Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Mladi veznjak prozvan nasljednikom Ibričića

anid_travancic_v.jpg



Anid Travančić, juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, ove zime je prešao iz Zagreba u Hajduk. Na Poljudu mnogo očekuju od njega, a neki su ga već prozvali i nasljednikom Snijada Ibričića.



Travančić je jučer odigrao i svoju drugu utakmicu za juniorski tim Bilih. Savladan je Uskok sa 5:0, a treći gol je djelo 17-godišnjeg veznjaka. Sa nekih jedanaest metara iz voleja poslao je loptu u mrežu.

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u razgovoru za naš portal ističe kako je već jako brzo prošao onaj najteži dio, te da će nastojati opravdati velika očekivanja.

"Dobro sam počeo. Ono što je najvažnije prošao sam onaj najtežio dio, upoznavanje, uklapanje, borba za mjesto. Prelaskom u Hajduk učinio sam jedan veliki korak u karijeri, jer ovo je zaista veliki klub", rekao je Travančić u razgovoru za SportSport.ba.

Ibričić je za samo dvije i pol godine provedene na Poljudu stekao status legende Bilih. U januarskom prelaznom roku napustio je Hajduk i prešao u moskovski Lokomotiv. Nedugo zatim, stigao je Travančić koji je odmah prozvan njegovim nasljednikom.

"Da, neki su me prozvali nasljednikom Senijada Ibričića. Ja ću nastojati opravtati ta očekivanja. Naporno ću raditi i nadam se da ću do kraja sezone biti prebačen u prvi tim", ističe 17-godišnji veznjak.
 
Džeko poručio: Glavu gore, ide Rumunija, ona je bitnija!



Edin Džeko nije putovao u SAD da predvodi naš tim protiv Meksika. Selektor Safet Sušić ga je oslobodio obaveza, nakon što je odgledao utakmicu Mančester sitija protiv Birmingema.

Džeko nije bio u Atlanti, ali je putem društvene mreže „Facebook“ komentirao dešavanja iz SAD-a.
 
Zurück
Oben