Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

ZAGREB - Croatia - [Pictures & Projects]

Ich will mal nach Zagreb,ein Freund der Kroate ist sagt aber alles ist nichts mehr wie früher,Zagreb ähnelt eher einer Westeuropäischer Stadt wie Berlin oder so,alles ist jetzt zu modern sagt er.Trotz solcher Investiotionen werdet ihr aber nie so schön wie BEOGRAD!!;)
 
das würd ich aber nicht sagen... ich war in beograd und da siehts arg aus...
die zigos sind überall und es ist einfach alles zugesmogt...

es ist GUT wenn man einer westeuropäischen stadt ähnelt, weil das an reichtum zeigt.
Belgrad sieht auch wie eine W-EU stadt aus.
 
Na ulazu u Zagreb počinje se nazirati novi golemi shopping centar - West Gate
Business.hr
18.12.2008 15:15

63707fa5-9f13-4541-b53c-42997777aa1d.jpg


Gradnja trgovačko-zabavnog centra West Gate na zapadnom ulazu u Zagreb ulazi u najzahtjevniju fazu, a ovih dana završavaju pripremni radovi, pa će tijekom idućih mjeseci taj trgovački centar početi poprimati svoje konture, priopćeno je iz tvrtke Millenium promocija.

"Jako smo zadovoljni dosadašnjim tijekom radova i činjenicom da će se ovaj izazovni i jedinstveni projekt realizirati. Ovo je posljednji Božić bez West Gatea i radujemo se što ćemo u 2009. otvoriti naša vrata", rekao je Jochen Seibert, glavni izvršni direktor Redserve d.o.o., tvrtke koja razvija projekt.

West Gate, investicija vrijedna 270 milijuna eura, prostirat će se na površini od 215.000 četvornih metara. Centar će sadržavati 100.000 četvornih metara prodajnih prostora, gdje će se smjestiti više od 200 dućana.

Već 80 posto prodajnih prostora je, kako stoji u priopćenju, iznajmljeno. Ondje će se naći mnogi zvučni i poznati brendovi, koji su potpisali ugovor s "vratima zapada".

West Gate, koji je središnji dio golemog maloprodajnog parka Shopping City Zagreb, moći će se zaista nazvati i zabavnim centrom s obzirom na to da će nuditi klizalište, 26 restorana i kafića te nešto posve novo u Hrvatskoj – Bogi park, veliku dječju igraonicu na 3500 četvornih metara.

Sve informacije o West Gateu možete pronaći na web stranici www.westgate.com.hr, gdje gradnju možete pratiti putem web kamere.

http://business.hr/Default2.aspx?Art...3e7c6&open=sec
 
Podbrežje, Kongresni centar i Zelena tržnica - prioriteti!
Petak, 23. siječnja 2009.

Bandić je potvrdio da će potpisati Holdingov financijski plan kojim se sredstva za stanogradnju s 200 milijuna povećavaju na 553,5 milijuna kuna

Grad Zagreb mora zadržati razinu investiranja i u recesiji i krizi koja vlada, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić nakon sjednice Poglavarstva održane u četvrtak. Pritom je naglasio kako su glavni projekti od kojih se ne smije odustati gradnja stambenog naselja Podbrežje i Kongresnog centra te realizacija projekta Zelene tržnice.

»Nakon što uselimo stanare u Sopnicu, počet ćemo s gradnjom Podbrežja, a nakon što i s tim završimo, projekt stanogradnje će se nastaviti i s Mandlovom«, naglasio je Bandić te dodao kako će se za te prioritetne projekte pronaći novac.

Potvrdio je da će potpisati financijski plan koji je donio Zagrebački holding. Tako će povećanje sredstava za stanogradnju s 200 milijuna na 553,5 milijuna kuna omogućiti i gradnju Podbrežja, koje će se raditi po modelu javno-privatnog partnerstva. Međutim, bez dijela sredstava ostat će Vodoopskrba i odvodnja koja će umjesto 720 milijuna dobiti 660 milijuna kuna, no to će, ističe Bandić, biti dovoljno.

