Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

News aus der Republik Nordzypern

TuAF

Turkesteron
Turkey
ich fange gleich man an.

[h=1]KKTC’de üç Rum polis tutuklandı[/h]
Lefkoşa'daki akıl almaz olay KKTC’nin sınır köylerinden Akıncılar’ın karşı tarafındaki Rum Dali köyünde dün yaşandı. Birleşmiş Milletler (BM) denetimindeki ara bölgede tarlasını sürdükten sonra kamyoneti ile Rum köyü Dali içinden geçerek KKTC’ye dönen 19 yaşındaki Coşkun Alaslan, Rum polisinin trafik kontrolüyle karşılaştı. Paniğe kapılan Kıbrıslı Türk, kaçmaya başlarken Rum polisi de bir otomobil ve iki motosikletle genci takip etmeye başladı. Coşkun Alaslan, ara bölgeyi geçerek KKTC topraklarındaki Akıncılar köyüne, peşindeki sirenleri açık Rum polisleriyle girdi.
RUM POLİSLER YERE YATIRDI, DARP ETTİ
Rum polisler, genci evinin önünde yakaladı. Coşkun Alaslan’ı yere yatıran ve ellerini arkadan plastik kelepçeler ile bağlayan Rum polisine önce Türk gencin ailesi müdahale etti. Rum polisler, kardeşinin feryatlarını duyarak yardıma koşan ablası Neslihan Alaslan’ı darp etti. Sirenlerini açarak bir kamyonet peşinde polis araçlarının sınır deldiğini tespit eden ve olaya anında müdahale eden sınır birlikleri ve KKTC polisi, Kıbrıslı Türk’ü tutuklamaya çalışan Rum polislerine silahlarını doğrulttu. Bu defa ikisi araçla gelen, ikisi de motosiklet kullanan dört Rum polisi paniğe kapıldı. Bir Rum polis motosikleti ile kaçarken, üçü tutuklandı.
MAHKEME RUM POLİSLERİ TUTUKLADI
Geceyi Akıncılar polis karakolunda geçiren Rum polisler, başkent Lefkoşa’da mahkemeye çıkartıldı. Lefkoşa Ceza Mahkemesi, sınırı geçen Rum polislere davaları görüşülünceye kadar bir gün tutukluluk emri verdi. Rum polislerin yakınları ise, mahkeme önünde bekledi.

RUMLAR ALARMA GEÇTİ, TELSİZLER KAPANDI
18039005.jpg
Alaslan'ın Rum polisiyle boğuşurken kolunun kırıldığı belirtildi

Rum polislerin KKTC topraklarındaoperasyon düzenlerken tutuklanması Rum yönetimini alarma geçirdi. Rumlar BM aracılığıyla polislerin salıverilmesini isterken, Rum medyası üç polisin kaçırıldığını yazdı. Politis gazetesi, Lefkoşa Rum kesiminde görevli polislerin silahları ve telsizleriyle birlikte KKTC polisinin elinde olduğunu belirterek, Rum kesiminde tüm polis telsizlerinin, Türklerin dinleme yapmasına engel olmak amacıyla susturulduğunu belirtti.


ALLAH TÜRK ASKERİNİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN
KKTC medyası ise, ‘Akıl almaz olay’ başlığıyla Rum polisinin sınır ihlalini manşetlerine taşıdı. Kıbrıs Türk halkı internet sitelerindeki haberlere ise, ‘Allah Türk askerini başımızdan eksik etmesin’ yorumları yaparak, Türk askerinin sınırı beklemesine rağmen Rum polisinin bu tür saldırılar yaptığına dikkat çekti ve “Türk askeri olmazsa kim bilir neler yaşanacak” dedi.
KIBRIS'TA SINIR GEÇİŞLERİ SERBEST
Kıbrıs’ta Türk ve Rumların sınırlardan geçişleri serbest. Rum yönetimi sadece Türkiye kökenlilerin sınırı geçmesine izin vermiyor. Kıbrıslı Türk ve Rumlar birbirlerinin topraklarına rahatça geçebiliyor.

KKTC’de üç Rum polis tutuklandý - Hürriyet PLANET
 
TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın dünyada ilk kez deniz yüzeyinin 250 metre altından borularla su taşınmasını sağlayacağı KKTC Su Temin Projesi'nde ihalelerin tamamlandığı bildirildi. [...]


suu.jpg



kktc-su-temin-projesinde-ihalelerin-tamamlandi-47657.jpg


akanlık'tan yapılan açıklamaya göre, projede son etap ihaleler yapıldı.

