Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

81% der Albaner für ein "Großalbanien"

Ich wäre für ...

• Umfrageteilnehmer
    292
Die Albaner sind nicht Gottes Volk, die sich alles leisten können, was sie wollen. Seht es endlich mal ein.

Welch ein schwachsinn....

Die Albaner haben das recht ihr Leben so zu gestalten, wie es für sie am besten ist.

Und wenn ein Volk, welches ohne ihre Zustimmung getrennt wurde, aufgrund großwahn gedanken und geschichtler Falschaussagen anderer.
Dann verstehe ich nicht die Empöring einiger...

Das sind doch keine Großwahn gedanken, wenn zwei Gebiete die sich zu 90 % identisch sind zusammenschließen wollen...

Typisch Mensch einfach dem Rudel folgen ohne den Kopf einzuschalten.

Welch ein schwachsinn....

Die Albaner haben das recht ihr Leben so zu gestalten, wie es für sie am besten ist.

Und wenn ein Volk, welches ohne ihre Zustimmung getrennt wurde, aufgrund großwahn gedanken und geschichtler Falschaussagen anderer.
Dann verstehe ich nicht die Empöring einiger...

Das sind doch keine Großwahn gedanken, wenn zwei Gebiete die sich zu 90 % identisch sind zusammenschließen wollen...

Typisch Mensch einfach dem Rudel folgen ohne den Kopf einzuschalten.
Was meinst du damit?

Fast alle Albaner wollen Groß Albanien sich aber dann beschweren dass Slobodan Milosevic Groß Serbien wollte und die Kosovaren vertrieb
DAS GIBT KEINEN SINN

die serben haben zu milosevics zeiten bevor er den krieg anzettelte
alle in einem staat gelebt
milosevic wollte aber ein serbisches jugoslawien

wir albaner haben früher vereint gelebt heute leben wir in 6 staaten verteilt
2 davon sind albanische staaten diese sollten sich vereinen dürfen wenn es der wille der bevölkerung ist

Gemeinsam ist alles möglich
topi%20e%20pacolli.jpg

Die Worte Pacollis im albanischen Parlament

“I nisa vizitat nga Shqipëria ime, nga Shqipëria amë. Fjala nuk ka qenë pika ime e fortë, të dashur vëllezërit e Shqipërisë, por vij në Tiranë për të parën vizitë si President i Kosovës, prandaj do doja të mos keqkuptonit luhatjet e zërit tim”

"Dua të shohim vetëm përpara dhe me vlerat e së kaluarës të krijojmë të ardhmen tonë, që do të jetë e ndritshme. I thërras ndërgjegjes tuaj kombëtare për të menduar pak, a duhet të kënaqemi me rezultatet e deritanishme në rrafshin ekonomik? Kemi pasur rezultate, por nuk duhet të kënaqemi. T’u hapim rrugë pistave të bashkëpunimit"

"Propozoj një takim periodik përfaqësuesish të shteteve tona, ashtu siç bëjnë ata të vendeve të BE, si dhe mbajtjen e forumit ekonomik të bizneseve më shumë se dy herë në vit. Të rrisim kapacitetet energjetike, të kemi të njëjtat fatura për shkëmbimin e mallrave. Të zhvillojmë biznesin tonë aty ku gjendemi. T’ia fillojmë punës, vendet tona janë në vonesë. Të fillojmë punën me vullnet të madh dhe suksesi do të jetë i garantuar"

"Ne duhet të prodhojmë më shumë zhvillim për qytetarët tanë. Duhet të qarkullojmë shumëçka, por këto pista të reja bashkëpunimi duhet të zhvillohen mbi një bazament të fortë"

"Ndihem krenar, që vizitën e parë si President i Republikës së Kosovës e zhvilloj në Shqipëri. Marrëdhëniet tona midis vendeve janë miqësore dhe të shkëlqyera dhe vlerësoj të ecim me këto ritme për të hequr çdo barrierë që pengon bashkëpunimin tonë të mëtejshëm në të gjitha fushat” tha presidenti Pacolli. Gjatë takimit, dy bashkëbiseduesit u dalën edhe tek proceset integruese rajonale duke theksuar perspektivën e të dyja vendeve drejt Bashkimit Evropian."

Presidenti Pacolli mban fjalim në Kuvendin e Shqipërisë - Kosovë - Lajme - Koha Net

Zurück
Oben