Projekt Zelene tržnice, naglasio je Bandić, mora se provesti. »Zelena tržnica je projekt ove gradske uprave već osam godina. Tada smo kupili 120.000 četvornih metara zemljišta koje smo po "kvadratu" plaćali od sedam do osam eura, a sada bi bilo daleko skuplje«, rekao je Bandić i dodao kako će tražiti partnere među našim najvećim gospodarskim subjektima. Također je naveo kako će Zelena tržnica biti »trbuh našeg grada«, što je prioritet Zagreba, jer Zagrebačka županija ima najviše poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj.

Kao veliki gradski prioritet Bandić je naveo i gradnju Kongresnog centra pokraj hotela »Westin«, za čiju će se projektnu dokumentaciju izdvojiti 45 milijuna kuna.

»Kongresni centar imat će 5000 mjesta, a naša najveća dvorana zasad je Lisinski s 1840 mjesta. Struka će biti ta koja će odlučiti o sadržaju i veličini centra. Ja sam samo rekao koliko mora imati mjesta«, objasnio je Bandić.
Na novinarski upit što je s projektom uređenja Kaptola, gradonačelnik je rekao kako je to ogroman projekt koji trenutačno ide puževim korakom.
»Pri tome ne smijemo pogriješiti ni u čemu, jer je riječ o povijesnoj jezgri Zagreba.

Još nisam vidio planirani projekt, no struka, Grad i Kaptol radit će zajedno«, zaključio je Bandić.

Planovi u Podbrežju:
- toranj od 35 etaža
- 11 stambenih zgrada s osam ili devet nadzemnih etaža
- dva vrtića
- bazenski kompleks
- osnovna škola
- sportska dvorana
- kulturno-informativni centar
- 12 dječjih igrališta

Martina Cikojević
Martina Pauček Šljivak

http://www.vjesnik.hr/html/2009/01/2....asp?r=zag&c=2
 
Teren za Crni monolit bit će spreman za deset dana
Za deset dana bit će spreman teren za gradnju najvećeg zagrebačkog nebodera, Imperium Towera, koji je poznatiji po imenu Crni monolit.

Neboder visok 160 metara na križanju Zagrebačke avenije i Savske ceste imat će 41 etažu, a gradi ga tvrtka Pro-grad, čiji je vlasnik 31-godišnji poduzetnik Ivan Čalić. Radnici Gamonta već tjedan dana pripremaju teren kako bi srušili zgradu autoservisa na uglu.
http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...31265/index.do
 
Projekt Tuškanova

Stambeno-poslovna zgrada koja se gradi u sklopu Projekta Tuškanova predstavlja jedinstvenu prodajnu ponudu na zagrebačkom tržištu stanova. Prije svega, Projekt Tuškanova pruža široki izbor između novoizgrađenih stanova u centru Zagreba različitih po veličini, rasporedu i broju etaža, potpuno modernih, komfornih, visokokvalitetno izgrađenih od strane renomiranih izvođača uz korištenje novih projektnih rješenja i materijala. Također, svi stanovi su opremljeni odgovarajućim elementima opremanja interijera i modernim sigurnosnim sustavima, a u sklopu poslovno stambene zgrade nalaze se zelene površine, te garaža i parkirna mjesta.

Zahvaljujući poziciji zgrade u centru Zagreba te povezanosti lokacije s glavnim prometnim pravcima središta grada, njenim stanovnicima će vrlo brzo biti dostupni svi bitniji sadržaji za sigurno i jednostavno odvijanje života: gradski prijevoz, škola i vrtić, trgovine, tržnice, ambulanta...

