših Zmajeva za SportSport.ba.

Pomalo ste strepili zbog golgeterskog posta našeg napadačkog dvojca. Međutim, Džeko i Ibišević su se vratili na velika vrata i to u pravi trenutak. Do utakmice u Estoniji ostalo je nešto više od deset dana...

"Tačno sine moj. U velikoj su formi i raduje me što je to tako uoči utakmice nad utakmicama u Estoniji. Vedo i Edin će nam trebati u Talinu, a kako sada igraju, daju nam za pravo da se nadamo", nije krio zadovoljstvo Ćiro.

Zurück
Oben