Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Albania - Shqiperia Photos

Garibaldi Platz (6km vom Zentrum Tiranas)

4751665791_8d8ba71c73_b.jpg

Ich werde erst im winter rübermachen durch bari mit meinen 2 brüdern und meinen cousins,die anderen kommen einen tag später.
Das wird geil,weihnachten in Shqipri,wir fahren dann ski bis nach Dardani.^^

Sagt mir jetzt wer zu weihnachten unten ist,dann besuche ich euch kurz und bring paar skederbeu mit.^^
Kosovo ist 30 min entfernt von mir.
Gjakova kuqe:D

Mazedonien will "Albanien-Tourismus" behindern

Turistët maqedonas pengesa për pushimet në Shqipëri

POGRADEC- Shteti maqedonas ka adoptuar një masë financiare për të penguar lëvizjen e turistëve maqedonas drejt Shqipërisë. Në doganën e vendit fqinj, në kufi me Pogradecin, për gjashtë muaj, siguracioni ndërkombëtar i autoveturës që dilte nga vendi ishte sa 12 mijë lekë të reja shqiptare, ndërkohë që siguracioni për një vit ishte sa 21 mijë lekë të reja (në denarë). Mjafton ky fakt që të kthehen nga destinacioni i parashikuar afro gjysma e pushuesve, që kanë planifikuar të udhëtojnë drejt Shqipërisë. Megjithatë, kjo nuk ka penguar që këtë vit, si asnjëherë tjetër më parë, qytetarët e Maqedonisë të jenë më të shumtë në numër, madje duke kaluar edhe kosovarët që hyjnë në Shqipëri. Ministria e Turizmit ka publikuar dje shifrat e 6-mujorit, ku rezulton se gjatë periudhës janar-qershor 2010, vizitorët nga Maqedonia kanë zënë 21 për qind të numrit total të të huajve. Ata janë pasuar nga banorët e Kosovës me 19 për qind të totalit, ndërkohë që edhe malazezët kanë qenë shumë të pranishëm - 12 për qind. Ndër vendet e tjera, përqindjet kanë qenë shumë më të ulëta. Kështu, grupet e vizitorëve me pasaporta italiane dhe greke kanë përbërë, secili, nga 8 për qind të totalit, 4 për qind kanë qenë serbë, tre për qind britanikë, po aq edhe nga Gjermania, etj. Statistikat e Ministrisë theksojnë se numri i përgjithshëm i vizitorëve në Shqipëri për periudhën janar-qershor 2009 ishte rreth 1.001.105 persona. Këtu përfshihen vizitorë të huaj 549.105, nga të cilët 135.812 ishin vizitorë ditorë (ekskursionistë), ndërsa 413.293 të tjerë kanë qenë vizitorë me net-qëndrime (turistë). Ndërkohë, vizitorët me nënshtetësi shqiptare, të cilët janë rezidentë në vende të ndryshme kanë hyrë rreth 452.000 persona.
(GSH/BalkanWeb)
Balkanweb | Turistët maqedonas pengesa për pushimet në Shqipëri - Shqiperi

Zurück
Oben