Odlučiti se za kupnju stana u Tuškanovoj znači odlučiti se za moderan, miran, udoban i siguran život u novim stanovima u samom središtu hrvatske metropole, izvedenim u skladu s aktualnim svjetskim trendovima!

Planirani rok useljenja je prosinac 2009. godine.

www.projekttuskanova.hr
www.gin.hr

03.jpg


05.jpg


01.jpg


02.jpg


06.jpg


04.jpg


07.jpg


09.jpg


10.jpg


Status radova na gradilištu 09.01.2009 ...

status-radova-na-gradilistu-09012009-v.jpg


http://www.projekttuskanova.hr/novos...t-26112008.pdf
 
Sesvete na proljeće ‘grad’ veći od Gorice
02. 02. 2009. | 23:46
Autor Karlo Ledinski, M. Zrinjski
Foto: Marko Prpić

zg_sesvete.jpg

Budući stanari svoje nove domove dolaze pogledati uglavnom vikendima. Radnim danima na gradilištu su samo radnici

Sesvećani ne gledaju sa simpatijama skorašnji dolazak novih deset tisuća stanara u naselje Sopnica - Jelkovec, najavljeno za ožujak ove godine. Velika prometna gužva, prvo je na što se žale kad smo im danas prijepodne spominjali tzv. Bandićeve stanove.

– Već dugo su Sesvete poznate kao prometni čep, a dolaskom novih ljudi postat će neizdrživo – predviđa Snježana Dolčić iz Sesvetskog Kraljevca. Njezin sugrađanin Vladimir Šagud samo je užasnuto prevrnuo očima: “Bože dragi, pa gdje će se oni parkirati?!”.

Mora se gurati u vlak
Iako su Sesvete od središta Zagreba udaljene samo 15-ak kilometara, u jutarnjim i poslijepodnenim špicama do grada se autom voze više od sata. Načelnik gradske četvrti Stjepan Vuglek kaže da čak 70 tisuća Sesvećana svaki dan putuje prigradskim vlakovima. Polaze svakih dvadeset minuta, a isto toliko treba im do Glavnog kolodvora.

– Problem je što su i vlakovi ujutro prepuni, pa se ponekad ne uspijem ugurati – požalio se student šumarstva Ivan Babić iz Slavonije. Na istoku grada, kaže, živi zbog vrlo niske cijene najma stana. Kaže da se smještaj može naći i po šesto kuna mjesečno, za Zagreb nezamislivo. A Sesvete s današnjih 87 tisuća stanovnika, kad bi imale status grada, dijelile bi šesto mjesto među najnapučenijim hrvatskim gradovima.

Predsjednik gradske četvrti Sesvete Stjepan Vuglek priznaje da se nisu bunili protiv gradnje novog naselja, upravo zato što su im zagrebački gradski oci obećali proširenje Slavonske avenije s dodatnom trakom sa svake strane. No, obećanje ludom radovanje. Imovinsko-pravni odnosi za proširenje još nisu riješeni, a stanari Sopnice-Jelkovca uskoro dobivaju ključeve.

Barem je dobra vijest da je Zagreb osigurao novac za gradnju novog raskršća Slavonske avenije i Ulice Ljudevita Posavskog, blizu ulaza u novo naselje.

– Na proljeće ćemo početi građevinske radove. Križanje će biti slično onome Heinzeleove ulice i Slavonske – kazao je pročelnik zagrebačkog Ureda za izgradnju Davor Jelavić. Slavonsku će širiti, kaže, “čim skupe novac”.

Osim prometne gužve i nedostatka parkirališnih mjesta, Sevećane, smeta nedostatak vrtića. Otvaranjem dvaju novih u sklopu novog naselja, i još jednim u Sesvetskom Kraljevcu, taj će se problem, rekao je Vuglek, barem malo ublažiti.

Planira se nova crkva
Gužva, čini se, neće zaobići ni mjesnu crkvu “Svih svetih” koja je nedjeljama, na središnjim misama, puna vjernika. Iako je u Sopnici-Jelkovcu zemljište za gradnju nove crkve već rezervirano, kada će početi gradnja, još nije poznato.

