Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nachrichten aus Bosnien und Herzegowina

Naser Orić: Napakovali su mi da me uhapse

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Naser Orić reagirao je večeras na vijest o tome da su "u porodičnoj kući u općini Srebrenica, koja je u vlasništvu Nedžada Orića pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) pronašli minskoeklsplozivna sredstva" te ustvrdio da se u tom slučaju radi o podmetanju.

http://m.klix.ba/vijesti/bih/naser-oric-napakovali-su-mi-da-me-uhapse/130904154

Anhänge

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Autori knjige "U ime države" otkrili šokantne informacije
Umjesto za proboj Sarajeva, oružje završilo u Hrvatskoj!
Oružje namijenjeno BiH "oporezivano" u Sloveniji i Hrvatskoj

Autor Zgaga u izjavi za "Avaz" je napomenuo da su slovenske obavještajne službe zabilježile da je ujesen 1992. godine u Sloveniji nastao pravi haos nakon što je stigla velika pošiljka iz Ukrajine.

- Bilo je više od 10.000 minobacačkih granata koje je Armija RBiH trebala za proboj oko Sarajeva i ta je pošiljka originalno bila namijenjena Armiji RBiH. No, Janez Janša, tadašnji ministar odbrane, sve je zaustavio. Naredio je da se oružje odloži u jednu kasarnu, gdje je stajalo tri sedmice, a onda je 15. decembra 1992., umjesto u bosanske, otišlo u hrvatske ruke - kazao je Zgaga.

Obimna dokumentacija kazuje da je Hasan Čengić imao strašne probleme s dopremanjem oružja u Bosnu, jer je prvo trebao platiti proviziju Slovencima, pa onda i Hrvatima, i to 20 do 30 posto od vrijednosti oružja.
- Zna se da je Čengić lično dolazio po to oružje.

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/umjesto-za-proboj-sarajeva-oruzje-zavrsilo-u-hrvatskoj

Mit unseren Waffen ihre Heimat verteidigt, und wir sollen immer schön danke sagen. Lol.

Devetnaestogodišnji mladić izboden na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu!

Izvor: depo
Objavljeno: 05.09.2013 - 14:10

Iz Operativnog centra MUP-a KS za Depo Portal su rekli da je do incidenta došlo u 11:40 sati

Četvorica mladića napala su 19-godišnjeg D. K. na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu i zadali mu povrede oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem.

Iz Operativnog centra MUP-a KS za Depo Portal su rekli da je do incidenta došlo u 11:40 sati.

"Mladić je prevezen na Kliniku urgentne medicine gdje mu je pružena pomoć. Pripadnici MUP-a KS vrše uviđaj i tragaju za počiniocima", rekli su nam u Operatinvom centru MUP-a Kantona Sarajevo

Merhamet poslao 14 kontejnera pomoći sirijskim izbjeglicama

Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet dostavilo je sirijskim izbjeglicama u Turskoj pomoć od 14 kontejnera, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Uprave za krizne situacije Turske (AFAD) Fuat Oktay izjavio je tokom preuzimanja pomoći iz BiH da je pomoć iz ove balkanske zemlje vrlo značajna za sirijski narod.

“Za nas je ova pomoć iz Bosne i Hercegovine značajnija i od pomoći od milijardu dolara od nekih bogatih zemalja. Jer ova pomoć je doprinos bosanskog naroda koji se i sam nalazi u dubokim ekonomskim problemima”, kazao je Oktay.

“Ovo možda nije neka velika pomoć u materijalnom smislu, ali to je pomoć bosanskih ljudi koji znaju suosjećati sa onima koji pate i kojima je teško. Kada vidimo fotografije u Siriji, uvijek se sjetimo da smo i mi u Bosni doživjeli slično nasilje”, rekao je Džanko.

http://m.klix.ba/vijesti/bih/merhamet-poslao-14-kontejnera-pomoci-sirijskim-izbjeglicama/130905136

:thumbup::thumbup::thumbup:

Zurück
Oben