Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nachrichten aus Bosnien und Herzegowina

Einfach nur traurig und zu hart.

Teška sudbina porodice Karić: Skupljaju mine da bi preživjeli

Upravo to svakodnevno radi porodica Karić iz Slimena pored Travnika. Naime, Muhamed i Slavica Karić te njihovo troje djece, Edib, Amela i Alem preživljavaju tako što obilaze minska polja, vade mine, deaktiviraju ih i ostatke željeza prodaju kako bi kupili hranu i elementarne potrepštine.

http://m.klix.ba/vijesti/humanitarn...ric-skupljaju-mine-da-bi-prezivjeli/130912015
 
Gledaoci u BiH ogorčeni zbog učešća Lepog Miće u "Farmi 5"
Pjevao je "Muslimani bolje da vas nema", a sada se smiješi sa TV ekrana
Pržulj: Odrastao u Hrasnici kod Sarajeva

Gledaoci u BiH šokirani su učešćem Miroslava Pržulja, koji se predstavlja i kao Lepi Mića, u novoj sezoni Pinkovog šoua realnosti "Farma". Naime, pjevač "patriotskih pjesama" propagira istrebljenje muslimanskog naroda, poziva na boj protiv Hrvata te veliča ratne zločince poput Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

http://www.avaz.ba/showbiz/estrada/...je-da-vas-nema-a-sada-se-smijesi-sa-tv-ekrana
 
Jetzt wirds interessant.

Vučurević: Neka Dodik kaže čime se bavio 1999. ili ću ja reći

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević najavljuje da će iznijeti detalje o “kriminalnim aktivnostima” predsjednika RS-a Milorada Dodika.
Vučurević je u izjavi novinarima u Trebinju dao Dodiku rok od dva dana da građanima kaže čime se bavio 1999. godine.

"Neka Dodik kaže šta u kakvim je odnosima bio sa kosovskom porodicom Nimani, u vrijeme bombardovanja Srbije. Da li u krvnom, kokainskom, duhanskom ili naftnom srodstvu s tom porodicom?", navodi Vučurević.

Ako predsjednik RS-a ne odgovori, Vučurević dodaje da će on iznijeti te detalje o Dodikovoj prošlosti.

Vučurević je, reagirajući na jučerašnje optužbe koje je Dodik iznio o njemu, naveo da predsjednik RS-a “gubi kompas i podršku sopstvene partije”, a optužuje ga i za neprincipjelnost u političkim stavovima.

Iz kabineta predsjednika RS-a Milorada Dodika je na Vučurevićeve izjave saopćeno da ovaj napad, kao i svi prethodni, sadrži niz neistina i podmetanja na koje je bespredmetno odgovarati.

"Riječ je o konstrukcijama na koje je suvišno davati bilo kakav komentar", navodi se u saopćenju iz kabineta predsjednika RS-a.

http://m.klix.ba/vijesti/bih/vucure...-dodikovim-kriminalnim-aktivnostima/130912133
 
Bosnien will Auslands-Jihadisten bestrafen

Bosnien erwägt mögliche Strafmaßnahmen gegen jene Bürger, die an der Seite radikaler Islamistengruppen an diversen Kriegen im Ausland, darunter in Syrien, teilnehmen. Nach Erkenntnissen des Innenministeriums dürften derzeit etwa 340 bosnische Bürger, mehrheitlich Anhänger der radikalen Wahhabiten-Bewegung, in Syrien, Afghanistan und in anderen Krisenherden kämpfen.

Laut früheren Medienberichten in Sarajevo hatten sich bosnische “Jihad-Kämpfer” in Syrien mehrheitlich der Al-Nusra-Front, einer mit dem Terrornetzwerk Al Kaida in Verbindung stehenden Rebellenorganisation, angeschlossen. Mit dem Problem der radikalen Islamisten, die in Syrien kämpfen, ist auch Serbien konfrontiert. Wie die Tageszeitung “Blic” am Donnerstag berichtete, dürfte es sich um mehrere Dutzend Muslime aus dem südwestserbischen Sandschak handeln, einer mehrheitlich muslimischen Region. Genaue Zahlen liegen nicht vor.

Unter Berufung auf Polizeiquellen berichtete das Blatt, dass sich die serbische Polizei nicht mit deren Aktivitäten im Ausland befasse, sich allerdings für deren Verhalten nach der Rückkehr interessiere. In Bosnien und Serbien dürfte es laut dem Belgrader Blatt etwa 40.000 Wahhabiten geben, etwa zehn Prozent von ihnen dürften auch zur Teilnahme an Kriegen und Terroraktionen bereit sein.