– Nadbiskupija je zadužena za projekt. Upravo se rade idejni nacrti, ali ne znam kada će početi građevinski radovi – ispričao je kapelan Luka Slijepčević.

Pridošlicama u Sesvete možda se najviše vesele trgovci. Na mjesnoj se tržnici kumica Marija Vunceković (68) iz Zeline, koja prodaje sir i vrhnje, nada naglas.

– Promet u zadnje vrijeme nije baš dobar, ljudi nemaju novca. Valjda će biti bolje kad dođu novi stanari.

A kad dođu, Sesvete će prerasti Veliku Goricu!

http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...00FD105D81AA.1
 
Toranj East side imat će 51 kat i 982 parkirališna mjesta

eastsidetoranj1370ye2.jpg


Toranj East side projektantsko je rješenje koje bi trebalo osjetno poboljšati vizuru istočnog dijela grada. Na križanju Koledovčine i Kanalskoga puta, nedaleko od Kozari puta, za otprilike godinu dana mogao bi se početi graditi taj zastakljeni neboder arhitekta Ante Anina iz tvrtke AJF, objelodanjeno je danas na predstavljanju rezultata natječaja u Chromosovu tornju.

Godina za dozvole
Njegova vizija taj poslovni prostor dijeli na dva, po sredini povezana tornja. To je oduševilo sedmeročlani posebni ocjenjivački sud na čelu s Miroslavom Dragomanovićem.

Natječaj je od listopada do prosinca 2008. godine raspisao investitor, a na njega je pristiglo šest radova. Sve su pristigle ideje za taj poslovni toranj nagrađene novčanim nagradama. Tako je prvonagrađeni arhitekt Anin na idejnom rješenju svoga tornja zaradio 100 tisuća kuna.

Poslovni kompleks na Žitnjaku imat će površinu od 56.700 četvornih metara, 982 parkirališna mjesta na šest etaža, a neboder će imati 51 kat.

– Koliko će točno biti ureda u toj zgradi, još je nepoznato. Prvi su zadaci investitora i pokretača natječaja, MD Profila iz Đakova, da se projektira zgrada i na temelju projekta ishode dozvole. Za to je potrebno godinu dana. Tek potom će se raspravljati o uredima koji će se raditi po narudžbi najmoprimaca – rekao je Boris Budak, tajnik natječaja.

Toranj East side nije jedino djelo koje je u Zagrebu projektirao Ante Anin. Pobijedio je i na natječaju za izradu poslovno-hotelskog kompleksa na Savskoj cesti, čija bi gradnja trebala početi potkraj ove godine, a prema njegovu su projektu počeli i građevinski radovi na tornjevima Zagrebmontaže i Dalekovoda u Zagrebačkoj aveniji.

Drugu je nagradu i iznos od 70 tisuća odnio peteročlani tim arhitektonskog studija BF iz Zagreba. Oni su za taj dio grada predložili toranj od 30 katova i 962 parkirališna mjesta.

Staklo je inspiriralo i arhitekta Darija Travaša, koji je za treće mjesto nagrađen sa 50 tisuća kuna. Ni on za svoju zgradu ne predviđa više od 30 katova, a po Travaševu planu, ona bi uredima ponudila čak 63 tisuće četvornih metara.

Uzorci za osobnost– I mi na zgradi imamo stakla, ali smo joj uzorcima dali osobnost. Za razliku od pobjedničkog rada, pokušali smo smanjiti troškove jer je teren loš i ima puno podzemnih voda – opisala je svoju zgradu Ivana Potočić, jedna od arhitektica koje su sudjelovale u timu na čelu s Ottom Barićem.

Njihov je rad nagrađen sa 39 tisuća kuna.

http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...26275/index.do
 
Zurück
Oben