yug
Gesperrt
Er ist U17 bzw. 96, vielleicht wird er ja besser als dieser Begovic...
in so nem alter kann man das noch nicht einschätzen. so viele jugendspieler die schon wesentlich länger als talente galten haben (mich) enttäuscht.
Er ist U17 bzw. 96, vielleicht wird er ja besser als dieser Begovic...
Bahrudin Atajić: Imam bh. državljanstvo, odbio sam pozive Švedske i Hrvatske, nadam se pozivu selektora Jagodića!
![]()
Nakon što je Fudbalski savez BiH u posljednjem vremenskom periodu privolio Izeta i Seada Hajrovića, Ermina Bičakčića i Seada Kolašinca da u budućnosti igraju za Bosnu i Hercegovinu, čini se kako će naša reprezentacija, istina ona mlada, biti pojačana još jednim kvalitetnim igračem, Bahrudinom Atajićem koji nastupa za škotski Celtic.
- Rođen sam 1993. godine u Švedskoj, a ranije je moja porodica prognana iz Bosanske Gradiške odakle ih put vodi u moj rodni grad Malme, gdje i danas žive moji roditelji, sestre i brat. Tu počinjem sa pet godina igrati fudbal u lokalnom klubu Malme FF. U istom klubu sa zapaženim uspjehom igrao je i moj brat Sabahudin, koji je inače i moj menadžer te se brine o mojoj karijeri. Inače igram na poziciji napadača ili ofanzivnog veznog igrača. – govori Bahrudin Atajić za Reprezentacija.ba portal.
- U Malmeu pružam dobre partije i konstantno napredujem. U 16. godini života dolazi nagrada za taj sav moj trud i rad u vidu zvaničnog interesa i ponude škotskog velikana Celtica. Sa njima potpisujem trogodišnji ugovor i za u17 tim postižem 11 golova u 10 utakmica. Prelazim u u19 tim, a tamo već u desetom nastupu zadobivam povredu. Doktori u Škotskoj i Švedskoj predviđali su kako ću 3 mjeseca odsustvovati sa terena, no već nakon šest nedjelja sam se vratio u punoj formi. – kaže Atajić.
- Nakon oporavka debitovao sam u prijateljskom susretu za seinorski tim, a potom u ligi Škotske do 20 godina igram 21 utakmicu i dvije u kupu i pri tome postižem 20 golova. Nakon toga trener me prebacuje u seniorski tim, gdje 19. maja debitujem kada na gostovanju Dundee Unitedu desetak minuta prije kraja meča mijenjam Samarasa.
![]()
U razgovoru sa našim kolegom Jusufom Bečirovićem Atajić je otkrio kako je već bio na kampu NFSBIH-a u Međugorju, no da ga tadašnji selektor Stojnić nije prepoznao kao kvalitetnog igrača.
- Bio sam u Međugorju na pripremama U17 reprezentacije 2010. godine, ali selektor Vladimir Stojnić nije pokazao interes za mene. I selektor juniora Karačić mi je obećao poziv, no ništa se nije dogodilo. U međuvremenu sam samoinicjativno dobio bh. državljanstvo, ali i dobio poziv mlade reprezentacije Švedske koji sam odbio. Dolazili su mi i skauti hrvatske reprezentacije, ali sam i to odbio jer sam siguran da kada dobijem priliku da pokažem šta znam u dresu Bosne i Hercegovine, da ću istu i iskoristiti i postati reprezentativcom svoje domovine.
- Mislim da je odlično što se NFSBIH pod rukovodstvom predsjednika Begića i generalnog sekretara Bakovića okrenuo prema igračima bh. porijekla koji igraju diljem Europe i presretan sam da postoji neko ko prati moj rad u Bosni i Hercegovini.![]()
Atajić sa porodicom na utakmici Švedska - BiH u Štokholmu
Šta da kažem na kraju, nego da željno očekujem poziv selektora mlade reprezentacije Vlade Jagodića i svoju šansu da pokažem šta znam u dresu Bosne i Hercegovine. – zaključio je Bahrudin Atajić.
Anid Travančić von Celik Zenica ist zur Probe bei Crvena Zvezda.
Es gab auch Gerüchte das er zu Bremen wechselt. Hoffe Zvezda nimmt ihn, der Junge ist gut.
Das endet dann wie mit Husejinovic^^Es gab auch Gerüchte das er zu Bremen wechselt. Hoffe Zvezda nimmt ihn, der Junge ist gut.
Wenn er gut ist dann nur her mit ihm
- - - Aktualisiert - - -
Das ist doch der 2 v.l,glaub ich.
http://www.crvenazvezdafk.com/sw4i/mediaFile/5991/CRVENA ZVEZDA-PRIPREME_31.jpg
Anid Travancic - Spielerprofil - transfermarkt.de
Das endet dann wie mit Husejinovic^^
Ja da ist er, hast du das Bild von der Internetseite von Zvezda?
Das ist schon standardmäßig geworden dass unsere Spieler zu Starspieler für unsere Nachbarn werden. Würd nicht wundern wenn Travancic ähnliche erfolge bei Zvezda wie Husejinovic bei Dinamo![]()
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen