Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hellenic Army - Info & Gallery

? ????? ??????? 2 ????????????? ???????? ???????? ??? ?? ?????? [??????] | iefimerida.gr

[FONT=&quot]Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται στην Αθήνα η άφιξη Γάλλων αξιωματούχων, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε εξειδικευμένες προτάσεις για δύο φρεγάτες γαλλικής κατασκευής.[/FONT][FONT=&quot]Σε κάθε περίπτωση ο χρονικός ορίζοντας απόκτησης, είναι το τέλος της διετίας καθώς το ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι η απόκτηση νεότευκτων και όχι μεταχειρισμένων σκαφών, σενάριο που είχε συζητηθεί στο παρελθόν.[/FONT]
[FONT=&quot]Μάλιστα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σκάφη τύπου FREMM, μικρότερου όμως όγκου καθώς το Αιγαίο είναι κλειστή θάλασσα ενώ οι εν λειτουργία Γαλλικές Φρεγάτες έχουν δυνατότητες και όγκο για επιχειρήσεις και σε ανοιχτό ωκεανό (blue water navy στη γλώσσα του Ναυτικού). Τα σκάφη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έδουν γίνει θα ενσωματώνουν νέα τεχνολογία ενώ το κόστος απόκτησης υπολογίζεται κοντά στα 2 δις.[/FONT]
[FONT=&quot]

Πηγή: Η Αθήνα παίρνει 2 υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες για το Αιγαίο [βίντεο] | iefimerida.gr [/FONT]
 
Zusammenarbeit zwischen der griechischen Firma Intracom und der Universität Thessaloniki zur Herstellung von Drohnen.

IDE’s Cooperation with AUTh in Unmanned Aerial Systems (UAS)

February 5, 2018: IDE (INTRACOM Defense Electronics) and the Aristotle University of Thessaloniki (AUTh) signed a contract for the development of Unmanned Aerial Systems (UAS). In the frame of the agreement,
IDE cooperates with the Laboratory of Fluid Mechanics and Turbomachinery of the Mechanical Engineering Department of AUTh.


More specifically, the AUTh has undertaken the design and study of the aeronautical and mechanical section, while IDE is the main contractor and responsible for the integration of all state of the art electronic, observation,
data transfer and telemetry systems as well as for ground stations for command and control. In parallel, UAS will be a platform of incorporating products and services of other specialized Hellenic companies,
while testing of the UAS is scheduled for the second half of 2018.


The aim of the cooperation is the best possible use of public and private resources and capabilities, exploiting to the maximum possible extent the high expertise and investments in the country.
https://www.intracomdefense.com/post/502#0

Συνεργασία IDE-ΑΠΘ για την παραγωγή ανεπάνδρωτων αεροχημάτων «UAS»

H IDE (INTRACOM Defense Electronics) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) υπέγραψαν σύμβαση για την ανάπτυξη συστημάτων μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAS).
Στο πλαίσιο της συμφωνίας η IDE συνεργάζεται με το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, το ΑΠΘ έχει αναλάβει τη σχεδίαση και μελέτη του αεροναυπηγικού και μηχανολογικού σκέλους, ενώ η IDE είναι κύριος ανάδοχος και υπεύθυνη ολοκλήρωσης για όλα τα σύγχρονα
ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνιών, επισκόπησης, μεταφοράς δεδομένων και τηλεμετρίας καθώς επίσης και για τους σταθμούς εδάφους, ελέγχου και επικοινωνιών. Παράλληλα, τα UAS θα αποτελέσουν
πλατφόρμα ενσωμάτωσης προϊόντων και υπηρεσιών και άλλων εξειδικευμένων ελληνικών εταιριών, ενώ οι δοκιμές προγραμματίζονται για το 2º εξάμηνο του 2018.

Στόχος της συνεργασίας είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων και δυνατοτήτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο δυνατό βαθμό την υψηλή τεχνογνωσία και τις επενδύσεις στη χώρα.
http://www.proelasi.org/2018/02/11/συνεργασία-ide-απθ-για-την-παραγωγή-ανεπ/


 

Anhänge

  • HELLAS_UAS-750x400.jpg
    HELLAS_UAS-750x400.jpg
    22,3 KB · Aufrufe: 101
was sagt diese Zeitungsausschnitt bitte, Übersetzung.

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
 
Die griechische Firma Intracom defense wird ein System zur Überwachung und Kommunikation an die Indonesische Marine liefern.

Indonesia chooses IDE's iDEFENDER for Maritime Interdiction Operations

February 20, 2018: IDE (INTRACOM Defense Electronics) successfully implemented the "turnkey" delivery of the integrated system for support of the Maritime Interdiction Operations (MIO).
The system was delivered to the Indonesian Navy and is based on IDE’s security-surveillance solution, iDEFENDER.


With the IDE’s system, the Indonesian Navy’s Western Fleet acquired capability for recognition/surveillance, command and control, as well as digital intercommunication for real-time exchange of
operational information between the theater of operations and the land-based command center, with the aim of ensuring legality in the area of Indonesian-Singapore maritime border.
https://www.intracomdefense.com/post/506#0

“Με το κλειδί στο χέρι”… iDEFENDER της IDE για το ινδονησιακό Ναυτικό


Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία την παράδοση, με το «κλειδί στο χέρι», ολοκληρωμένου συστήματος υποστήριξης
επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής (Maritime Interdiction Operations – MIO). Το σύστημα παραδόθηκε στο Ναυτικό της Ινδονησίας και βασίζεται στη λύση
για ασφάλεια-επιτήρηση iDEFENDER της IDE.
Με το σύστημα της IDE, ο Δυτικός Στόλος του Ναυτικού της Ινδονησίας απέκτησε δυνατότητα αναγνώρισης / επιτήρησης,
διοίκησης και ελέγχου καθώς και ψηφιακής ενδοεπικοινωνίας για την ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, μεταξύ του θεάτρου επιχειρήσεων και του
χερσαίου κέντρου διοίκησης, με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στην περιοχή των θαλασσίων συνόρων Ινδονησίας-Σιγκαπούρης.


Όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της εταιρίας, είναι η εταιρία-ηγέτης στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και συστημάτων επικοινωνιών
στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη.

Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών
συστημάτων, ασφάλεια πληροφοριών, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια.

Επίσης, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πυραυλικές ζεύξεις μεταφοράς δεδομένων (data links),
ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.
Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης
και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ.

Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ινδονησία, Κύπρο, Λιθουανία, Λουξεμβούργο (NATO/NSPA), Σουηδία και Φινλανδία.
"?? ?? ?????? ??? ????"? iDEFENDER ??? IDE ??? ?? ??????????? ??????? | Defence-point.gr


 

Anhänge

  • Maritime-Inderdiction-Operations-iDEFENDER-750x400.jpg
    Maritime-Inderdiction-Operations-iDEFENDER-750x400.jpg
    78,4 KB · Aufrufe: 60
Die griechische Firma Intermat hat einen Farbe entwickelt die Panzer "unsichtbar" gegen Panzerabwehrwaffen macht.

Intermat. Προηγμένες ελληνικές λύσεις απέναντι σε αντιαρματικά όπλα και εχθρικά άρματα μάχης


Τα προϊόντα της Intermat είναι γνωστά σε όλους τους γνώστες. Οι λύσεις που προσφέρει είναι καινοτόμες και μπορούν να δώσουν τις απαιτούμενες απαντήσεις σε νέες τεχνολογικούς κινδύνους.
https://www.ptisidiastima.com/intermat-advanced-solution-to-atgm-and-enemy-tanks/

https://www.youtube.com/watch?v=tkD1E-9TdDo
 
Τέσσερις γαλλικές φρεγάτες αγοράζει η Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14:25 |
29636549_18669517.limghandler.jpg














Πλώρη για την αγορά τεσσάρων υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών τύπου Belharra, τελευταίας γενιάς, βάζει η Αθήνα μετά τις τελευταίες, διαρκώς κλιμακούμενες προκλήσεις από τουρκικής πλευράς στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Οι σχετικές συζητήσεις, που αφορούν την αγορά δύο φρεγατών, με δικαίωμα επέκτασης για δύο ακόμα, έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες, αλλά η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στο Αιγαίο είναι ένα ισχυρό κίνητρο για την επίσπευση των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας αμέσως μετά το Πάσχα.

Μέχρι τότε θα έχουν μορφοποιηθεί οι προδιαγραφές και θα έχουν «κλειδώσει» λεπτομέρειες, όπως τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν τα εν λόγω σκάφη, το είδος των ραντάρ και των συστημάτων επικοινωνίας κ.ά.






Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, είναι ότι η Ελλάδα στρέφεται προς το Παρίσι και τον Εμανουέλ Μακρόν προσωπικά, αποσκοπώντας σε μια στρατηγική συνεργασία, στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας, όπως την αντιλαμβάνεται και επιχειρεί να την υλοποιήσει ο γάλλος πρόεδρος.

Οι γαλλικές φρεγάτες Belharra, με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους (κατηγορίας stealth) και την ισχύ των οπλικών συστημάτων τους, σηματοδοτούν εξάλλου μια αλλαγή οπτικής από πλευράς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Και τούτο, διότι τα συγκεκριμένα, υψηλής τεχνολογίας σκάφη δε διαθέτουν απλώς αντιαεροπορικά συστήματα αυτοάμυνας, όπως οι φρεγάτες που διαθέτει τώρα το ΠΝ, αλλά έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν αντιαεροπορική προστασία περιοχής και να αποτελέσουν παράγοντα κυριαρχίας σε ανοιχτή θάλασσα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα ανωτέρω αποκτούν μεγάλη αξία, εάν ληφθούν υπόψη αφενός η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η ύπαρξη φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και αφετέρου οι συνομιλίες της Αθήνας με τους γείτονές της για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Σε ό,τι αφορά το κόστος για την αγορά των υπερσύγχρονων γαλλικών σκαφών, εκτιμάται ότι η αγορά δύο εξ αυτών θα υπερβεί κατά τι τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ζήτημα της πληρωμής αναμένεται να διευθετηθεί μέσω της αποδέσμευσης κερδών που έχουν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων.

Ένα από τα αγκάθια στην υπόθεση της αγοράς των φρεγατών τύπου Belharra είναι το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να παραληφθούν νωρίτερα από το 2021, καθώς αυτές είναι υπό ναυπήγηση και δεν υπηρετούν ακόμη ούτε στο Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό. Για να καλυφθεί το χρονικό αυτό κενό, συζητείται η ενοικίαση δύο φρεγατών τύπου Fremm (επίσης κατηγορίας stealth), μέχρι να παραληφθούν οι φρεγάτες Belharra.

Διαβάστε ολοκληρωμένο το εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την αγορά των υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», που κυκλοφορεί σήμερα.
 
Ich hab gedacht dass auch Zions Hausschlampe aus dem Thread gekickt sei ... so kann man sich täuschen.
 
Zurück
Oben