Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Wir könnten nach einem theoretischen Sieg gegen Griechenland wieder mind. die 19. Position in der Weltrangliste einnehmen.

VIDEO Sjajan gol Harisa Medunjanina u gostujućoj pobjedi Gaziantepspora

Ekipa Gaziantepspora upisala je danas veoma važnu pobjedu u okviru turskog šampionata, a naš reprezentativac Haris Medunjanin se upisao u strijelce, u pomenutom meču.
"Sokolovi" su gostovali kod momčadi Orduspora u borbi za opstanak u društvu najboljih Turske. Gaziantepspor je od samog početka krenuo dosta ofanzivno ka golu domaćih što im se isplaćuje u 14. minuti kada Haris Medunjanin trese mrežu Orduspora za vodstvo od 0:1. Domaći tim u 28. minuti golom sa bijele taćke stižu do poravnanja rezultata.
U drugom poluvremenu smo mogli vidjeti još tri gola, a sva tri su postignuta u rasponu od 6 minuta. Medunjaninov tim je preko Sernasa u 71. minuti došao do novog vodstva, no svega dvije minute kasnije domaći ponovo sustižu zaostatak. Ipak, Sernasu je trebalo nešto manje od tri minute da uzvrati i postigne svoj drugi gol na meču. Bio je to gol za konačnih 2:3 i ujedno prvu gostujuću ligašku pobjedu Gaziantepspora u dosadašnjem dijelu Super lige.
Haris Medunjanin je odigrao svih 90 minuta u ovom meču. Njegov tim je sada 12. na tabeli sa 32 osvojena boda.

Gol možete pogledati OVDJE!

VIDEO Sjajan gol Harisa Medunjanina u gostuju

Haris scheint gut in Form zu sein. In den letzten Spielen hat er auch gute Leistungen gezeigt. Sollte als 6er am Freitag gesetzt sein.

FOTO: Zavirite u zvaničnu navijačku prodavnicu "BH FAN SHOP"

Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine sutra će dobiti svoju zvaničnu prodavnicu.
Naime, Nogometni / Fudbalski savez BiH za sutra je najavio otvaranje "BH FAN SHOP-a", zvanične navijačke prodavnice koja se nalazi u Sarajevu, na adresi Ćurčiluk mali broj 7, a otvorenju će prisustvovati i pojedini fudbalski reprezentativci naše zemlje.
Kako najavljuju iz NFSBIH-a, u "BH FAN SHOP-u" će biti moguće kupiti približno 300 proizvoda sa obilježjima Bosne i Hercegovine i krovne kuće bh. fudbala, ali i dresove i sportsku opremu u kojima nastupa fudbalska reprezentacija BiH.
U priloženoj fotogaleriji pogledajte kako izgleda "BH FAN SHOP", te šta će navijači i svi ostali zainteresirani kupci moći pronaći na njegovim policama.

[h=5]
[/h][h=5] ‎"Zmaj" Ognjen Vranješ za oficijelnu stranicu svog kluba:

"Pogledajte. Ja sam rođen u Banja Luci 1989. godine. Godinu dana prije, Jugoslavija se počela raspadati. Svo moje djetinjstvo sam proveo u ovom gradu, tako da ja sebe mogu nazvati Bosanskim Srbinom. Ja imam Bosanski pasoš, igram za BiH, ali sam pravoslavac, iako je 40% Bosanaca muslimani. Također u Srbiji imam mnogo prijatelja. Što se tiče nogometa, kada sam imao 18 godina pozvan sam u reprezentaciju Srbije, ali sam to odbio. Zašto? Pa rekao sam, ja se osobno smatram Bosancem. Imam obitelj u Bosni, kuća u kojoj sam odrastao kao nogometaš mi je tu, druga opcija za mene ne postoji. Moj otac je također igrao u banjalučkom Borcu."
[/h]

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

BiH Fans gibt es weltweit. :D

Durch den Sieg über Griechenland haben wir nun 896 Punkte bei der Fifa Weltrangliste. Wäre Platz 19, ohne die Ergebnisse der anderen Mannschaften einzubeziehen.

Und nun ungeschlagen seit 8 Spielen, davon 7 Siege. :)

Zurück
Oben