İlk adımı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alaköprü Barajı'nın temelini atmasıyla başlayan projede, su geçişi ve iki tarafta kara yapılarının temellerinin atılmasıyla projenin tamamının inşasına başlanmış olacak.

Proje, deniz dibindeki basınç düzeyinin borularla su aktarımını imkansız kılması nedeniyle, özel bir teknikle inşa edilecek. 80 bin 151 kilometre uzunluğundaki boru hattı, deniz dibinden değil 250 metre derinlikte kurulacak askılarla KKTC'ye su taşıyacak.

Anamur-Dragon Çayı üzerinde inşa edilecek Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon metreküp su, deniz altındaki bu boru hattıyla KKTC'de Girne yakınlarındaki Geçitköy Barajı'na aktarılacak.

Proje kapsamında şu yapılar inşa edilecek:

''Türkiye tarafında Anamur-Dragon Çayı üzerinde temelden 93 metre yükseklikte, ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu tipinde ve eteğinde 26 megawatt kurulu gücünde bir HES bulunan ve toplam 130,5 milyon metreküp depolama hacimli Alaköprü Barajı ve HES tesisi.

-23 kilometre uzunluğunda ve bin 500 milimetre çapında düktil demir borulardan oluşan isale hattı.
-10 bin metreküp hacminde Anamuryum Dengeleme Deposu.
-Deniz yüzeyinden 250 metre derinlikte ve askıda geçecek olan, bin 600 milimetre çapında yüksek yoğunluklu polietilen boru hattı.
-KKTC Güzelyalı bölgesinde 5 megawatt gücünde Güzelyalı Terfi Merkezi.
-3 bin 157 metre uzunluğunda ve bin 400 milimetre çapında düktil demir boru terfi hattı.
-Temelden 65 metre yükseklikte, 26,5 milyon metreküp depolama hacimli Geçitköy Barajı.
-16,40 megawatt gücünde Geçitköy Terfi Merkezi.''
-Proje KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak-

KKTC'ye aktarılacak yıllık 75 milyon metreküp suyun yüzde 50,3'ü içme-kullanma, yüzde 49,7'si sulama suyu olarak değerlendirilecek.

Projenin gerçekleşmesi ile halen yeraltı ve yüzeysel su kaynaklarının ısıtlı olması sebebiyle su sıkıntısı çekilen KKTC'de, 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca 4 bin 824 hektarlık alanda tarımsal sulama yapılacak.

Projenin ilk aşaması olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mart 2011'de temelini atmasıyla inşasına başlanan Alaköprü Barajı'nın yüzde 38'i, Mart 2012'de temeli atılan Geçitköy Barajı'nın ise yüzde 13,5'i tamamlanmış durumda.

almina ;)

HABER KKTC | KIBRIS Haberleri | KKTC Haberleri | KKTC Gazeteleri - KKTC Su Temin Projesi'nde ihalelerin tamamland
 
ucuz kurtulmuslar

[h=1]Rum polisler 10'ar bin TL'ye serbest[/h]

