Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

[Türk Silahlı Kuvvetleri] - Turkish Armed Forces - Türkische Streitkräfte

ahaaa simdi anladim rüzgarin nerden estigini ??? Kayserilerin cogu aslen Ermeni kökenliler onun icin Arkadas Rumlara sempati duyuyor nende olsa Kan Kani cekiyor.... :geil:
 
Dayim derdi zaten : bi görsen nasil kacarlardi EOKA cilar Silah, Jeepleri, Mühimat, hatta Elbiselerini bile almadan kacmislar ... Ama derdi yaptiklarini hic bir zaman unutmicam bazi konulara girmezdi ! Sirf bunu derdi Lefkoseye yakinda bir Köye vardiklarinda bu galiba Havaalanina yakin olmasi lazimki bir Evi yangina verisler icinden tam 23 Cesed cikardiklarina söylerdi bunuda 9`u Cocukdu...
Neyse vardir Kibrislinin bir bildigi yahu... birdakine kendi Götlerini kendileri kurtarsinlar ! ben asla onlar icin bir Parmak bile bükmem ...

Bir kac rum kuzey kibris'ta kalmistir ve gercek kimligini göstermezler! Nicht alle in einem Topf werfen. Adam iste aralarimizda problem
yaratmak istiyor.

- - - Aktualisiert - - -

ahaaa simdi anladim rüzgarin nerden estigini ??? Kayserilerin cogu aslen Ermeni kökenliler onun icin Arkadas Rumlara sempati duyuyor nende olsa Kan Kani cekiyor.... :geil:

Im Alltag kann ich solche Krypto-Typen schnell identifizieren.
 
Die Testphase türkischer Seezielflugkörper hat anscheinend seit geraumer angefangen. Erste Einheiten sollen nach dem Abschluß weiterem Testprogramm bereits Ende 2016 in den Inventar der türkischen Marine kommen.

Die Reichweite der Seezielflugkörper Atmaca liegt bei etwa 190 Km.




Harpoon benzeri, denizaltı ve gemilerden atılacak olan Atmaca milli gemisavar füze sistemiyle ilk test atışları yapıldı. Atmaca füze sistemi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ne zaman teslim edilecek?


Muhammet METİN/Kokpit.aero
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları kapsamında geliştirilen Atmaca gemisavar füze sistemi envanterde yer alan Harpoon sisteminin yerini alacak.
Atmaca füze sistemi deniz ve kara hedeflerine karşı kullanılması amacıyla Roketsan Ana yükleniciliğinde, Aselsan ve ArMerKom işbirliğiyle 2009 yılında yapılan sözleşme sonrasında yürürlüğe girdi. Projede, Aselsan RF arayıcı başlığı, ArMerKom ise atış kontrol sistemi ile operatör konsollarının geliştirilmesinde görev yapıyor.
Proje kapsamında 2014 yılında Roketsan mühendisleri tarafından TCG BÜYÜKADA korvetinde çalışmalar yapıldı. Çalışmalarda geminin ana silah sistemi olan HARPOON füzesi'nin yerleştirildiği alanda ölçümler alındı. Buna benzer bir çalışma Gabya sınıfı bir savaş gemisinde de daha önce yapılmıştı.
HEDEF 2016 YILI İLK TESLİMAT
SOM füzesinde de kullanılan TR40 motorlarıyla güçlendirilen Atmaca füze ile ilk test atışları gerçekleştirildi. Atış testlerinin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması ve ilk parti füzelerin Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilmesi planlanıyor.
Atmaca füzesi ilk olarak Havelsan tarafından geliştirilen GENESİS Savaş Yönetim Sistemi ile donatılan Milgem Sınıfı Korvetler ile Gabya Sınıfı firkateynlerde kullanılacak. Bunun yanında Harpoon füze sistemini kullanan diğer gemi ve denizaltılarında Atmaca füzesi ile donatılması hedefleniyor.
İlk olarak Exocet gemisavar füzesine eş kabiliyet de olması planlanan Atmaca füzesinin daha sonra alınan karar sonucunda Harpoon Blok II sistemi özelliklerine sahip olması hatta geliştirilecek sistemler neticesinde daha üstün özelliklerde olması bekleniyor. Data-Link, INS/GPS seyrüsefer sistemi özelliği de olan füzenin menzili 120 mil (190+ km) civarında olduğu belirtiliyor.
Temsili fotoğraf

Kaynak: Kokpit Aero
 
Zurück
Oben