Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Saša Papac razmišlja o povratku u reprezentaciju

papac.jpg

"Ako me Sušić zovne, došao bih"

Piše: H. Ljevo
Četvrtak, 31.03.11. 22:17.

Saša Papac je nakon što je Meho Kodro prije tri godine dobio otkaz odlučio reći zbogom dok u Savezu sjede ljudi poput Čolakovića, Dominkovića i njima sličnih.
Nakon što je postalo izvjesno da će naš Savez biti suspendovan zbog neusvjanja Statuta Papac je u razgovoru za Slobodnu Bosnu istakao kako bi se vratio u reprezentaciju kada se stvari srede.

"Ipak, jasno je da je ovakav razvoj događaja bio očekivan. Ko god je malo pozornije pratio dešavanja u našem nogometu znao je da ćemo imati ovakve rezultate glasanja"
, rekao je Papac u razgovoru za Slobodnu Bosnu.

"Nadam se da će doći novi ljudi, neopterećeni, sposobni i profesionalni. Ovo je idealna prilika za to. Treba jednom shvatiti kako nije bitna nacija, nego profesionalnost i sposobnost da se dobro i pošteno radi svoj posao".

"Mnogo puta sam kazao, vratit ću se kada odu Suljo i Iljo. Mi smo potpisali pismo bojkota tražeći promjene u Savezu i tada su nas molili da se vratimo. Sjeli smo s tim ljudima, dogovorili se da oni rade svoj posao, da se ne miješaju u rad selektora, što su tada prihvatili. I onda nas Čolaković i ostali koji mjesec kasnije slažu i otjeraju Kodru", ističe Papac i dodaje:

"Tada mi je prekipjelo i rekao sam da s tim ljudima više ne želim imati nikakve veze. I zaista se nadam da će sada na ključna mjesta u našem Savezu doći novi ljudi. Tada bih se ja vratio u reprezentaciju. Naravno, pod uslovom da trebam selektoru Sušiću. Ukoliko misli da mu mogu pomoći, ukoliko me pozove da opet budem dio svoje reprezentacije, odmah bih došao", zaključio je Papac.

"Ako me Su?i? zovne, do?ao bih" - SportSport.ba | BH FUDBAL

:):jubelfreu:

Muhamed Besic selbst kann auch auf dieser Position spielen und hat dort gegen Mexiko überzeugt. Deswegen sehe ich ihn als Nachfolger Nr. 1 für Rahimic, hängt natürlich davon ab wie er sich bei Hamburg macht.
Dann haben wir noch Admir Ljevakovic von Teplice aus der tschechischen Liga, welcher nie berufen wurde, obwohl man eigentlich immer gutes in den Medien gehört habe(Wurde z.B. zum Spieler des Jahres von Teplice gewählt).
Damir Coric, welcher noch Kapitän von der deutschen U18 und U17 war, spielt auch auf der 6er Position, er hat sich für BiH entschieden, mal sehen wie er sich entwickelt.

Für die Innenverteidigerposition hätte man in der nahen Zukunft auch Bicakcic von Stuttgart und Hajrovic von der Arsenal Jugend.

Danke für die Antwort!!

Hmm...Hajrovic ist sozusagen mein Landsmann (Schweizer) und hat sich mehrmals darüber geäussert, das nur die Schweiz für ihn in Frage kommt. Ich würde mich freuen, da ich auch Anhänger der Schweizer Nati bin, ihr jedoch solltet aufpassen...!

Ansonsten sehe ich, das ihr auf dieser Position gute Männer habt die Potential haben...auf Besic bin ich ganz besonders gespannt ;-)

VIDEO / Ćiro Blažević: "Čolaković me otjerao iz reprezentacije BiH"

24SI - "Znam samo jedno. Da su mene ostavili na mjestu selektora reprezentacije BiH, nikad ne bi došlo do sankcija i svih ovih problema koje N/FS BiH danas ima".

24sata.info - VIDEO /

So, jetzt ist es fix:

FIFA i UEFA objavile: Suspendovan Nogometni savez BiH

Reprezentacija i klubovi od 1. aprila izbačeni iz međunarodnih takmičenja
FIFA i UEFA su danas na svojim internet stranicama objavili saopćenje o suspenziji Nogometnog saveza BiH koja traje od 1. aprila.
Navodi se kako je odluka bila neophodna jer Skupština NSBiH nije usvojila statut koji su predložili FIFA i UEFA. Izvršni odbori svjetske i evropske nogometne asocijacije su to zatražili od NSBiH. Pošto to nije urađeno do 31. marta odluka o suspenziji je stupila na snagu.
Skupština NSBiH održana u Sarajevu 29. marta nije donijela potreban broj glasova za usvajanje statuta. Podsjeća se da su samo 22 delegata glasala za.
Zbog toga je NSBiH izgubio sva prava članice FIFA i UEFA. Reprezentacija BiH i nacionalni klubovi su izbačeni iz međunarodnih takmičenja od 1. aprila pa sve dok se ne usvoji statut kakav žele FIFA i UEFA.
FIFA i UEFA navode kako žale zbog ovakve odluke i uskoro će se njihovi predstavnici sastati i razmotriti naredne korake koji bi NSBiH što prije vratili u nogometnu porodicu.

Schvabski :

Verbände schließen Bosnien aus

Die internationalen Verbände FIFA und UEFA haben Bosnien-Herzegowina suspendiert und mit sofortiger Wirkung von allen internationalen Wettbewerben ausgeschlossen.
Der Ausschluss des nationalen Verbandes FFBH, den der Weltverband und die Europäische Fußball-Union in einer gemeinsamen Mitteilung erläuterten, betrifft bis zur Lösung des Problems sowohl die Nationalmannschaft als auch die Klubteams.
Bosnien-Herzegowina hätte bis zum 31. März Statuten verabschieden müssen, die den Vorgaben von FIFA und UEFA entsprechen. Dies ist nicht geschehen, bei der FFBH-Generalversammlung vom 29. März hatten die überarbeiteten Statuten die erforderliche Stimmenmehrheit verfehlt.
Nur 22 von 54 anwesenden Delegierten hatten zugestimmt. Der FFBH verliert laut Mitteilung "all seine Mitgliedschaftsrechte".
Für die Nationalmannschaft mit Bundesliga-Torschützenkönig Edin Dzeko (Manchester City) und einigen Bundesliga-Profis bedeutet dies, dass bis zum 3. Juni eine Lösung gefunden werden muss. An diesem Tag muss Bosnien in der EM-Qualifikation in Rumänien antreten.

So ein paar Bastarde ...

Zurück
Oben