Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

hab schon gesehen wo die spielen,
aber wer sind die typen
hab noch nie was von denen gehört...
radijelic und solic sind irgendwelche pasalic experimente und der maletic ist bei partizan hab gelesen der klemente wollte ihn berufen aber hat sich dan entschieden den u-21 spieler von cska zu berufen glaube heisst krasic.

Novi bh. reprezentativac Damir Vrančić za "Dnevni avaz"

Muzurovićev poziv sam bez razmišljanja prihvatio

Nisam imao pojma da selektor prati moje igre * Ove sezone zabilježio šest nastupa za Majnc u Bundesligi

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Damir Vrančić u svom prvom razgovoru za bh. medije otkrio nam je da do prije samo nekoliko dana uopće nije znao da selektor Fuad Muzurović računa na njega niti je slutio da će zaigrati u državnom dresu.
- U ponedjeljak me Muzurović nazvao i pitao želim li igrati za reprezentaciju BiH. Do tada nisam imao pojma da se interesuje za mene i da prati moje igre. Bio sam veoma iznenađen, ali sam bez razmišljanja odgovorio potvrdno. Iz Bosne i Hercegovine sam i nema razloga da ne igram za reprezentaciju - kazao je Vrančić u telefonskom razgovoru za "Dnevni avaz".

Defanzivni vezni

Nakon niza poziva bez odgovora, Vrančić nam se jučer javio na telefon dok je sa suigračima putovao u Minhen, gdje će njegov Majnc danas odigrati susret posljednjeg kola Bundeslige protiv Bajerna.
Majnc je skoro siguran putnik u Drugu ligu. Damir je za prvi tim ove sezone odigrao šest utakmica. Prema njegovom mišljenju, zaslužio je i više, ali se trener u borbi za opstanak odlučio za iskusnije igrače.
- Igram na poziciji defanzivnog veznog. Dešnjak sam. U Majncu sam se dobro snašao. Prošao sam put od juniora do prvog tima i sada sam stalno u kadru. Istina je da sam, uglavnom, sjedio na klupi. Moglo je biti više utakmica - ispričao nam je.
Vrančić je iz Bosanskog Broda, rođen je u susjednom gradu preko Save - Slavonskom Brodu. Ratne 1993. godine stigao je u Njemačku.
- Sa šest godina sam počeo trenirati u Slavonskom Brodu, prije nego što smo krenuli u Njemačku. Prvi mi je klub bio Keselštat, gdje smo živjeli. Kada sam napunio 16, prešao sam u Ajntraht, a nakon dvije godine preselio u Majnc. Imam ugovor do ljeta ove godine i još ne znam da li ću ostati ili napustiti klub.

Gledao reprezentaciju

Reprezentaciju BiH je, kaže, do sada pratio na televiziji kada je imao priliku te preko novina.
- Gledao sam utakmicu s Norveškom u Oslu kada smo pobijedili 2:1. Pratio sam rezultate koliko god sam mogao. Sada sam u kadru i pokušat ću se nametnuti. Šta će biti s Turskom i Maltom, ne mogu reći. Novi sam i nije moje da govorim o šansama - govori Vrančić.

A. NOVALIJA

Lična karta

Rođen: 4. oktobar 1985. godine u Slavonskom Brodu.
Visok: 184 centimetra.
Težak: 74 kilograma.
Karijera: 1993. - 2000. Keselštat, 2000. - 2002. Ajntraht, 2002. - Majnc.

Brat Mario igra za Njemačku

Sa Damirom je u Majncu i mlađi brat Mario, koji, također, igra u veznom redu.
- I Mario je u kadru za meč s Bajernom. Rođen je 23. maja 1989. Ljevak je i igra na istoj poziciji kao i ja. Već je dvije godine igrao za njemačku U-18 reprezentaciju. Nije dobivao poziv da igra za BiH. Nismo još razgovarali o tome da li će ga prihvatiti ako bude pozivan - rekao je Damir

mario vrancic und neven subotic haben heute gespielt für mainz.
subotic von anfang an und hat auch durchgespielt, vranicic wurde ab der 55 min. eingewechselt. damir vrancic saß die kompletten 90 min. auf der bank.

weiss einer wie die beiden subotic und m.vranicic gespielt haben ?

mario vrancic und neven subotic haben heute gespielt für mainz.
subotic von anfang an und hat auch durchgespielt, vranicic wurde ab der 55 min. eingewechselt. damir vrancic saß die kompletten 90 min. auf der bank.

weiss einer wie die beiden subotic und m.vranicic gespielt haben ?
standen beide im schatten vom genie scholli;)

Zurück
Oben