Bosnien will Auslands-Jihadisten bestrafen - Politik S24.at - Salzburg24.at

40.000 hehe.


diese verlausten hinterwäldler sind nix anderes als kanonenfutter:facepalm::tb:
bruka
 
Ispovijest monstruma koji je klao Bošnjake

BiH – “Stavivši mu glavu na zemlju i lijevom rukom prerezao vrat istoga, jer sam inače ja „ljevak“. Tom prilikom ja sam žrtvu zaklao do kraja, tako da je odmah nastupila trenutna smrt a nisam odvojio skroz glavu od tijela. Poslije toga na red je došao Zijad, tako da sam ja sve to isto ponovio. A poslije Zijada sam na isti način zaklao Ahmeda. Magazin Diwan vam donosi dio ispovjesti i video snimak koji je sačinjen tokom saslušanja ovog monstruma.“

Od mnogo svjedočenja o bošnjačkim žrtvama tokom posljednje agresije nekako se izdvaja knjiga Bisić Mustafe i Kreho Senada „Obuka za genocid“ pisana još dok je na Bosnu trajala agresija. U podnaslovu ove knjige piše i povod njenog nastanka a to je suđenje Borislavu Heraku, rođenom Sarajliji koji je prošao obuku za genocid nad Bošnjacima. On, Herak, u iskazu Okružnom vojnom sudu u Sarajevu rekao je između ostalog i ovo:

„Za vrijeme mog boravka u redovima srpske vojske obučavao sam se, i od strane Pustivuk Krste – na svinjama, pa nam je tom prilikom Risto rekao da se u pogledu klanja obučimo najprije na svinjama i da ćemo kasnije na takav način klati ljude, to jest muslimane, pa sam u toku obuke zaklao dvije svinje, i rečeno mi je da oborimo na leđa, zatim uhvatimo za uši i nakon toga prerežemo vrat i na takav način postupim i uradim kada uhvatim muslimana.„ (fragment br.1)

„…Poslije proteka od 20 minuta, nakon naredbe da izvršim klanje tih ljudi, ja sam na livadi, odmah pored rova, zaklao nožem prvog od njih, koji se zvao Osman a inače ne znam kako se prezivao. Tom prilikom su Ždrale Dragan i Danilo meni pomagali na taj način što su Osmana oborili, odnosno sapleli na zemlju, oborivši ga na leđa, i tom prilikom su ga oni držali za ruke, priljubivši ih za zemlju, a noge je držao priljubljene za zemlju Rade Vrlješ, i poslije toga sam izvadio nož koji se nalazio za opasačem – a inače sam isti dobio po dolasku na položaj Dragače i nož je bio marke „Fanipa“. Ja sam tom prilikom lijevom rukom izvadio nož iza pojasa i sageo sam se tako da sam desnom rukom Osmana uhvatio za glavu, odnosno kosu, stavivši mu glavu na zemlju i lijevom rukom prerezao vrat istoga, jer sam inače ja „ljevak“. Tom prilikom ja sam žrtvu zaklao do kraja, tako da je odmah nastupila trenutna smrt a nisam odvojio skroz glavu od tijela. Poslije toga na red je došao Zijad, tako da sam ja sve to isto ponovio. A poslije Zijada sam na isti način zaklao Ahmeda.“ ( fragment br.2)

„Po dolasku u Kremeš i u Kremešku četu, ja sam zajedno, mislim da je to bilo negdje desetak dana po mom dolasku, ja sam zajedno sa Damjenović Sretkom, Damjanović Mićom i Draganom išao u restoran „Kod Sonje“ u namjeri da silujemo djevojke koje su dole bile prisutne a isto nam je kazao komandir Boro, kao i to da idemo zbog jačanja morala srpske vojske, gdje silujem djevojke po imenu Amela, Fatima, Mejra, Ina, Enisa, Sumbula, Senada, Zehra, Alma, Miša, Sabina, koje djevojke sam ubio nakon silovanja, nakon što sam iste odveo na brdo Žuč, gdje sam ih ubio pucanjem iz vatrenog oružja.“ (dio fragmenta br. 10)

Svjedočenje Heraka je u to vrijeme izazvalo veliku pozornost štampe u Sarajevu zbog njegovog otvorenog priznanja zločina. Čak su i Bh dani objavili intervju sa njim. Na pitanje novinara bh dana „ vjerovatno si se družio sa muslimanima kao rođeni Sarajlija?“, Herak je odgovorio: „ Imao sam puno jarana i komšija muslimana. Uglavnom su svi bili dobri i što se tiče Bajrama, Božića i tako tih praznika, stalno smo posjećivali jedni druge i niko nije na to gledao. Imao sam i postanara muslimana, Izeta sa Vratnika…”

https://www.youtube.com/watch?v=HvpuAIR4O-A&feature=youtube_gdata_player
 
stijena_makarska_c_345824S1.jpg



Ministarstvo unutarnjih poslova županije Središnja Bosna potvrdilo je kako je 73-godišnji Slovenac čiji su inicijali S.D. poginulo u nesreći koja se dogodila na prometnici Jajce-Banja Luka u mjestu Crna Rijeka.
Policija navodi kako je rječ o "kamenu" koji se s litice sručio na osobni automobil kojim je u tom trenutku upravljala supruga poginuloga.

Stijena je zdrobila vjetrobransko staklo i nanijela smrtne ozljede S.D. koji je sjedio na suvozačkom mjestu.
Cesta Jajce-Banja Luka veoma je prometna i predstavlja jedan od ključnih pravaca koji povezuju središnju Bosnu sa sjeverom zemlje odnosno s Hrvatskom.
 
Zurück
Oben