[h=2]KKTC sınırını ihlal ederek bir Türk gencinin kolunu kıran Rum polisler, 10'ar bin TL şahsi teminatla serbest bırakıldı.[/h]
Yurdagül Beyoğlu'nun haberi
Öte yandan üç polisin tutuklanması dolayısıyla Metehan sınır kapısında eylem yapan Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Rum vekili Marios Matsakis ve beraberindeki grup Metehan sınır kapısının kapanmasına neden oldu. Sınırda gerginlik sürüyor.
Gazimağusa yakınlarındaki sınır köyü Akıncılar'a kadar takip ettikleri bir Türk gencini darp eden Silahlı Rum polisler, teminatla serbest bırakıldı. Aleyhlerine, "kanunsuz patlayıcı madde, kanunsuz silah taşımak ve KKTC'ye izinsiz giriş" suçları getirilen zanlıların "kanunsuz silah taşımak" suçundan sivil mahkemede yargılanacakları öğrenildi.
KOLUNU KIRMIŞLARDI
Geçtiğimiz gün tehlikeli sürüş yaptığı gerekçesiyle kendisini takip eden üç silahlı Rum polisten kaçan Coşkun Alaslan, evinin önünde durarak yardım istemiş ve yöre halkı, Rum polislerce kelepçelenerek yere yatırılan Coşkun Alaslan'ı kurtarmıştı. Alaslan'ın kolunu kıran Rum polisler askerlerin gelmesiyle tutuklanarak Lefkoşa Polis Genel Müdürlüğü'ne (PGM) götürülmüştü.
Mahkemeye çıkarılan zanlılar dün mahkemeye çıkarılmış ve aleyhlerine bir günlük tutukluluk emri alınmıştı.
BM'YE ÇAĞRI YAPMIŞTI
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Rum polislerin KKTC polisi tarafından tutuklanmalarını "kabul edilemez" olarak nitelendirmiş, konuyla ilgili olarak BM'ye çağrı yapmıştı.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise KKTC'nin ayrı bir devlet olduğuna işaret ederek, askeri bölge ve topraklarını ihlal edenlerin, Güney'in polisi bile olsa yargıya havale edilmesinden daha doğal bir şey olamayacağının altını çizmişti.
SARRİS'TE KEFALETLE SERBEST BIRAKILMIŞTI AMA...
Lefkoşa Surlariçi bölgesindeki bir evde 13 Ekim 2011 gecesi yapılan operasyonla 17 yaşındaki M.K ile eşcinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla gözaltına alınan ve 7 gün tutukluluktan sonra 120 bin TL nakdi kefaletle serbest bırakılan Rum Yönetimi eski Maliye Bakanı Mihailis Sarris Sarris 16 Kasım'daki duruşmasına gelmedi. Hakkında tutuklama kararı alınan Sarris KKTC'ye geçtiği anda tutuklanacak.
POLİSLERİN DURUŞMAYA GELECEĞİ ŞÜPHELİ
Davaları hazırlanıncaya kadar 120 bin lira teminatla serbest bırakılan Sarris'in duruşmalara katılmaması, 10'ar bin lira teminatla serbest bırakılan Rum gençlerin yargılanmak için Kuzey Kıbrıs'a gelmeyeceklerini düşündürüyor.
YİNE MATSAKİS!
Öte yandan, üç polisin tutuklanmasını protesto etmek için Metehan'da bir grup öğle saatlerinde bir eylem başlattı. Eylemcilerin başında ise Güney Kıbrıs'ta görevli İngiliz ve Amerikalılara karşı sürdürülen saldırı eylemlerinde başrolü oynayan ve KKTC'nin Ledra Palas sınır kapısında Türk tarafına geçmek isteyen yabancı turistleri tehdit eden Matsakis bulunuyor. Matsakis 2006 yılında da KKTC'nin Akıncılar bölgesinde kasımda ara bölgeyi ihlal edip, nöbet kulübesindeki Türk bayrağını çalmış ve Kuzey'e geçerken tutuklanmıştı.

Eylem nedeniyle kapanan Metehan Sınır Kapısının ne zaman açılacağı bilinmiyor.
LİLİKAS: GEÇİŞ NOKTALARINI KAPATALIM
Bağımsız Rum başkan adayı Yorgos Lillikas, Akıncılar bölgesinde KKTC sınırını ihlal eden silahlı üç Rum polisinin tutuklanması nedeniyle KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki geçiş noktalarının geçici olarak kapatılmasını istedi.

Rum polisler 10'ar bin TL'ye serbest
 
Ankara approves deal on limiting Turkey-N.Cyprus continental shelf

The cabinet decision on the agreement was issued on Wednesday in the Official Gazette of the Republic of Turkey.

Turkish cabinet has approved an "agreement on limiting continental shelf in the Mediterranean Sea between the Republic of Turkey and the Turkish Republic of Northern Cyprus".
The cabinet decision on the agreement was issued on Wednesday in the Official Gazette of the Republic of Turkey.
The agreement was signed by Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan and TRNC President Dervis Eroglu on September 21, 2011 in New York upon Greek Cypriot adminitration's announment that they started drilling inMediteranean for natural gas on September 19, 2011.
Agreement limits a part of Turkey's and TRNC's continental shelf by a line obtained by connecting 27 geographical coordinates and the limitation is appropriate with the international law and was made by considering just principles.
The agreement does not break Turkish Cypriots' legitimate, even and inseparable rights on the island's whole continental shelf, and parties that penned the agreement would continue efforts to find a comprehensive solution to Cyprus issue.
Agreement will go into effect on the date of change of parliamentary approval certificates of the parties

Ankara approves deal on limiting Turkey-N.Cyprus continental shelf | Diplomacy | World Bulletin
 
Zurück
Oben